Ako pomôcť dieťaťu s mrľami?
Baby mňa asi šľak trafí...môj 7 ročný syn má asi mrle. Ja neviem kde to chytil aj keď je fakt že vkuse dáva ruky do úst normálne sa za to hanbím 😭 najhoršie že ja by som to ani nezistila ale teraz večer ušiel na veľkú on sa väčšinou utiera sám a hlavne ja som slepá ale volal na mňa že tam mal niečo biele a sa to hýbalo ja slepá som hodinu hľadela ale vážne boli tam biele pásiky...no a po tej stolici začal potom plakať že jeho to hrozne svrbí na dva krát som ho ešte išla utrieť a na papieri boli naozaj tenučké biele akoby červíky čo sa hýbali podľa popisu mrle. Čítala som o Tom že to nie je nebezpečné že pravdepodobne lekár predpíše na to lieky lenže je sobota a jemu a a poriadne nedá spať čo robiť do pondelka s ním? Je niečo voľnopredajné čo pomôže? Mali ste to? Čítala som že do školy môže ísť je to tak?
@nika_nika4495 predpíše mu niečo na to a možno viac, aby vyšlo aj pre rodinu. Aspoň nám to tak dala, keď sme našli dcére. Jej plnú dávku, ešte sa to bralo po nejakom čase, ostatným preventívne. Ale teda najskôr si to vyberiete asi až v pondelok. Babské rady na zmiernenie svrbenia nepoznám 😕 umývať si všetci ruky poriadne - hlavne to dieťa - ono sa aj v noci bude škriabať a môže si vajíčka preniesť pod nechtami buď na iného člena alebo cez nejakú spoločnú vec… o dôkladnom opratí spodného prádla asi hovoriť nemusím… držím palce
@anonym_224705 ach mňa z toho porazí niečo takéto by mi nikdy v Živote ani nenapadlo že môže mať ešte že si to sám všimol 😭 a neviem môže chodiť do kolektívu však ak začne liečbu a bude dodržiavať hygienické opatrenia. Toto je najhoršie že takto v sobotu to začalo chudák do pondelka si to odtrpi ale aspoň zaspal ..
@nika_nika4495 predpíše mu niečo na to a možno viac, aby vyšlo aj pre rodinu. Aspoň nám to tak dala, keď sme našli dcére. Jej plnú dávku, ešte sa to bralo po nejakom čase, ostatným preventívne. Ale teda najskôr si to vyberiete asi až v pondelok. Babské rady na zmiernenie svrbenia nepoznám 😕 umývať si všetci ruky poriadne - hlavne to dieťa - ono sa aj v noci bude škriabať a môže si vajíčka preniesť pod nechtami buď na iného člena alebo cez nejakú spoločnú vec… o dôkladnom opratí spodného prádla asi hovoriť nemusím… držím palce
@anonym_224705 a zbavili ste sa toho po jednom raze? Lebo som čítala že sa to vie opakovať. Ako dlho trvalo kým jej to prešlo keď začala brať lieky
Ja by som zavolala na pohotovostnu linku ci na detsku pohotovost, ci vam neprepisu recept a isla takto vybrat lieky. Do pondelka cakat je dost dlho a asi ani nemusim pisat, ze by dieta nemalo ist nikam do kolektivu, dokym nie je preliecene...
Skús zavolať na detskú pohotovosť. Možno by Vám Vermox predpísali aj po telefóne. Vy ostatní v pondelok k doktorovi. To treba preliecit celu rodinu
A pomáha veľa cesnaku v strave
Určite prať uteráky pyžama a postelne na 90 a fajn je aj pridať dezinfekciu
@anonym_224705 a zbavili ste sa toho po jednom raze? Lebo som čítala že sa to vie opakovať. Ako dlho trvalo kým jej to prešlo keď začala brať lieky
@nika_nika4495 myslím, že zabralo to hneď, po tých nejakých 2-3 týždňoch sa dáva opakovane preventívna dávka. Dôležité je dbať na tú hygienu, ale viem, ako to je u detí… umývanie rúk za všetky drobné 😂 príde, že má umyté, aj voňajú, ale stačí pozrieť za nechty 🙈
@nika_nika4495 pamätám si rady starých mám, jesť veľa kyslej kapusty mali sme doma nakladanú v sude a zabralo to
Neviem čo riešite, stačí zajst k všeobecnej lekárke a predpíše Vám Vermox. Ten liek je vynikajúci, funguje perfektne. Mám to odskúsané na sebe 🙂 Tiež som tu pliagu mal ako tinedžer a potom sa to vrátilo znova v dospelosti. Stačí si dať jednu tabletu a potom po dvoch-troch týždnoch daľšiu a vybavené.
Skús zavolať na detskú pohotovosť. Možno by Vám Vermox predpísali aj po telefóne. Vy ostatní v pondelok k doktorovi. To treba preliecit celu rodinu
A pomáha veľa cesnaku v strave
Určite prať uteráky pyžama a postelne na 90 a fajn je aj pridať dezinfekciu
@vevesh to vážne? Lebo ja som čítala že pokiaľ nemá teplotu a bolesti tak môže ísť do kolektívu...predsa má 7 rokov nie je to ako u maličkých vie si dať väčší pozor na a hygienu si myslím.
@anonym_ccaba4 u nás pohotovosť bola do 20.00 keby volám teraz tak musím na detské oddelenie. No alebo potom ráno ale bojím sa kto tam bude či mi to dajú po telefóne
Urcite by som riesila telefonicky pohotovosť, do pondelka sa zblázni chúďatko. Vermox zaberá prakticky okamžite
vydenzifikuj všetky kľučky v byte, záchod po každom použití, preliečte sa všetci v domácnosti liekmi od lekára, vy to mať zatiaľ nemusíte, ale môžete to dostať, taktiež pamätám, že som dcére vytriedila pohár, tanier, príbor, a všetko používala len ona. Ak sa správne preliečite VŠETCI, nemusí sa to vrátiť. U nás sa to nevrátilo ale ja som behala s dezinfikáciou stále a záchod najviac, vážne po každom použití som nastiekala dezinfekciu. Mohol to chytiť von, na ihrisku, medzi deťmi, z hračiek atď. aspoň tak mi to lekárka vysvetlila.
@vevesh to vážne? Lebo ja som čítala že pokiaľ nemá teplotu a bolesti tak môže ísť do kolektívu...predsa má 7 rokov nie je to ako u maličkých vie si dať väčší pozor na a hygienu si myslím.
@anonym_ccaba4 u nás pohotovosť bola do 20.00 keby volám teraz tak musím na detské oddelenie. No alebo potom ráno ale bojím sa kto tam bude či mi to dajú po telefóne
@nika_nika4495 ak nedajú po telefóne, tak tam pôjdete… správaš sa akoby chceli na teba volať sociálku alebo čo…. Veď to mohol zjesť trebárs zle umytý šalát v reštike atď… určite na vás nebudú pozerať zhora…
vykaslu na cesnak a kapustu. ako prevencia nezabera nechaj hned predpisat Vermox.
to sa predpisuje celej rodine v domacnosti. kazdy uzije jednu tabletku .
po 3 tyzdnich dalsiu.
vsetko oprat na 60-90 st. prezliecť vsetky periny a detto vymenit uteraky
@nika_nika4495 neblazni ho poslat hned do kolektivu. Na 7r by som sa nespoliehala,ze dodrzi hygienu.
@nika_nika4495 ja som to dávala podľa návodu dva ale o tri krát po 3 týždňoch tuším... Tak ako to bolo v letáku aj keď dr trochu inak to vravela len som si nezapanatala... Neboj sa v pohode to bude len teda celá rodina lebo to môže byť na oruvoroch všade a bežných veciach .tie vajíčka a trochu monkovat...veľa umývať ruky stále tu riťku by som mu tiež častejšie umývala a po veľkej potrebe určite vždy .. to bude ok ale teda treba to v kolektíve hlásiť .
@nika_nika4495 neblazni ho poslat hned do kolektivu. Na 7r by som sa nespoliehala,ze dodrzi hygienu.
@anonym_51eda2 a po akej dobe môže ísť? Veď písali že ten liek zaberá v podstate ihneď či
@nika_nika4495 skús
@anonym_51eda2 a po akej dobe môže ísť? Veď písali že ten liek zaberá v podstate ihneď či
@nika_nika4495 den-dva ho nechat doma a moze ist
@nika_nika4495 den-dva ho nechat doma a moze ist
@anonym_b6a7e5 no tak to by bolo akurát veď škola začína v utorok to je len otvorenie a od stredy idú
@nika_nika4495 aku teplotu? Pri mrliach nebyva teplota, ale je to paraziticke ochorenie, ktore sa oficialne hlasi (takisto ako vsi). Po podani lieku 3-4 dni, ked uz nesvrbi konecnik, sa moze do kolektivu. Cize ak zohnas lieky dnes, tak v stredu by mohlo ist do kolektivu. Ja by som moje dieta nechala az do dalsieho pondelka doma - tvije dieta moze nakazit ostatne a teda nadsena by som takym zaciatkom skolskeho roka nebola ako matka spoluziaka v triede....
Gratulujem všetkým rodičom detí s ktorými chodí do školy to tvoje 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦, keď pristupuješ ku všetkým chorobám takto.
Tvoje dieťa má parazity, do kolektívu nepatrí!!!
Prečo by si to mal odtrpieť do pondelka, treba ísť na pohotovosť, nech mu môžeš čím skôr nasadiť lieky, nie čakať do pondelka, aj so sebou by si čakala???
Preliečiť sa musí celá rodina aj keď nemá príznaky, všetko vydezinfikovať , vyprať na vysokej teplote uteráky, pyžamo, spodné prádlo, postelne,....
Tteba zavolat na pohotovost, predpisu Vermox. Ten ucinkuje ihned. A ked mala dcera problem so spankom kvoli svrbeniu, doktorka odporucila dat stvrtku Dithiadenu.
@nika_nika4495 normálne zavolaj na detskú pohotovosť, povedz im celú situáciu, že syn ti plače, nechce spať, svrbí ho zadok a teda ze ste aj videli pri stolici, že sú to naozaj mrle. A nemôžeš ho takto nechať dlhšie. Alebo tam hneď ráno chodte a trvaj na recepte. VERMOT myslím sa to vola, zaberá za cca 24hod.