Ako pomôcť dieťaťu s mrľami?
Baby mňa asi šľak trafí...môj 7 ročný syn má asi mrle. Ja neviem kde to chytil aj keď je fakt že vkuse dáva ruky do úst normálne sa za to hanbím 😭 najhoršie že ja by som to ani nezistila ale teraz večer ušiel na veľkú on sa väčšinou utiera sám a hlavne ja som slepá ale volal na mňa že tam mal niečo biele a sa to hýbalo ja slepá som hodinu hľadela ale vážne boli tam biele pásiky...no a po tej stolici začal potom plakať že jeho to hrozne svrbí na dva krát som ho ešte išla utrieť a na papieri boli naozaj tenučké biele akoby červíky čo sa hýbali podľa popisu mrle. Čítala som o Tom že to nie je nebezpečné že pravdepodobne lekár predpíše na to lieky lenže je sobota a jemu a a poriadne nedá spať čo robiť do pondelka s ním? Je niečo voľnopredajné čo pomôže? Mali ste to? Čítala som že do školy môže ísť je to tak?
Do kolektívu určite nemôže. Moje krsniatka mali mrle minulý rok, je to infekčná choroba. Necítala si vyššie, že sa to prenáša? Aj vy ste ohrození a rovnako by boli jeho spolužiaci v škole. Deti boli normálne doma kým sa nepreliečili. Išla by som s ním normálne aj na pohotovosť, ked ho svrbí konecnik, je to diskomfort, možno sa ani nevyspi… A tiež čím dlhšie nemá liečbu, tým je väčšia pravdepodobnosť, že nakazí aj vás. . Nečakala by som do pondelka.
@eternity24 už som písala že z pohotovosti má zrušili aby som ani nechodila a za mi ani nepredpisu že mám čakať do zajtra 😑
@anonym_db35d5 tak samozrejme,ze od nas.
@anonym_52b4e3 Podporovať dieťa v tom aby jedlo denne chipsy a colu a potom ho pchať pravidelne Vermoxom lebo ho z toho svrbí riť... Osobne sa lepšie starám aj o svojho psa.
@anonym_52b4e3 Podporovať dieťa v tom aby jedlo denne chipsy a colu a potom ho pchať pravidelne Vermoxom lebo ho z toho svrbí riť... Osobne sa lepšie starám aj o svojho psa.
@anonym_db35d5 bože baby prečo sa tu vkuse musí na niekoho útočiť čo a ako robí veď si a nechaj žiť vôbec sa to ani netýka môjho príspevku čo jej syn konzumuje alebo nekonzumuje 🙈 neviem prečo v každej téme sa nájde niekto kto potrebuje rýpať a poučovať a neviem či sa naozaj 16 ročnému dá zakázať také veci jesť tiež má svoju hlavu už a mal by sám uznať že keď ku to robí zle nebude to jesť 🙈
Stredný syn mal mrle dva krat . Dva týždne som každý deň menila postelne prádlo ,pyžama ,chalani spali v trenkách . Všetko som čistila parným čistiacim a prala na 90tke ,sušička poprípade ozehlit . Keď si na to spomeniem je mi zle 😂 vermox zabral . Tiež sa mi stalo,že sme to dostali cez víkend.zhanala som vermox po celej BA 😂
@anonym_db35d5 bože baby prečo sa tu vkuse musí na niekoho útočiť čo a ako robí veď si a nechaj žiť vôbec sa to ani netýka môjho príspevku čo jej syn konzumuje alebo nekonzumuje 🙈 neviem prečo v každej téme sa nájde niekto kto potrebuje rýpať a poučovať a neviem či sa naozaj 16 ročnému dá zakázať také veci jesť tiež má svoju hlavu už a mal by sám uznať že keď ku to robí zle nebude to jesť 🙈
@nika_nika4495 16 ročný ma svoju hlavu ale nie peniaze a nie je jedno v čom ho rodičia podporujú, a aj financie sú druh podpory. Ale ako píšeš, každý nech si každý robí ako chce.
Predpíšu mu lieky..liečba sa opakuje po určitej dobe.. samozrejme sa musíte preliečiť aj vy....a treba úplne obmedziť sladké a jesť veľa cesnaku...ten mrle nemajú radi..a samozrejme do kolektívu v žiadnom prípade
@eternity24 už som písala že z pohotovosti má zrušili aby som ani nechodila a za mi ani nepredpisu že mám čakať do zajtra 😑
@nika_nika4495 Ano, to som si všimla až po zverejnení môjho komentu, že si sa k tomu vyjadrovala. Šla by som do vedľajšieho mesta na pohotovosť alebo ak je dieťa v pohode, čakaj do zajtra… Neuraz sa prosím, ale píšeš, že si zdravotná sestra a nevieš, že dieťa s mrlami nesmie do kolektívu…
Z ktorého mesta si?
@eternity24 tak ja som robila na are tam sme mrle u detí neriešili 🙈 akože mne je jasné že teraz ho nedám ale myslela som skôr že keď uzije ten liek tak či potom po nejakom dní moze ísť.
@sweaaa ja som z dediny okres Púchov pohotovosť máme až v považskej Bystrici už počkám do zajtra našťastie cez deň nemal žiaden problém uvidím večer
@eternity24 tak ja som robila na are tam sme mrle u detí neriešili 🙈 akože mne je jasné že teraz ho nedám ale myslela som skôr že keď uzije ten liek tak či potom po nejakom dní moze ísť.
@sweaaa ja som z dediny okres Púchov pohotovosť máme až v považskej Bystrici už počkám do zajtra našťastie cez deň nemal žiaden problém uvidím večer
@nika_nika4495 v noci sa to zhorší....mrle vyliezajú v noci
A len volám pre tie čo mi tu nadávali ohľadom školy dnes som volala lekárovi rozpísal mi ako bude brať lieky a spýtala som sa či môže do školy ešte sa mi pomaly smial že no veď samozrejme že môže že to nie je nič také prečo by nemohol. 🙈 Tu mi nadate že sa pýtam že jasné že nie a lekár mi pomaly nada že sa pýtam že jasné že môže 🙈😂
A len volám pre tie čo mi tu nadávali ohľadom školy dnes som volala lekárovi rozpísal mi ako bude brať lieky a spýtala som sa či môže do školy ešte sa mi pomaly smial že no veď samozrejme že môže že to nie je nič také prečo by nemohol. 🙈 Tu mi nadate že sa pýtam že jasné že nie a lekár mi pomaly nada že sa pýtam že jasné že môže 🙈😂
@nika_nika4495 tiež som nepočula že pre mrle sa nechodí do školy či škôlky..len sa to musí oznámiť nech sa to vie... Lebo veď tá liečba je na dlhsie

Neviem čo riešite, stačí zajst k všeobecnej lekárke a predpíše Vám Vermox. Ten liek je vynikajúci, funguje perfektne. Mám to odskúsané na sebe 🙂 Tiež som tu pliagu mal ako tinedžer a potom sa to vrátilo znova v dospelosti. Stačí si dať jednu tabletu a potom po dvoch-troch týždnoch daľšiu a vybavené.
@anonym_03b076 ten cez víkend nepracuje