Ako pomôcť dieťaťu s upchatým nosom?
Dobry den prosim poradte mi. Môj malý má 9 mesiacov od včera je chorý teplotu mal a mám plný nos. Máme antibiotiká od doktorky a skúšala som libenar, nasivin no ale neviem ho odsať nos, nechcú ísť von soplíky vôbec a on nevie cez noci spať…. viete mi niečo poradiť?
@viktoria021202 rovnaky problem sme mali nedavno, sopel hrkotal a odsavacka prazdna. Pomohlo nainhalovat vincetku a hned islo odsat 👌aj nosna sprcha je dobra
On je ešte len od vecra chorý a dostal hneď antibiotika?
Inhalovanie, preplach striekačkou. To pomohlo nášmu
@autumm ak mi zobrala crp, tak prečo nie?
@viktoria021202 odsavacka na vysavac a sterimar vyplach nosovy predtym..100% uspech..
Na noc Nasivin on vzdy zaberie ale treba dobte streknut nie len na kraj nosa,alw dobre dnu
Treba ho naucit inhalovat.Ja som ucila uz od 5.mesiacov.Nie je to lahke s tak malymi detmi ale vie ich zabavit napr.rozpravka.Ak ho to nauvis tak inhalacia a krhlickovanie vincentkou ti budu na nezaplatenie aj v skolke,ver mi.
@viktoria021202 pridaj solmucol
Nepreplachuj, v akutnom stadiu sa nepreplachuje nos!
@taktotedanie ani fyziologickým roztokom? Pokiaľ viem, iba keď je infekcia uši, tak sa nepreplachuje. Ale fyzio roztokom, ktorý je buď urobený alebo zarobeny v prevarenej vode sa čo môže stať?
@snehulak77 nie, nijako
Dutiny su prepojene s usami a ocami, riskujete zapal usi a konjunktivitidu, dieta bude na tom este horsie
Vyplachy maju byt len sucastpu hygieny nosa ak nieje dieta chore ci pri alergickej rinitide
@taktotedanie však ak nie je choré, tak asi preplach nepotrebuje, nie? Ja som čítala len o ušiach. Mám pocit, že všade je inak 🤷
@snehulak77 v ramci hygieny nosa je to fajn
Pozri rob ako ty myslis, ty si zodpovedna za dieta, ty budes s nim na ocr

@viktoria021202 skúste inhalovať ,poprípade babska rada cibuľa do miestnosti .. o tej vieme že spustí aj slzy aj sople