icon

Ako pomôcť dieťaťu s upchatým nosom?

viktoria021202
3. dec 2024

Dobry den prosim poradte mi. Môj malý má 9 mesiacov od včera je chorý teplotu mal a mám plný nos. Máme antibiotiká od doktorky a skúšala som libenar, nasivin no ale neviem ho odsať nos, nechcú ísť von soplíky vôbec a on nevie cez noci spať…. viete mi niečo poradiť?

dejzy10
3. dec 2024

@viktoria021202 skúste inhalovať ,poprípade babska rada cibuľa do miestnosti .. o tej vieme že spustí aj slzy aj sople

gabu_lienka
3. dec 2024

@viktoria021202 rovnaky problem sme mali nedavno, sopel hrkotal a odsavacka prazdna. Pomohlo nainhalovat vincetku a hned islo odsat 👌aj nosna sprcha je dobra

autumm
4. dec 2024

On je ešte len od vecra chorý a dostal hneď antibiotika?

snehulak77
4. dec 2024

Inhalovanie, preplach striekačkou. To pomohlo nášmu

snehulak77
4. dec 2024

@autumm ak mi zobrala crp, tak prečo nie?

katrin21
4. dec 2024

@viktoria021202 odsavacka na vysavac a sterimar vyplach nosovy predtym..100% uspech..
Na noc Nasivin on vzdy zaberie ale treba dobte streknut nie len na kraj nosa,alw dobre dnu

maminkadeticiek
4. dec 2024

Treba ho naucit inhalovat.Ja som ucila uz od 5.mesiacov.Nie je to lahke s tak malymi detmi ale vie ich zabavit napr.rozpravka.Ak ho to nauvis tak inhalacia a krhlickovanie vincentkou ti budu na nezaplatenie aj v skolke,ver mi.

taktotedanie
5. dec 2024

@viktoria021202 pridaj solmucol
Nepreplachuj, v akutnom stadiu sa nepreplachuje nos!

snehulak77
5. dec 2024

@taktotedanie ani fyziologickým roztokom? Pokiaľ viem, iba keď je infekcia uši, tak sa nepreplachuje. Ale fyzio roztokom, ktorý je buď urobený alebo zarobeny v prevarenej vode sa čo môže stať?

taktotedanie
5. dec 2024

@snehulak77 nie, nijako
Dutiny su prepojene s usami a ocami, riskujete zapal usi a konjunktivitidu, dieta bude na tom este horsie
Vyplachy maju byt len sucastpu hygieny nosa ak nieje dieta chore ci pri alergickej rinitide

snehulak77
5. dec 2024

@taktotedanie však ak nie je choré, tak asi preplach nepotrebuje, nie? Ja som čítala len o ušiach. Mám pocit, že všade je inak 🤷

taktotedanie
5. dec 2024

@snehulak77 v ramci hygieny nosa je to fajn
Pozri rob ako ty myslis, ty si zodpovedna za dieta, ty budes s nim na ocr