Čím po týždni nahradiť Nasivin na upchatý nos?

hruska91
14. okt 2023

Ahojte dieťa malo hnusne natahovacie zelene sople- mame od Dr. pamycon (berie už 6. Deň čiže už konci) a zvlhcujeme, morská voda a odsavame. Na noc davamfenistil a nasivin. No už berie nasivin 6. Den- čiže viac už nemôže. A sople stále trvajú. Dala som len fenistil a odsala s morskou vodou nos. No nemôže spať, že ma plny nos. - a zas odsajem skoro nič a stále sa sťažuje že nemôže dychat nosom.

Čím pomôžem? Cim nahradiť nasivin, aby nevznikol návyk?

domkakvet
14. okt 2023

@hruska91 skus vincentku.

alison11
14. okt 2023

@hruska91 Muconasal plus môj syn si ho pochvaľuje je aj na nádchu aj na upchatý nos kludne snním spáva

kikuska6913
14. okt 2023

@hruska91 pokiaľ to ma z choroby, teda ze ma stále hlieny lebo je choré, tak zmeňte sprej zároveň aj na taky ktorý zvlhčuje sliznicu a dajte tomu ešte 7 dní. Sprej sa nemá používať dlhšie ako 7-14 dní. A nemá sa požívať hlavne ak je človek zdravý!! Takže ak je stále chorá a choroba pretrváva zmeňte sprej na niečo menej agresívne ale ešte pokračujte.

lucia13022023
14. okt 2023

My sme riešili presne toto iste, včera som bola v lekárni a kúpila toto. Toto odupcha ten noštek, necisti.
Robíme tak ze nastriekam physiomer ale na čistenie, odsajem, dám pamycon a keď ide spať som dávala nasivin, dnes 1x toto a odupchalo 🙂

snehulak77
14. okt 2023

@alison11 je super, ale nesmie sa dávať dlhšie ako 7 dni

hruska91
autor
14. okt 2023

A nasivin som dávala dcére stále len 1x denne večer na spanie - aj tak môže vzniknúť návyk? Nemôže sa užívať dlhšie?

mima172
14. okt 2023

@hruska91 Mne v lekárni odporučili, že po Nasivine môžem u malej použiť Olynth, keďže situácia bola rovnaká (tiež ubehol týždeň a choroba neustupovala). Dôvod je ten, že tieto spreje sú oba dekompresívne, no majú inú účinnú látku. Ale teda neviem koľko rokov ma tvoja dcéra, spomínaný Olynth je totiž od 2r.

snehulak77
14. okt 2023

@hruska91 návyk môže vzniknúť. Ak už nemá nádchu, tak ten nos chce len vyslovene niečo na odpuchnutie. Takže si začal zvykať. Najlepšie je to nahradiť nejakou morskou vodou, ale nečakaj zázraky. Niektorí sa oducaju tak, že napr striekaju iba do jednej dierky a po pár dňoch vyradia aj to.
Treba dbať, aby nebol suchý vzduch. Možno difuzer, tam pár kvapiek napr eukalyptoveho oleja.

hruska91
autor
15. okt 2023

no práveže jej v kuse tečie, nemôže spať, ostalo jej to po laryngitide keď prestala kašlať a zachripla- odsat to poriadne neide, ale kychne a sople až po zem- reálne po zem. Ale sú priehľadné len je ich veľa. Rozmýšľam či tu hojnú produkciu to nemohol spustiť aj zvlhcovac- v kuse pri ňom spí aby sa nedusila🤔 aj cez deň ide.
Ale tak priehľadné je lepšie ako zelene či?

dadis
15. okt 2023

@hruska91 Pokial davas len na noc, tak moze este par dni, je to ine, ako by si kvapky podavala 3-4x denne..popripade si od dr vypytaj trifed zlty sirup..moji ked boli skolkari, tak pomahalo

stanulienkat
15. okt 2023

Konvickujte Vincentku. Je to vyborne.

hruska91
autor
15. okt 2023

@stanulienkat Dr povedala že konvičku nemôže lebo mala zelene sople aj zapal stredného ucha. Aby si tam niečo nezaniesla.

scorpionflower1
29. nov 2023

@hruska91 ahoj, ako ste dopaldli, preslo to? Moja dcera tiez sopli uz asi mesiac, nam velmi dobre ale zabera Trifed, on ma sice na niektore deti vedlajsie ucinky, ale na moju napr. vobec nema a paradne zabera, pomaha hlavne so zatekajucimi soplami. Berieme aj Aerius a Mometasone do nosa, lebo malej sa stale vracaju sople. Este cakame na vysledky odberov, mozno nas poslu na alergo, lebo moja, ked je v skolke, tak je kazdu chvilu chora. A to konvickovanie vam zakazal pediater alebo ORL? Lebo nam pediatricka povedala, ze to nemame robit a ORL povedala, ze mame kanvickovat velmi dosledne.