Ako pomôcť dosiahnuť lepšiu imunitu u dieťaťa?
Ak aj vy máte pocit že ste skúsili už možné aj nemožné a stále ste chorí ako my, tak sa pridajte do diskusie. Možno len nemáme dosť informácii a potrebujeme si poradiť navzájom. 😉
Uz som par x skusila a nepotrebujem aby ma znovu odsudili Mliecne reKLAMove maminky.
Mojej dcere nerobi mlieko dobre od narodenia. Uz som tu o tom pisala.
Preto som aj rada, ze ked ho sice od 4r mierne toleruje, viem, ze ked to prezenie, cakaju nas v noci krce, rano sople a kasel.
Nasla som ucinny "liek", ktory jej zabera hlavne na tie krce a vo vacsine pripadov sa nezacne hned cistit od mlieka soplikmi. Pokial ano,viem ze toho pojdela vela a je to uplne normalne a nerobim z toho vedu a neocakavam katastrofu a urcite hned nebezim k lekarke ani do lekarne.
Preventivne jej davam BIO chlorelu od GW aspon 3 denne, ak zje mliecne tak 10ks . Uz nas to zachranilo aj pri inych nehodach- napr ked babke vzala na sadenie inkrustovane semiacka, sice ich posadila,ale slabo si umyla ruky a priotravila sa. Chlorela ju precistila a na druhy den bola vpohode,bez lekara. /ja som bola mimo SR,robila som Dulu sestre,ale babka to zvladla perfektne/.
Hlavna zasada je, ked zacne soplit/kaslat, viem ze sa len cisti a okamzite odstranim z jej jedalnicka vsetky mliecne vyrobky a bielu muku,ktore zahlienuju. Potom si dava nejaky cas pozor,nevravim, ze sa nenajde v jej triede nejaky "dobrak a neponukne ju brejkom 😒
Ak ma zapalene hrdlo - pouvazujem,kedy som jej nedovolia dohovorit, slobodne vyjadrit to co chcela. Popripade sa jej opytam, ci to nebol niekto iny. Ospravedlnim sa jej, neverili by ste ako to pomaha. A obmedzime na par dni cukor /aj ovocny/, lebo viem, ze zhorsuje akekolvek zapaly v tele a oslabuje imunitu.
Tak isto ako neprospieva ziadnemu cloveku a hlavne dietatu, ked sa niekto pri nom /s nim/ hada, veci nevysvetli, nedoriesi, tak ma chuda dieta z toho zbytocny stres a kadeco sa nanho nalepi.
Rodicia, myslite na to, ked to najblizsie pride. Ja netvrdim, ze sa nikdy nepohadam,alebo nenakricim v afekte na dieta. Ale ked sa ukludnim, tak jej to vysvetlim a povieme si ze nabuduce si na to dame pozor,aby sme sa tomu vyhli. Popritom pouzivame kadejake liecivky z prirody,ale to je uz nadlksie rozpravanie.
Hlavne nikdy nenechajte ist dieta spat nahnevane alebo s placom / potom sa necudujte,ak sa rano zobudi s teplotou,alebo s anginou alebo usoplene/ Vsak koho ma na taketo veci,aby ich vyriesil, jedine vas rodicov.
PS: vsimli ste si kedy je najviac ochoreni? Vacsinou po "svistkoch" Preco? Lebo sa precukrujeme a oslabime si tym imunitu a uz je tu epidemia ...
Ahojte. Tak zajtra nas cakaju imunoalergologicke testy. Az strach pomysliet ze sa ide brat krv. Mali sme ist v piatok, ale ideme zajtra lebo mala dostala sialenu alergiu ako som jej vysadila fenistil koli tym vysetreniam. Druhy den slzi akoby stale plakala, sopli, kycha kasle uz pomenej. Vedela som ze pri alergickych rodicoch je vysoka pravdepodobnost, ale ze az tak a tak skoro ju to chytilo? 😒 boli sme vcera v solnej jaskyni, no aspon tam neslzila. Dnes ideme zase, tak snad to na nieco bude.
@zvedavamt je zaujimave co pises, zase novy pohlad hlave koli tomu sladkemu. 😉
Ahojte,poradim vybehnut do Rakuska a kupit specialnu naplast ktora sice stoji sice 8,99 EUR, ale moja dcera ani nevedela, ze jej nieco robia t.j. nic necitila.
ahojte, nemate niekto skusenost s pripravkom na imunitu Arko defensis?
mam 15 mesacneho syna a a uz sme mali 3x antibiotika, vzdy tazky obstrukcny zapal priedusiek v 3,6 a 14 mesiacoch. raz sme boli dokonca 2 tyzdne v nemocnici na inhalaciach a sprejoch, lebo nevedel dychal. cakame na imuno vysetrenie, mame v rodine anamnezu astmy, tak uvidime. zatial nam pediatricka toto odporucila, tak to ideme vyskusat.
Maly denne je ovocie a zeleninu v surovom i varenom stave, chodi casto na vzduch, otuzuje sa, hybe sa....Pritom my rodicia sme boli chori castejsie ako on, mali sme aj antibiotika a on neochorel, tak neviem ci je to len tou imunitou :(
Moja mala ma 4 roky a chora byvala velmi cast. Snazili sme sa to liecit vselijako inak, len nie antibiotikami. Nakoniec nam alergologicka poradila volnopredajny liek ARKO DEFFENSES a odkedy to uzivame, sme v poho. Aspon zatila teda 🙂 . Dokonca ani skolka uz nie je taky problem. Vyskusajte, mozno pomoze aj vam.

Ahojte 🙂
Moja má tiež zníženú imunitu, mala ju od narodenia. Keď bola úplne maličká, tak bola chorá každý týždeň - dva. Stále zvýšená teplota, hnačka, kašeľ, soplíky... Potom sa to trošku zlepšilo, chodí teraz do jaslí ale nie je to úplne hrozné. Lekár nám radil otužovať, teda neobliekať zbytočne príliš, chodíme občas aj plávať na plaváreň a to ona zbožňuje a podľa mňa jej to aj pomáha.
Také prirodzené veci ako ovocie, zelenina, zdravá výživa a podobne sú u nás samozrejmosťou. Nedávame často ATB, len ona keď už ochorie, tak strašne. Teraz bola chorá, tak sme z toho skončili až v nemocnici 😒 😒