icon

Ako pomôcť synovi prekonať strach z vyšetrenia?

Včera o 17:37

Takto cez prázdniny musí teenager absolvovať urologické vyšetrenie (hmatne tkanivo v L) má aj občasnú bolesť. Má strach , nervy😁. Ja mu hovorím že to nič nie je. Reči my ženy musime... , tiež nepomóžu lebo stále je to chlap. Vyšetrenie neodmieta, len to rieši. Partner nie je biologicky otec, ten žije v zahraničí.

anonym_882f31
Včera o 17:40

Hanbi sa? Však povedz že budeš čakať za dverami. Že nebudeš v ambulancii

autor
Včera o 17:51

@anonym_882f31 už len dúfam, ze sa to bude dať

anonym_e580e6
Včera o 17:53

Z coho ma strach? Hanbi sa, ze bude bolestive, ze bude neprijemne na pocit, ze nevie co ho caka, ze vysledky mozu vyjst zle? Tych moznosti je vela. Skus tomu prisposobit vysvetlenie.

autor
Včera o 17:55
@anonym_e580e6

Z coho ma strach? Hanbi sa, ze bude bolestive, ze bude neprijemne na pocit, ze nevie co ho caka, ze vysledky mozu vyjst zle? Tych moznosti je vela. Skus tomu prisposobit vysvetlenie.

@anonym_e580e6 vysvetlujem.že tp bufe v pohode, asi strach z neznámeho.... ja mu neviem vysvetliť ço hk čaká

anonym_6d898e
Včera o 18:08

Pozri ja mam sracku z každého vysetrenia a reci že nič to nebude nemám rada. Vysvetlí mu že každý musí raz za cas absolvovať vyšetrenie a strach je v pohode, každý sa môže bat

anonym_2959df
Včera o 18:22

Len "zaťať" zuby a za chvíľku je po tom. Povedz mu, že celý deň robí dr. toto vyšetrenie veľa ľuďom ako na bežiacom páse. A že mu iba pomôže, aby bol konečne fit 😉

marianarem
Včera o 19:28

@anonym_autor Tak asi by som mu len uznala ten strach, ved asi takmer kazdy by bol na jeho mieste nesvoj. A pochvalila ho, ze uz len tym, ze to neodmieta a pojde sa dostal dalej nez mnohi dospeli chlapi. Poznam takych aj dvakrat starsich od neho, co aj ked mali problem, tak proste odmietali ist a radsej nechali upadat svoj aj partnersky zivot, nez by toto prekusli.

gemerka17
Včera o 19:49
@anonym_autor

@anonym_e580e6 vysvetlujem.že tp bufe v pohode, asi strach z neznámeho.... ja mu neviem vysvetliť ço hk čaká

@anonym_autor priveď ho na ine myšlienky. Slub mu po vysetreni odmenu. Choďte na zmrzlinu, langos, kupalisko, mcdonald. Nejakú taku drobnú blbinu, co ma rád, nech to upúta jeho pozornosť.

anonym_882f31
Včera o 19:50
@anonym_autor

@anonym_882f31 už len dúfam, ze sa to bude dať

@anonym_autor normálne povieš lekárovi že pockas pred ambulanciou

anonym_882f31
Včera o 19:52
@gemerka17

@anonym_autor priveď ho na ine myšlienky. Slub mu po vysetreni odmenu. Choďte na zmrzlinu, langos, kupalisko, mcdonald. Nejakú taku drobnú blbinu, co ma rád, nech to upúta jeho pozornosť.

@gemerka17 nemá 5 rokov. Je to teeneger. Že sľub mu zmrzlinu. To fakt?

vler
Včera o 19:55

@anonym_autor ostan v ambulancii ale bud otocena chrbtom pocas samotneho vysetrenia ked syn da dole gate. A tiez, toto je akurat prilezitost na rozhovor o tom ze chodenie k lekarovi a riesenie zdrav problemov je normalna sucast zivota

anonym_93e22a
Včera o 20:05

No minule tu jedna robila z toho aféru, ze lekár taky a taky...problem bol v nej, lebo sa neotocila, musela tam byt a mala asi z toho traumu. Ked mu to nemôže vysvetliť muž, nech skúsi niečo o tom prečítať.

anonym_baaea7
Včera o 20:06
@anonym_882f31

@anonym_autor normálne povieš lekárovi že pockas pred ambulanciou

@anonym_882f31 ja som bola zo synom 14r. a nemohla som čakať pred ambulanciou. Dr. povedal, že ako zákonný zástupca musím byť prítomná v miestnosti. Synovi povedal, že čo sa hanbí mami, však som mu prdel utierala. Lekár to obrátil na srandu a syn to zvládol a už sa nehanbil. Samozrejme, že som nebola pri ňom nalepená, ale normálne v diskrétnej vzdialenosti v miestnosti.

gemerka17
Včera o 20:08
@anonym_882f31

@gemerka17 nemá 5 rokov. Je to teeneger. Že sľub mu zmrzlinu. To fakt?

@anonym_882f31 a preco by nie ? Práve ze je teenager, tak do hrackarstva nepôjdu. Spoločný zážitok, alebo strávený čas moze byt uzitocny pre obe strany, ak maju dobry vzťah. Ty vsak nevieš co to znamená, kedze ti to prirodzene chýba. Zas kupovať hodnotnejsi darček moze byt zbytocne, pretože treba ukázať dieťaťu, ze aj takéto vyšetrenia su bežnou súčasťou života.

anonym_882f31
Včera o 20:13
@anonym_baaea7

@anonym_882f31 ja som bola zo synom 14r. a nemohla som čakať pred ambulanciou. Dr. povedal, že ako zákonný zástupca musím byť prítomná v miestnosti. Synovi povedal, že čo sa hanbí mami, však som mu prdel utierala. Lekár to obrátil na srandu a syn to zvládol a už sa nehanbil. Samozrejme, že som nebola pri ňom nalepená, ale normálne v diskrétnej vzdialenosti v miestnosti.

@anonym_baaea7 ja som čakala vonku, lekár s tým nemal problém. Syn bol rad, že nemá mamu za chrbtom. V 15tich vyzerá dosť inak ako v časoch keď som mu utierala zadok

autor
Včera o 20:15

Samozrejme pôjdeme sa niekde najesŕ, podľa jeho výberu, dary mu kupovať nejdem, najväčši dar bude ak všetko dopadne dobre
@anonym_baaea7 tak to ho nepoteším, inak som mu hovorila, že by to nič nemalo byť

autor
Včera o 20:19

@anonym_882f31
@anonym_baaea7 baby smiem sa spýtať čo vaš8m bolo, môj má napísané "hmatné tkanivo mimo semenika v L" Použili sme AI tak to našlo 5 diagnóz!
Čo tam robia asi ultrazvuk?

lindusss2016
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
Včera o 20:44
@anonym_autor

@anonym_882f31
@anonym_baaea7 baby smiem sa spýtať čo vaš8m bolo, môj má napísané "hmatné tkanivo mimo semenika v L" Použili sme AI tak to našlo 5 diagnóz!
Čo tam robia asi ultrazvuk?

@anonym_autor co mas napisane na ziadanke? Len nieco ako "prosim o urologicke vysetrenie"? No urcite ho prehmataju a spravia usg. Kedze je to urologia, vysetria aj moc. Nateraz by som od toho viac necakala.

pr85
Dnes o 01:31

@anonym_autor Koľko rokov má syn? Výber mu urológa chlapa, ak sa to dá. Mne tiež ženy urologicky vadia, lebo sa nerád ukazujem nahý pred cudzou ženou.

autor
Dnes o 06:20

15 a ide k chlapovi