icon

Ako pomôcť synovi s angličtinou?

5. okt 2024

Ženy poraďte pls. Syn má veľké problémy s angličtinou. Prvý problém je pamäť, ale teda to ešte nadrilujeme nejako. Ale písanie, to je čistá čistá katastrofa. Je štvrták, majú novú učiteľku, tá predtým na písaní toľko netrvala.
To čo on stvára keď to píše je strašné niečo.
Minulý rok sme sa trápili aby hlavne rozumel, vedel povedať. No tento rok je to level milión, chudák nemá potom ani víkend voľný, nikdy. Ani žiadny iný deň v týždni kvôli ostatnému učeniu. O nás ani nehovorím. Neviem čo už s ním mám robiť. Anglické rozprávky pozerá, minulý rok mal doučko ale veľké úspechy neboli (mladý chlapec ho doučoval). Už neviem fakt.

Strana
z3
earlgrey
8. okt 2024

@sisaka S týmto súhlasím.
Moja dcéra má napr. na tablete appky Numberblocks (učenie čísel a matematiky) a Alphablocks (učenie písmen, slovných spojení, gramatiky atď.) ale potom sú rôzne anglické applikácie pre deti, ktoré ich naučia aspoň tie základy, kde pochopia spájanie viet, výslovnosť, hláskovanie atď.

sisaka
8. okt 2024

@earlgrey toto nepoznám, keďže decká sa neučili jazyky, ale verim tomu, že je určite niečo lepšie, vekovo vhodnejšie a pútavejšie ako Duolingo. Ja tú app používam len preto, že je zadarmo a nechce sa mi hľadať niečo iné, ale koli dieťaťu by som si určite tú námahu dala.

vkatush
8. okt 2024

@sisaka áno, tak to beriem. Ja som myslela, že či náhodou tam neučilo niečo vulgárne alebo neviem čo 😂 ale mne toto, čo si povedala, napr nevadí a práveže beriem to ako pozitívum. Že sú tam rôzne "charaktery", ktoré ťa učia, že používa veci zo života (aj keď pre dieťa to príde až neskôr). Neviem, nepamätám si, či keď som s tým začínala, či sa pýtalo na detskú verziu.

Napr ak s deťmi hrajem akinatora po anglicky, vždy dávam detskú verziu, lebo tam niektoré otázky sú vyslovene 18+ (mooooožno 15+ v dnešnej dobe).

margotka17
9. okt 2024

Uč sa spolu s ním aj ty. V priebehu dňa sa ho pýtaj rôzne slovíčka a hneď si ich aj píšte. Obaja, aby si aj ty vedela napísať. Chce to len systém, určite to časom zvládne.

ketriin
23. okt 2024

Môj tretiak ma tento rok prvý krat angličtinu, učia sa rovno z kníh Busy Bee3.
1,2 ani nemali. Máte niekto túto učebnicu?

autor
23. okt 2024

@margotka17 ja viem pisat ale dakujem 😊. Drtime drtime. Lepsi sa to.

ketriin
23. okt 2024

@kittykat22 Ďakujem pekne 😍,ale ja som myslela či sa vaše deti z takej náhodou neučia tiež?

kittykat22
23. okt 2024

@ketriin nemas vobec za co 🙂 Nie neucia, maju nieco uplne ine. Len ako si sa pytala vyssie tak som sa pozrela ci sa to neda najst pretoze pre mna nie je problem cokolvek najst online 🙂

ketriin
23. okt 2024

@kittykat22 presne ako píšes, k našej učebnici su aj testy ,ale našla som len po 4lekciu 😔 ostatné nie...

kittykat22
23. okt 2024

@ketriin prihlas sa tu na scribd a stiahni si ich k tej trojke. https://www.scribd.com/document/394956330/Test-...

ja od nich taham vela materialov. Je to bezpecna stranka.

ketriin
23. okt 2024

@kittykat22 len tam netreba platiť?

kittykat22
23. okt 2024

@ketriin mas 30 dni trial. Pozri sa. Ak po tebe bude chciet kartu tak ju nedavaj. Po 30 dnoch sa ti to zamkne a uz ta nepusti na dalsie materialy. Mam od nich mraky knih na vysku.

ketriin
23. okt 2024

@kittykat22 skúsim teda

kittykat22
23. okt 2024

@ketriin inak anglictina je rozdelena na knihu, ucebnicu a prirucku pre ucitelov (ta je najdrahsia) a obycajne v tej prirucke su testy. A samozrejme vysledky uloh z knihy a pracaku. Ak si marna z anglictiny tak by sa ti to vo vyssich rocnikoch mohlo hodit.

ketriin
23. okt 2024

@kittykat22 bola by si taká láskavá? učíš angličtinu?

polo123456
Odpoveď bola odstránená
yasina
7. jan 2025

mozes ma kontaktovat, rada ti pomozem, som lektorka a mentorka, takze mozem pomoct, ak treba, ucievam aj deti,ktore maju tieto problemy 🙂

yasina
9. jan 2025

a inak btw a angličtina určite nie je horor, je to nadherny a lahši jazyk, ovela narocnejsie su jazyky, azijské alebo dokonca i franina je ťažšia, ja hovorim4 jazykmi, a angličtina profesionalne, ale aj tak, je to najlahsi jazyk.

Strana
z3