Má môj syn poruchu učenia?
Ahojte, začínam rozmýšľať, či nemá môj 11-ročný syn nejakú poruchu učenia.
Nie je hlúpy, práve naopak, v niektorých veciach je veľmi šikovný a veľa si pamätá. Ale pri škole sa strašne trápi. Čítanie mu ide pomaly, pri písaní robí zbytočné chyby, nevie sa dlho sústrediť a učenie nám doma často končí plačom alebo hádkou.
Učiteľka hovorí, že je „len lenivý“ a že sa musí viac snažiť, ale mne sa nezdá, že by to robil naschvál. Skôr mám pocit, že sa naozaj trápi a nejde mu to tak ako ostatným deťom.
Mali ste niekto podobné podozrenie? Ako ste zistili, že ide o poruchu učenia a nie len o nechuť do školy?
@anonym_autor ahoj, ja som to videla hneď v prvom ročníku . Covidovy prváčik. Čiže sme mali výučbu dištančne doma
Nevedel , kde skončil , výsledky písal do iných cvičení , zbrkly, zahľadeny, všetko okolo ho zaujímalo , len dana činnosť nie
Bodky, čiarky problém
..
Išli sme na diagnostiku do CPP a tam nám potvrdili poruchu pozornosti , poruchy učenia ako dysky nemá žiadne
smer CPPP a oni ti povedia ked urobia diagnostiku
smer CPPP a oni ti povedia ked urobia diagnostiku
@anonym_c6083b dnes podla novej legislativy uz nie je take jednoduche "smer CPPP" po prve je hierarchia podpory najprv sa dava v skole od ucitela, potom v skole od odborneho zamestnanca a az potom poradna a po druhe uz to nie je CPPP ale CPP (centrum poradenstva a prevencie) - ak radis nastuduj si legislativu.
@anonym_c6083b dnes podla novej legislativy uz nie je take jednoduche "smer CPPP" po prve je hierarchia podpory najprv sa dava v skole od ucitela, potom v skole od odborneho zamestnanca a az potom poradna a po druhe uz to nie je CPPP ale CPP (centrum poradenstva a prevencie) - ak radis nastuduj si legislativu.
@anonym_677f42 ano terminus technikus sa zmenil ale nic nemeni na tom, ze na ziadost rodica diagnostiku urobia
@anonym_677f42 kľudne môže ísť hneď do centra, žiadna zdĺhavá cesta ako ty pises nie je nutná
CPP urobí diagnostiku aj na žiadosť rodiča
Určite sa dá ísť priamo do centra.
U nás to bolo podobné ako u vás. Výsledky dokonca, ak si nebudete priať, nemusia posielať ani škole.

no tak z tohto sa urcite neda urcit ci moze mat poruchu ucenia... urcite sa spoj so skolskou specialnou pedagogickou a popros ju o orientacnu diagnostiku a bude vediet povedat viac, moze nastavit podporu popr. vas poslat do poradne kde mu spravia diagnostiku na poruchy ucenia. drzim palceky