icon

Ako posilniť imunitu stále chorého dieťaťa?

15. feb 2023

Dieta bolo 3,5 tyzdna doma, lebo mala horucky sopel, hlieny. 3 dni stravila v skolke a dnes uz isla spat s plnym nosom.

Berie imunoglukan, aj jej cistim nos sterimarom, ked zrovna nema teploty byvame vonku, stravu ma myslim pestru.

Zvyknem robievat z domu ked je chora, ale realne vlastne dorabam veci v noci a uz to velmi nedavam, ale aby som bola kazdy mesiav na ocr je nerealne, to mozem ist rovno na UP.

Sesternica a kamaratka maju deti, ktore su permanentne chore aj teraz, uz ako skolaci.

Ja uz neviem, co viac mam robit, aby som jej posilnila imunitu.

loliki
15. feb 2023

Daj si Magnézium. Podľa reklamy: To chce pokoj, to chce Persen. Netráp sa. Vyrastie z toho. Všetci sme to tak mali. Je to na nervy. Poznáme. Pchali sme do tých detí čokoľvek, ale či to malo nejaký efekt, nikto netuší. Zbohatli farmaceuti, to iste. Daj im cibuľový čaj, med, citrón. 😉

deedol
15. feb 2023

kolko ma rokov?
moj syn mal prvy rok v skolke taky, tiez som po nociach pracovala (len ja som szco, tak som si proste nenabrala tolko roboty), teraz je druhy rok v skolke a je to OVELA lepsie.
tiez som si precitala vela skvelych rad o posilnovani imunity, ale my sme to vsetko robili odmalicka (pobyt vonku, zelenina, ovocie, atd atd) a nemalo to ziadny efekt. pomohol len cas :(

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
nikha2809
15. feb 2023

Aj môj dnes išiel po tri a pol týždni do škôlky.Davam tomu čas do konca týždňa 😂🙈 ja to už beriem s nadhľadom, inak sa ani nedá.A možno motyka vystrelí, dostal bronchovaxom, staršej veľmi pomohol, aj keď čítala som že u veľa detí 0 bodov, uvidíme či pomôže aj jemu.

jana_eyre_2
15. feb 2023

Často z toho dieťa časom proste vyrastie a imunita sa zoceli.. mám tri deti čo bývajú dosť choré su alergici a astmatici (už som to sem písala toľko krát že mi je trápne opakovať sa) a u najstaršieho sa to vekom dosť dosť zlepsilo.. ale on už bude mat 11r a zlepšenie u neho badam tak asi posledné dva roky.. (čo znamená že z nich troch mal najmenej chorob posledné dva roky, nie to že je zdravý) ostatni bývajú chori dosť.. okrem toho, tento rok po korone mám dojem, že je chorý úplne každý ešte aj tí, ktorí ma vždy kritizovali že asi je to že sú moje deti choré si môžem sama a vždy hľadali chybu vomne.. robila som vždy to, čo som sa dočítala že je na imunitu to najlepšie
(tj. Dlho dojčila, otuzovala deti, vonku za každého počasia, veľa pohybu a veľa pestrého, zdravého jedla atd) verím že praktikovat zdravý spôsob života sa nám všetkým zíde, avšak z chorobnosti proste a jednoducho musia - vyrásť 🤷

Ja som kvôli tejto skutočnosti bola dosť dlho s deťmi doma, lebo mať ich troch co.sa stále točili sa proste inak nedalo.. a aj teraz keď pracujem, mohla som si nájsť len niečo na 4hodiny aby som mohla byť čo najviac s deckami..

jasminka22
15. feb 2023

Skus echinacea kvapky pre deti

sunshine_18
15. feb 2023

Na imunológií ste boli?

zobaka
15. feb 2023

blbe obdobie, nas bol uplne zdravy, kym nenastupil do skolky, vkuse chory, potom nemocnica, stale zapaly priedusiek, uz je v puberte a aj tak chyti vsetko naokolo, vacsinou su to alergici, ktori su takto oslabeni

kvietok173
16. feb 2023

Salka ovsenych vlociek nahradi dennu davku imunoglukanu. Robivaj jej kase z ovsenych vlociek, pestra strava viac zeleniny ako mliecnych vyrobkov, doplnok v strave vapnik moze mat z maku ci sezamu napr ci ine lebo mliecne vyrobky skor zahlienuju . Otuzovanie ale treba zacat v lete je skvelena budovanie imunity .

letfenixa
16. feb 2023

Syn je v škôlke 4.rok a je to možno kvapku lepšie, ale po 2 dňoch v škôlke skončil so zápalom priedušiek, najbližšie pôjde až po jarných prázdninach v marci. A to po všetkých volnopredajnych produktoch na podporu imunity má uz aj Bronchovaxom. Aj vyšetrenie na imunitu ma za sebou, papierovo je zdravý. Je to zúfalstvo.

bmolko
16. feb 2023

Dat ju na plávanie. My sme plavecká rodina, dcery zacali plavat ako pät rocne, od 10 rokov mali trening 2x denne, leto zima von s mokrou hlavou. Byvali chore tak 1x do roka na dva dni. Aj ja ako byvaly plavec som bola naposledy vaznejsie chorá ako 6 ročná.

autor
16. feb 2023

@bmolko nad plavanim som premyslala, nie je to az tak kontaktny sport, lebo ked v skolke chyti po 3 dnoch nieco tak neviem ci by malo nejaky efekt ju zapisat napr na tanecnu.
Jar/leto sa skusim pozriet na nejake plavanie.

autor
16. feb 2023

@deedol minuly rok to bola absolutna katastrofa, takmer cely som odrobila s nou. Tento skol rok to bolo od septembra lepsie, nechala som ju doma asi raz ze jej zacali sople alebo po tyzdni prestali. Lenze v januari chytila nieco, horucky, hlieny, teploty stale zvysene, viac ako 3 tyzdne doma, myslela som ze uz je preliecena, nic jej nebolo, 3 dni v skolke a vecer uz tiekli sople, kym zaspala chrapcala a teraz rano uz 37.

zmrzlinka2021
16. feb 2023

Byť veľa v kolektíve, minimum doma. Otuzovat dieťa, žiadna separacia doma tri týždne

jana_eyre_2
16. feb 2023

@zmrzlinka2021 keď je dieťa tri týždne choré tak ho asi nedás do kolektívu, to zase bude zmenená diskusia na situácie keď ženy dávajú choré deti do škôlky 🤪

dadis
16. feb 2023

To prejde. Ze su teraz starsie deti viac chore ma pricinu - 2 roky neboli vystaveni beznym infektom, tak ich imunitny system zlenivel. Dcera nebola chora hadam aj 6 rokov a tuto zimu 3x. Syn mal 2 zimy predtym take horsie, stale som mala pocit ze kasle a tuto zimu ani tuk 🤷‍♀️. A pritom stravu naju rovnaku, rovnako po vonku behaju/trenuju, z plavarne obaja s mokrou hlavou..

tana85
16. feb 2023

vie smrkat sam? v tom som videla velky rozdiel. kym sme pouzivali odsavacku, tak dutiny vzdy zapalene s horuckami. naucili sa super smrkat a dostanu to vsetko von. syn je teraz tiez doma, ale bez teplot a doliecujeme. je spravne, ze nedavas este chore dieta do kolektivu len aby tam bolo lebo potom nakazi polovicu triedy a este si aj domov donesie nieco ine. potom sa necudujme, ze su tie decka tolko chore. prejde to, ver mi, ze sa to zlepsi, prvacka oproti min.roku v skolke neskutocny rozdiel. imunoglukan davam uz od leta, m tomu olej mollers a nic ine. mas deti, ktore nejak prirodzene odolavaju a vidim to v okoli, a potom deti kde rodicia robia nemozne, ale aj tak sa na nich lepi castejsie. viem, o com pises, tie choroby a robit doma popri tom je neskutocne narocne na psychiku. dni v praci ked su deti zdrave si normalne uzivam, ten klud, co odrazu mam

0laracroft0
16. feb 2023

My sme začali chodiť do soľnej jaskyne… kiežby to pomohlo. Ma niekto dobrú skúsenosť?

tana85
16. feb 2023

@0laracroft0 prijemne straveny cas, ale mozno sme mali chodit dlhsie, 10x a nevidim nic extra. viac zabrali vitaminy

deedol
16. feb 2023

ak to bolo od sept lepsie, tak toto mohla byt len nejaka jednorazovka. ja ako dospela som bola teraz v decembri mesiac chora (fakt cely mesiac sople, crp 150, dvoje atb, uplna katastrofa), potom v januari ako tak ok a teraz som mala zas dva tyzdne sople, ale uz bez teploty (1 den som mala miernu) a bez atb, len do nosa lokalne pamycon. tak ju zas preliec a uvidis, budem drzat palce, aby sa to uz nezopakovalo.

zdrave_spravy
Odpoveď bola odstránená
0laracroft0
17. feb 2023

@tana85 chodili ste prvé dva týždne intenzívne? Nám tak bolo poradene tak skusame

tana85
17. feb 2023

@0laracroft0 podla moznosti, niekedy 2x do tyzdna, potom len raz, nie vzdy mali termin kedy sme mohli, potom boli deti chore atd.

mmoni89
17. feb 2023

Ja mam už dvoch školákov prvák a tretiak a teda, od januára sa nonstop tocime v nejakých virozach. Najprv s horúčkami týždeň doma, 3dni v škole a zasa horúčky. Potom týždeň bol zdravý a zas začal kašľať, soplit.. A to ma 8je tretiak. Tak chorý nebol ani v škole a ani posledné dva roky. Takže rada žiadna, ja už som skúsila všetko mozne, aj inhalujeme, nos vyplachujeme no zle ajtak

denka456
18. feb 2023

Ja som tiež tento problém riešila u môjho drobca bol stále chorý bola som už na prášky z toho veru. Veľa som pátrala potom ako by sa to dalo zlepšiť tak som mu začala podporovať imunitu prírodnými doplnkami samozrejme chce to nejaký čas keďže sú to prírodne veci ale môžem povedať že ako to už dlhšie berieme mame pokoj s chorobami aj teraz keď je tato hnusná chrípka mame pokoj. Nevravím stane sa že má sem tam soplik ale aj ten teraz prejde tak za 2-3 dni a je pokoj predtým sme sa pasovali so doplnkom aj dva týždne… takze za mna podporenie imunity určite veľmi pomohlo

autor
18. feb 2023

@denka456 bola po 3,5 tyzdni v skolke 3 dni, v stredu jej uz tieklo z nosa a do rana soplisko a kasel ako hrom, uz som fakt unavena. Ked sa jej ms kvapkat tak treba aby ju niekto drzal, ja uz som z toho fakt unavena.

barbora19911
18. feb 2023

Ja keď som bola malá a bola som často chorá tak ma dedko zobral prírodnou cestou a to som mala asi 5 rokov a každý piatok po škole sme chodili plávať potom do sauny a vedľa sauny bol otuzovaci bazén stačilo pár mesiacov takáto rutina a ja som potom nebola chora až mojej 23 :D prisam Bohu nebrala som žiadne antibiotiká ešte dokonca aj cez covid som nebola chorá nemala som covid až tento rok a od vtedy som aj chorlava čiže zase pôjdem na tú cestu 🙂

denka456
19. feb 2023

Áno môjmu drobcovi je tiež problém dávať kvapky do nosa teda bol teraz sú už neni nutne ako podporujeme imunitu

autor
19. feb 2023

@denka456 cim mu podporujes imunitu ak mozes povedat? Davam jej imunoglukan, decko, ovocie zje bez problemov, zeleninu teraz iba prebera, zacneme chodit plavat, sladke jej nedavam moc, ani nepeciem lebo okrem mna by to nikto nejedol.

denka456
20. feb 2023

Jasne neni problém dávam mu tekuté colostrum spolu s vitaactivom(všetky potrebné vitamíny v jednom) a k tomu 2x do týždňa probiotiká s prebiotikami v jednom