Ako prebieha vyberanie nosných mandlí u detí?
Ahojte, chcem sa spýtať ako ste to mali s deťmi po celkovej anestezii? Ako to brali? Ked im vyberali nosné mandle? Nás to v pondelok čaká a som z toho taká nervózna ze ako bude reagovať nato všetko.. ze co vsetko bude vnímať.. a kolko ste asi snimi boli doma po vybratí mandle a ci mali bolesti alebo to nejak nevnímali. Viem ze kazde dieta je individualne ale inak vsetko berie, len ma to zaujimalo a mali kanylu v ruke kvôli uspatiu alebo im pichli injekciu? Ďakujem
@barbina42 na izbe dostal oblbovak, taký sirup ale bol strašne horký. Ma ho to oblbnut, dostať do takého stavu ako by bol opitý. Deti sa potom smejú, vôbec nevnímajú realitu. Môj to ale vyplul 🤦🥺 takže zabralo len trošičku. To preto že keď ho od vás vezmú na sálu aby nevnímal a vtedy mu pichnu kanilu a uspia ho ( môjmu dali masku a to ho uspalo neviem ako sa to volá presne 😀). Neviem či je to všade tak ale my sme to tak mali
ja som robila 5rocnej pred 3mesiacmi.. ocakavala som vselico, ale ze to bude takto bezproblemove som neverila..🤣doktor mi kazal davat jej nurofen dva tyzdne vkuse na striedacku s paralenom proti bolesti, ale absolutne nebolo treba.. prve dva tri dni sem tam spomenula, ze ju boli hrdlo(miesto kde jej mandlu vyberali, len to nevedela opisat), vtedy som dala nurofen inak absolutne nic..preplachovali sme nos 2/3x denne s morskou vodou, ale ze by bolo nanej vidno ze je po nejakej operacii absolutne..po narkoze bola akokeby smutna a omamena(neplakala, nekricala), ale doma uz totalne vporiadku, zmenilo jej to zivot a cele to bolo vpodstate perfektny zazitok🤣.. my sme jej to davali robit v bratislave-jednodnova chirurgia centrum kramare, rano sme prisli, na obed sme isli domov👍🏽
@saharse my ideme do Novych zamkov na vybratie nosnej mandle.. tak preto som sa spytala ze ako to prebieha lebo maly pôjde do celkovej narkozii a trosku sa tak obavat ze aky bude ked sa prebudi ze ci bude nejako spat cely den alebo bude hore normalne.. a nejake komplikacie ste nemali ked ste prisli domov ze by isla krv z nosa alebo vracanie .. ze ci nemala nejake vedlajšie ucinky z toho vsetkeho

dvojicky - jedna bola utlmena, spala, viac menej vsetko jedno. Druha bola riadne hystericka, ked sa ju podarilo ukludnit, tak este spala, potom uz ok.
Doma boli minimalne tyzden, neviem ci aj dva nie.
Bolesti nemali, normalne fungovali doma, hrali sa, len teda prve dni taka dietna kasovita strava, a nemohli skakat, behat, len take kludnejsie hry.
ci mali ci nemali kanylu vtedy, to si uz vazne nepamatam.