Ako prebieha vybratie nosných mandlí u detí?
Ahojte dievčatá musíme ísť dat vybrať nosné mandle. Ako to celé prebieha?
Prisli sme vecer predtym, rano sme cakali na poradie, obliekli ju do nemocnicneho rucha, cakali sme v takej pripravnej miestnosti. Do operacky som ju brala ju, tam jej davali dychat anestezu a odisla som. Netrvalo to cele dlho. ked ju odpojili, volali ma, aby som sa ju snazila prebrat, potom sme sli na pooperacnu. Z narkozy vracala. Ale po dvoch hodinach od operacie sa uz hrala s ostatnymi detmi, ako keby sa nechumelilo.
Je to krátka narkoza, dieťa ešte na izbe dostane"oblbovak",to ešte môžeš byť pri ňom potom ho vezmú na sálu,napichnu kanylu do žily,uspia ho a robí sa to všetko pod mikroskopom,aby sa vybralo celé ložisko (predtym sa stalo,že v lokalke sa nevybralo všetko a údajne akože mandla dorastala🙈)
Potom sa dieťa uloží na prebúdzaciu izbu,kde už s ním budeš aj ty. Sledujú sa tam vitálne funkcie,keď je úplne prebudene,idete nazad na klasickú svoju izbu,ste sledovaní,či nekrvaca,dostane lieky proti bolesti,ná druhý deň obvykle púšťajú domov.
Je to individuálne - Nosnú vyberali a krčné zmenšovali
My sme prišli ráno o 7.30. Dcéra /5 r./ dostala tabletku - nejaká oblbovák, po pol hodine išla na sálu - bola v celkovej anestéze cca 15 minút.
Potom ju vrátili na izbu. kde sa prebrala - to bolo asi najhoršie, bola mierne dezorientovaná a nervozna, trvalo to cca hodinu, kým bola v pohode.
Potom už bez problémov, hrala sa na posteli - vôbec nezaspala.
O 16stej sme išli domov, zaspala asi o 18stej, prespala noc a bola fit.
Na druhý deň ani nevedela, že jej niečo robili.
My sme prisli do zariadenia prezliekol sa do pyzamka, papucky. Cakali sme kym nas zavolaju. Nesmel nic jest potom ani pit. Zavolali nas, isiel sa vycikat a kym ho uspali v celkovej anesteze bola som s nim. Odisla som. Priviezli mi ho, dali na postel, nieco mal aj na nohe pod ponozkou. A mala som cakat kym sa sam preberie. Ked sa prebral strasne plakal minimalne 30 minut. Hroza. Dali mu napit, zjedol banan. A stale pit, pit nech sa o vraj zachladi. Po hodine dvoch sme sli po kontrole doktorky domov. Nosna mandla, operacia, rekonvalescencia peklo ale teraz uz dobre. Pomohlo.

Mojmu vyberali v narkoze,ale ako netusim