Ako prebieha vyšetrenie tupozrakosti u detí?
Dobrý deň, bol niekto s malým dieťaťom na vyšetrení tupozrakosti? Ja som tupozraka na jedno oko a chcela by som dať syna tiež vyšetriť, keďže sa to musí riešiť čo najskôr ( Neskoro mi zistili diagnózu a nestihli sme to vyliečiť). Syn má 4 roky a veľmi nespolupracuje. Viem že sa vyšetrujú aj menšie deti, ale môj má diagnózu PAS, tak by som rada vedela ako prebieha také vyšetrenie nech ho viem pripravit. Má trošku problémy, že sem tam narazí do zárubne dverí s chodí opatrne po schodoch ale ja som to vždy pripisovala jeho slabšej motorike. Viete mi poradiť lekára v Košiciach? Ďakujem veľmi pekne
Este sme mali aj obrazky, ale to je u deti velmi orientacne, pre lekara to neni take smerodajne ako u dospelych
@kiki68 vidíš na to kvapkanie by som aj zabudla. To bude asi ťažké 🫣 neznesie ani umývanie oči. Toto budeme musieť nejako natrénovať. Ďakujem za pripomenutie
@anjelik1991 ja chodím do presova k dr folvarskej je topka v tomto. Určite by som sa k nej objednala
@anjelik1991 nas to tiez moc dobre nepobral

@anjelik1991 No musia nakvapat do oci atropin, potom mas 20-30 min pauzu, potom zavolaju a lekarka priamo do oci pozrie, dieta moze sediet na Tebe, takto presne zmeria dioptriu u maleho dietata. Nas zmakol aj ten stroj uz v 1,5 roku ( Rakusko ma povinne toto vysetrenie v 1,5 roku) a v 2 rokoch kvapli atropin, potom tiez a tiez ten stroj ( tam kde pozeras na ten domcek), to som bola prekvapena ako dobre to dal na ten vek. Teraz musime zase ist. My mame iba podozrenie na jednom oku, ze tam bude dioptria. Nic strasneho