icon

Ako prekonať strach dieťaťa z kúpania?

17. jan 2025

Dobrý večer,

už som zúfalá. Mám 3 ročne dievčatko, ktoré sa bojí kúpania. Pred mesiacom sme boli mimo domu a malú strážila babka. Ona že ju umyje. Súhlasila som, lebo malá je s ňou rada. Na ďalší deň nespomínala žiaden problém. Večer pri kúpaní som ostala v šoku. Malá rev až celá sfialovela triasla sa. Normálne som nechápala. Ďalší deň znova až sa z toho povrácala. Ona nakoniec zahlásila, že to ona plače bo sa bojí hlavu si dať umyť. Tak ju umyla, že ona ma z toho normálne traumu. Ide ma poraziť normálne. Malá kúpanie zbožňovala, užívali sme si ten čas spolu. Stretli ste sa s tým? Ako to riešiť? Normálne mám z kúpania už aj ja stres. Skúšala som aj hračky, hudbu, rozprávky...

Ďakujem

deti95060810
•
17. jan 2025

stretla... neobviňuj nikoho... u nás to bolo že jeden deň super a na druhý deň už bol problém - tiež som nechápala. nikto iný ako ja dieťa nekúpal...trvalo pomerne dlho kým sme sa z toho dostali...ale časom to prejde...

rivini
•
17. jan 2025

Slub jej, ze jej v ziadnom pripade neumyjes hlavu. Pri prvom kupani neumy. No a potom len vlhkym uteracikom a postupne nech si sama umyje vlasy. Vela deti toto nema rado a ak jej babka umyla hlavu prilis hrubo, asi ma teraz obavy…

autor
•
17. jan 2025

@rivini No šak práve, že to bolo nasilu.

dagas
•
17. jan 2025

Aj naša dcéra to robila. Najskôr bolo všetko super kupanie rehoty sranda a zrazu strih a revala ako by sme ju drali z kože..a robila to hádam dva roky..katastrofa

autor
•
17. jan 2025

@dagas Fúú, tak to je masaker.

stefanny
•
17. jan 2025

Dieta zazilo stres,mozno dokonca traumu,podla toho ako popisujes co sa dialo pri tebe dcerke,myslim jej reakcie(sfialovela, povracala) dava ti jasne najavo.
Prejav jej pochopenie,nenut ju. Nech okupe v umyvadle napr.babiku tak ako by chcela byt ona. Bide to trvat ale dieta to spracuje.nic nerob nasilu, rozpravaj sa s nou, pri kupani si dohodnite kazdy krok a dodrte ho. Musi ti doverovat. Lebo babka ju sklamala a teraz neveri ze sa to nestane znova.