Ako previezť mesačné dieťa, keď má zasádrované nožičky?
Nevie mi niekto poradiť ako mám previezť mesačné dieťa z Bratislavy do Trenčína keď má zasádrované nožičky a nevojde sa do autosedačky??? Radili mi, že aby som ho držala na rukách, ale bojím sa aj o bezpečnosť dieťaťa a aj ak by nás zastavili polocajti, či by to pochopili, Aby sme nedostali pokutu??? Nemáte niekto skúsenosti???
ja poznam len tu Concord,tiez sme ju mali,ta je fajn...taku autosedacku by malo mat kazde dieta,nie tie trapne vajicka...ked este nevedia sediet..
@jajkav2
.. v každom prípade určite neriskujte cestu s bábätkom na rukách. Nie kvôli policajtom, ti by určite prižmúrili oko a ak aj nie.. Pokuta je to najmenej čo by ste riskovali, na cestách človek nikdy nevie, na akého hazardéra - nie len so svojim životom - natrafí..
@kasssiopea je to veľmi pekné od teba. Pomôcť cudzím ľudom v tejto dobe je naozaj unikát, mali by si z teba všetci zobrať príklad 😉
@kasssiopea Ahoj. Si strašne zlatá za pomoc. Kamoška ešte zháňa cez kamošku vaničku. Ale ak by náhodou nezohnala tak sa ozvem. Si úžasná, hrozne si vážim tvoju pomoc.
@kasssiopea Keď sa z toho dostaneme tak určite sa ti ozvem a skočíme na kávičku. 🙂
Ahojte! Poradím Vám na základe vlastnej minuloročnej skúsenosti. Na prevoz 7-týždňovej dcérky sme do pomerne úzkej vaničky vložili vankúš, takže ležala vyššie a nožičky jej trošku trčali 😒. Sedela som vzadu a vaničku som mala na rukách. Policajti ma vôbec nezaujímali, skôr bezpečnosť prevozu. Zo Žiliny do Popradu sme to ale v pohode zvládli 🙂. Nakoľko sme ale nechceli sedieť doma (boli práve prázdniny a máme aj školáka), tak som si namiesto vajíčka zohnala autosedačku Casualplay Prima... Pre detičky s dyspláziou je perfektná. Je polohovateľná a pomerne široká, malá si v nej pohodlne ležkala. Cestovali sme dosť veľa a aj na dlhšie trasy. Využívali sme ju počas celej liečby, aj keď mala Pavlíkove remence. Takže naše vajíčko od kočiarila COSATTO ostalo úlpne nevyužité 🙂.
Mamky, ak by ste niektorá potrebovali oblečenie pre detičky v sádre, tak o pár dní zavesím inzerát. Vyraďujem veci po malej, idem ich preprať a budem predávať "dupačky" s dlhým i krátkym rukávom pre zasádrované bambuchy i legínky do pavlíkových remencov. veľkosť 62-68. Naša malá ich ale nosila už aj ako menšia. Všetko to je z Holandska, značka KIEK HIP WEAR. Vyrábajú ich špeciálne pre deti s dyspláziou. Budem predávať aj tú sedačku. Naša malá je po takmer roku a pol liečby obojstranného vykĺbenia na základe výsledkov kontroly z minulého týždňa v poriadku. Tiež som bola na začiatku nešťastná, ale pomohli mi mnohé príspevky, ktoré som si tu pred zahájením liečby prečítala. Dodatočne Vám mamky-prispievateľky ĎAKUJEM! Vedela som sa pripraviť na to, čo nás čaká. ...nebolo to nakoniec až také hrozné, veľmi k tomu prispel aj personál pediatrickej ortopédie v Žiline. Stretli sme tam skvelých ľudí! Aj im ĎAKUJEME!
@kasssiopea klobuk dole pred takymi ludmi.nedalo mi nenapisat

@jajkav2
Ahoj, sme z Trencina a mame dve vaničky na prevoz v aute v ležiacej polohe, jedna je Jane Matrix Light 2 a druhé je Concord Proton. Neviem, ktorá by bola vhodnejšia, skor ta Jane ale to by ste museli pozrieť.
V každom prípade vam ju na prevoz poziciam, Concord kľudne na dlhšie a Jane Matrix na den určite tiez. Len by ste si museli prísť pozrieť, ktorá je vhodnejšia.