Ako reagovať na komentáre o veľkosti bábätka?
Ahojte, už som si sem raz odišla vyliať srdce ešte počas tehotenstva, kedy mi lekári podľa ultrazvuku odhadovali, že budem mat veľké bábätko. Malá sa narodila v 41.týzdni s mierami 4000g a 51cm. Už v nemocnici si pár krát vyslúžila prezývku valibuk, veľký novorodenec, všetci ju s úžasom pozorovali, ako nejakého mimozemšťana. Momentálne má dva mesiace, 5030g a 60cm. Samozrejme bodyshaming pokračuje ďalej a väčšina ľudí, ktorých stretneme, nemyslím rodinu a kamarátov, ale cudzí ľudia ju komentujú slovami, citujem: “ježiši, aká je veľká,” alebo “fíha, riadna baba, koľko mala pri narodení keď je taká veľká už?” Aj pediatrička keď jej povie, že no ty si prkná “babizňa,” mi vrie krv v žilách. Som z toho na nervy, zostávam agresívna, alergická na tieto poznámky, pretože nie je ani tučná, ani sa podľa mna nijak neodlišuje od ostatných bábätiek. Už mám normálne averziu voči tomu, keď sa na ňu chce niekto pozrieť, že čo zas bude aká poznámka. Ja to počúvam celý život, aká som dlhá, mám 175-6 cm a bojujem s tým odmalička, vždy som vyčnievala z davu, už od škôlky. Mala som z toho riadne komplexy už ako dieťa. Nechcela som chodiť do škôlky, hrbila som sa, aby som bola nižšia. A nechcem, aby tým trpela aj ona. Myslite si, že je to v poriadku, takto komentovať bábätká? Ja by som si to v živote nedovolila. Ako mám na to reagovať? Alebo ako si to mám v sebe doriešiť tak, aby som na to nebola taká alergická?
Autorka gratulujem k bábätku. Ľudom vždy bude niečo vadiť a budú mat blbe poznámky. Užívaj si malú, majte čas len pre seba a nedaj sa znervózniť nikým 🙏🥰
Hej je to úplne normálne a nie sú to žiadne blbke keci ani poznámky ani nič !skor ty si zakomplexovaná tak nech neskončí aj tvoje decko zakomplexované skrz teba
Asi by si si mala najprv usporiadať a vysporiadať tvoju vlastnú traumu z výšky. Vidíš ako ti to negatívne ovplyvňuje život v dospelosti. Je veľká...a čo? Bude basketbalistka napríklad 🤷♀️😊
Aký bodyshaming,veď len konštatujú to, čo vidia.Aj môj sa narodil veľký,vraveli,že môže ísť rovno do škôlky a vravela som,že mu idem pobaliť ruksak a môže ísť.🤷žiadna veda,nie je hanba byť veľký/malý...veď toto človek neovplyvní 🤦👌✌️zdravie je na prvom mieste
@barbora854 ďakujem
@aandrea9 ano máte pravdu, najprv ja si musím vyliečiť staré rany
@misicka31 mne to jednoducho príde nevhodné,
Komentovať postavy malých bábätiek
Tak keď vám to tak vadí,tak snáď sa vždy ohradíte,že je to dosť netaktné sa takto vyjadrovať a nie ste ticho...inú možnosť nevidím,buď jedným uchom dnu a druhým von alebo povedať narovinu,nech sa ,,preberú"
Nechapem. Akoby mala 5kg porodnej vah ok. Vacsie. Ale 4kg?
Moj sice syn mal 3900/54 a nikdy nic take som nepocula. Povacsine nad 4,5kg uz hovorili o “vacsich” detoch.
Moja ma teraz 9mesiacov a cez 10kg. A to porodnej vahy mala 3350/50.