icon

Ako riešiť akrialiálny hypertonus u 3-mesačného dieťaťa?

17. aug 2026

Ahojte, komu pediater dal taketo podozrenie prosim a ako to dopadlo? syncek 3 mesiace, uz som na to mala podozrenie kedze ma casto zatate pasticky, prehyba sa do luku a je placlivejsi a ma zly spanok, osteopatka potvrdila zvyseny tonus, dnes na 3. mesacnej poradni pediater napisal podozrenie na tento akrialny hypertonus dolnych a hornych koncatin, vraj ma stuhnute nozicky, hlavku na brusku drzi pekne, pasie konicky ako ma, len to prehybanie a snazi sa poslednu dobu pätami na. hrbte ked lezi posuvat dozadu…. poslala nas na rehabilitacne nech si ho pozrie doktorka…. mate prosim niekto skusenost? ostala som vystrasena…. vojtovky sa bojim, sestra to so svojim cvicila a tie vreskoty co sa diali…. ja to neprezijem

mogaa
17. aug 2026

@anonym_autor ale prežiješ.....dieťa to nebolí len sa mu nepáči v polohe do ktorej ho budeš dávať, nič viac a nič menej-----

anonym_931c06
17. aug 2026

prežili sme my, prežiješ aj ty.
Dôležité je aby bola dobrá fyzioter. - my sme natrafili čo to moc nevedela a potom sme o rok cvičili dlhšie.

anonym_6e9083
17. aug 2026

Rehabilitácie, plávanie ale tuším od 6 mes.
Vojta ak nie tak Bobath
Vojtovka je super ale ak sa prihliada aj na psychicky stav dieťaťa lebo moje dieťa bolo to malé percento,kde z toho málo ďalšie problémy

anonym_fd5a8c
17. aug 2026

Ale prežiješ. Vojtovka tvojmu dieťaťu krásne pomôže.
No tak si trochu poplaces s dieťaťom, ale ten progres stojí za to.
Vojtovka dieťaťu nijak neubližuje, alw cvik donúti dieťa používať svaly ktoré dieťa nepoužíva, alwbo používa nesprávne pohybové vzorce