icon

Ako riešiť dlhodobú zápchu u batoľaťa?

Včera o 17:48

Píše zúfalá mama. Moja 2,5r má už rok zápchu. Lieky nepomáhajú. Raz za 3-4 týždne vykaka veľké hovienko ako s prepáčením klobása. Medzi tým len bobkuje ako srnka. Užíva laktulozu makrogol vlákninu s probiotikami na striedačku. krv ma v poriadku nevyšla žiadna alergia či intolerancia. Stále je kojena. Do roka kakala bez problémov do umývadla. Potom sa to neviem prečo pokazilo... Kaka len do plienky sama v izbe. Samozrejme že v takejto polohe jej to nejde, na wc vrieska, odmieta. Pomoc. Pohľad na ňu je zúfalý. Bojím sa o ňu.

a0
Včera o 18:17

@anonym_autor práve po stojačky alebo v drepe ide stolica z tela von lepšie, než na záchode v neprirodzenej polohe (naštuduj si). Treba jej miesto mlieka ponúkať skôr viac vody, nepchať do dieťaťa príliš veľa vlákniny, ak nemá dostatok tekutín, tak to má opačný efekt.

autor
Včera o 18:19
@a0

@anonym_autor práve po stojačky alebo v drepe ide stolica z tela von lepšie, než na záchode v neprirodzenej polohe (naštuduj si). Treba jej miesto mlieka ponúkať skôr viac vody, nepchať do dieťaťa príliš veľa vlákniny, ak nemá dostatok tekutín, tak to má opačný efekt.

@a0 ona len po sedačky a do plienky, ale len ošpini plienku. Viem aká je fyzio poloha na kakanie.

anonym_b3b4e3
Včera o 18:42

Kakat do umývadla? Fuj ! To co si ju učila? Teraz jasne že nechce ísť na wc
Koľko má denne tekutín? Aké tekutiny? Čo raňajkuje? Čo obetuje? Večeria?
Koľko zje denne čerstvej zeleniny a ovocia?
Ak už vlákninu tak v prirodzenej forme.

autor
Včera o 18:56
@anonym_b3b4e3

Kakat do umývadla? Fuj ! To co si ju učila? Teraz jasne že nechce ísť na wc
Koľko má denne tekutín? Aké tekutiny? Čo raňajkuje? Čo obetuje? Večeria?
Koľko zje denne čerstvej zeleniny a ovocia?
Ak už vlákninu tak v prirodzenej forme.

@anonym_b3b4e3 vola sa to bezplienkova komunikačná metóda, fuj... Hneď sme aj umyli riťku...no fuj... 🙄 Nebolo treba žiadne vlhčené ani plienky.
Papa všetko aj surové aj varené, aj mäso aj zeleninu ovocie pečivo

anonym_b3b4e3
Včera o 19:51
@anonym_autor

@anonym_b3b4e3 vola sa to bezplienkova komunikačná metóda, fuj... Hneď sme aj umyli riťku...no fuj... 🙄 Nebolo treba žiadne vlhčené ani plienky.

@anonym_autor tak to je úchvatne kam ste to dokomunikovali, blahoželám, dieťa zablokované
Odporúčam psychológa

mullerova46
Včera o 20:26

@anonym_autor prečo užíva probiotiká na striedačku ? Tie by sa mali dlhodobo pravidelne v časoch kedy v žalúdku už nie sú aktívne kyseliny, večer 2 hodiny po jedle alebo ráno aspoň pol hodiny pred jedlom, inak probiotiká spália kyseliny 🙂 možno si začala uvedomovať potrebu.kakat a zľakla sa a vyjde to von až keď ju fakt pritlači. Syn sa takto trápil keď som ho odplienkovala po týždni alebo 2. Vrátila som naspäť plienku a čakám kedy sa oň rozhodne že je čas. Ale teda ak do 3 rokov na to nepríde sám asi budem drasticka a plienku mu jednoducho zoberiem.cikat by už bol schopný mimo plienky bez problémov ale kakanie je zákerné

kankam
Včera o 20:47
@mullerova46

@anonym_autor prečo užíva probiotiká na striedačku ? Tie by sa mali dlhodobo pravidelne v časoch kedy v žalúdku už nie sú aktívne kyseliny, večer 2 hodiny po jedle alebo ráno aspoň pol hodiny pred jedlom, inak probiotiká spália kyseliny 🙂 možno si začala uvedomovať potrebu.kakat a zľakla sa a vyjde to von až keď ju fakt pritlači. Syn sa takto trápil keď som ho odplienkovala po týždni alebo 2. Vrátila som naspäť plienku a čakám kedy sa oň rozhodne že je čas. Ale teda ak do 3 rokov na to nepríde sám asi budem drasticka a plienku mu jednoducho zoberiem.cikat by už bol schopný mimo plienky bez problémov ale kakanie je zákerné

@anonym_autor moja dcera tie,z mala zapchu v 1 roku cca do 2 rokov. Vyslivene bobky, aj tyzden nesla pptom len do plienky schovana v kute. Pracoca som dlho na vela pohybu, vela aby pila. Zacala som varit polievka s ovsennymi vlickami, miesala som do jogurtuca na vrch kukuricne lupuenky, jemne ovs vlocky som pasovala di stravy vsadw. A dcere som rozpravala ze ked sedi na wc ako velka potom bude pocut clup a odplava to ked splachneme. Nebude ju boliet brusko atd ... Stale dokola. Pomahalo nam aj hrizno a ina vlaknina. Dnes uz bez vlociek nevie byt aspon 2 x v tyzdni si sama da, ked citi ze dlhsie nebola. Podla lekarky treba len pravidelnost a nevafi ze 1x za 3 dni. Kazdy ma inu genetiku a inak mu to funguhe.

autor
Včera o 21:05
@kankam

@anonym_autor moja dcera tie,z mala zapchu v 1 roku cca do 2 rokov. Vyslivene bobky, aj tyzden nesla pptom len do plienky schovana v kute. Pracoca som dlho na vela pohybu, vela aby pila. Zacala som varit polievka s ovsennymi vlickami, miesala som do jogurtuca na vrch kukuricne lupuenky, jemne ovs vlocky som pasovala di stravy vsadw. A dcere som rozpravala ze ked sedi na wc ako velka potom bude pocut clup a odplava to ked splachneme. Nebude ju boliet brusko atd ... Stale dokola. Pomahalo nam aj hrizno a ina vlaknina. Dnes uz bez vlociek nevie byt aspon 2 x v tyzdni si sama da, ked citi ze dlhsie nebola. Podla lekarky treba len pravidelnost a nevafi ze 1x za 3 dni. Kazdy ma inu genetiku a inak mu to funguhe.

@kankam boli dni že do nocnika aj záchoda 3x za týždeň sa podarilo... No potom zasa len zadržiava.... Je veľmi tvrdohlavá

autor
Včera o 21:07
@mullerova46

@mullerova46 cikať vie ale to druhé nie. Schovať plienky nepomôže. Ľahne na podlahu a prosí späť plienku. Už sme skúšali všetko aj po dobrom aj po zlom aj úspechy už mala a vydržalo to týždeň

autor
Včera o 21:08
@anonym_b3b4e3

@anonym_autor tak to je úchvatne kam ste to dokomunikovali, blahoželám, dieťa zablokované
Odporúčam psychológa

@anonym_b3b4e3 stačí si naštudovať a nie nadávať do fujkov a psychológov... Je to prirodzené vylučovanie len moderná spoločnosť to vytlačila preč...

A zápchy majú aj plienkove deti..... písala som to len preto že problém v fyziológii asi nebude keď to dovtedy išlo

anonym_f83141
Včera o 21:17
@anonym_autor

@anonym_autor
@anonym_autor ty nie si kompletná, prepáč 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ akoze srať do umývadlá??? Odporúčam ti nečítat hovadiny a neaplikovat ich na malé dieta, ktoré nevie posúdiť ich následky.
No, čo rádia "mudre" knihy teraz? Aké techniky??? Kks, toto snáď nie je možné, že toto ma dieta

anonym_b3b4e3
Včera o 21:29
@anonym_autor

@anonym_b3b4e3 stačí si naštudovať a nie nadávať do fujkov a psychológov... Je to prirodzené vylučovanie len moderná spoločnosť to vytlačila preč...

A zápchy majú aj plienkove deti..... písala som to len preto že problém v fyziológii asi nebude keď to dovtedy išlo

@anonym_autor učiť dieťa kadiť do umývadla je proste fuj !!!
Nechutne. Dieťa od mala máš učiť normálne na toaletu a nie kadiť do umývadla

autor
Včera o 21:30
@anonym_b3b4e3

@anonym_autor učiť dieťa kadiť do umývadla je proste fuj !!!
Nechutne. Dieťa od mala máš učiť normálne na toaletu a nie kadiť do umývadla

@anonym_b3b4e3 novorodenca nedám predsa na wc 🫣

anonym_b3b4e3
Včera o 21:39
@anonym_autor

@anonym_b3b4e3 novorodenca nedám predsa na wc 🫣

@anonym_autor ani do umývadla

betulinka1
Včera o 21:48

@anonym_autor moj maly to mal. Napriek tomu, ze on jedol kila ovocia a zeleniny. Takze vlákninou to nie je. Mne dal detsky lekar taky sirup, bola to taka vacsia fľaštička, prehanadlo ci take nieco a to sme brali v polovičnej davke asi mesiac. Stolica mu zmakla ale stale na kakanie plienka. On sa uz obslúžil. Bol bez plienky, den, noc a ked isiel kakat, tak si dal plienku. S tymto isiel do skolky 🙈🙈🙈 moc sa im to nepacilo ale dav vyhral a tam potom prestal tu plienku pouzivat. Ale mne potom poradili aby pred raňajkami vypil teplu vodu s kvapkou kvalitného olivového oleja. Nie horúcu. Aspon 3x do tyzdna. Cize som sa snazila aby rano aspon deci teplej vody a naozaj kvapka zo striekacky oleja. Vychadza to z čínskej medicíny. A asi v 3,5 roku to preslo. Co pomohlo, netusim.