Ako riešiť ekzém na krku po mliečnych výrobkoch?
9,5 mesačnej som dala prvýkrát jogurt - Hollandia. Prvý deň nič, druhý deň nič, na tretí deň ráno mala ekzém pod krkom…nič iné sme pred tým netestovali tak som usúdila že z toho. Teraz neviem či volať doktorke a opýtať sa na jej názor čo ako ďalej (je taká že ma na háku - hľadáme inú keď sa prestahujeme) alebo mi viete vy poradiť ako ďalej s mliečnymi výrobkami? Je to jej prvé. Kojím ju, keď bola malá mala UM asi tak prvy mesiac života inak nemala nič mliečne. Máte s tým skúsenosti ? Ako postupovať ďalej ? Kedy jej opäť zaviesť alebo vyskúšať? Ďakujem
Zrus mliečne prikrmy . Ked ekzem zmizne tak ale po tyzdni zas skus dat biely jogurt (kludne inu znacku) , nic ine nedavaj nove , ked sa to opäť objaví tak potom ries.
A aky ekzem ma ? Nieco do atopickeho , zihlavky …?
Ustúpilo to alebo zhoršilo ?
Všetky potraviny skúšame vždy 3 dni. Tak som dostala odporúčania kvôli reakcii. Skôr ekzém do žihlavky. Áno je to lepšie, už to skoro nemá. Doktorka to nevidela bolo to cez víkend. Skúsim po tom týždni inú značku, máte nejaké odporúčanie čo by mohlo byť lepšie ?
@lucia23529 ja davam tiez bud hollandia, zvolensky, banovecky, grécky (to aj pilos alebo milko) alebo aj z coopky mal ale teda vzdy len biely a bez cukru . Ked davam nejaky iny , novy pozriem vzadu zlozenie.

Ekzem a alergia su dve rozne veci,videla to dr? Potravinova reakcia az na treti den sa mi zda neskoro.Uz to ustupilo?