Ako riešiť hirustizmus u 6-ročného dieťaťa?
Ahojte, moja 6 ročná dcérka trpí hirustizmustom( nadmerným ochlpením). Keď mala 4 roky tak som si všimla že má o čosi viacej chĺpkov ako iné deti. Mala ich totiž dosť husté a čierne. Tak som s ňou šla k jej pediatrovi. Ten mi dal vymení lístok k endokrynelogovy. A tam jej to všetko zistil. Veľmi ťažko sa mi o tom píše, čo sme v tedi prežívali už sa s tým lieči 2 roky. A mne sa zdá že sa to len zhoršuje. Doktor povedal, že je zdravá, že z toho všetkého už je vonku. Ale že to ochlpenie už nevie ako zastaviť. Skúšali sme všetko čo doktor odporučil a nič. Musím ju stále holiť ☹️. Rozmýšľala som nad kúpou epilatora Philips Lumea. Myslíte že by jej to pomohlo? Máte niektorá podobný problém? Nebodaj ste sa stým stretli?
Ahoj ja som sa s tym nestretla ale k tomu philips lumea - kamoska si kupila a nefungovalo jej to a ani mne ked som to vyskusala. Tam ide o to aky je typ tych chlpkov cize odporucam si ho najskor pozicat od niekoho co ho ma aby ste zbytocne nevyhodili peniaze. Ak je to naozaj take zle ze ju musis holit no tak neber do uvahy ten mytus ze holenim chlpky stmavnu a zhrubnu je to vraj mytus.
Zistovala si si ci sa to odporuca detom?
V prvom rade pre tak male dieta lumea urcite nie, v druhom rade, ze holenie chlpy zhustuje a zhorsuje je mytus…vsetko ti rastie ako ma…mam kamosku od zs.. tmavy typ je a stale bola bohuzial “chlpata” atd..a samozrejme ako na zs pred pubertou atd sa nedepilovala nehololila, len postupne jej chlpy na rukach este viac tmavli boli viditelne, tak zacala cca v 7 triede v puberte uz holit, depilovat, navstevovala kozmeticku atd cize neinvazivnou metodou ok..ale 6rocnej lumea ci nejaky laser a take veci nieeee

Nezhoršila si to opticky tým, že si ju začala holiť?