icon

Ako riešiť nadváhu u detí vo veku 10 - 12 rokov?

2. máj 2025

Maminky kt. majú cca 10-12 r. deti a majú nadváhu, ako to prosim znížiť, jednoduche je povedať nejesť tazke alebo veľa, zdrave a pod. dieta ma chuť, vieme upravovať , znižovať a ubrať z taniera, co robim , ale nie vzdy viem ustrážiť ako školské obedy duple a pod. … nechce cereálie, krupicu, puding nechce nic lahke šaláty, potrebujeme zhodiť minimalne 5-7 kg, . Mame 11 r , vysku 150 cm a váha 53 kg, oslovila ste niektora lekara alebo poradte poprosim iba tie kt. niecim bojovali alebo bojujú. Nejake rady prip. na koho sa obrátiť… co upraviť , co pridať. Uberam potajomky z vecere, uberam z raňajok, pridávam viac zeleniny, menej pečiva, viac pitný rezim, ale nejde to nejde… to nie je ako dospely clovek kt sa vie ovládať , pridali sme bicykel, trampolínu, korcule , ja uz neviem ako to zastavit.

Strana
z2
renab
3. máj 2025

Mozno keby si to tolko neobmedzovala doma, prestal by hladat moznosti, kde sa toho moze prejest. Poznam vela deti v jeho veku, ktore sa musia doma zdravo stravovat a potom hocikde mimo domu extremne jedia nezdrave jedla. Vsetko s mierou. A pridat pohyb, ktoreho asi u starych rodicov moc nema. A nakoniec, ako tu uz nejaka mamicka pisala, nemusi schudnut, este bude rast. Len aby extremne nepriberal.

danielahamar
3. máj 2025

Za mňa je to práve vek, kedy dieťa najviac na seba naberie, ono to už potom ide už len dole, alebo skôr do výšky a váha sa stráca tým pádom.

veverkaa2
3. máj 2025
@shee11

@veverkaa2 to máš ťažké. A on to ako berie? Žiadna vnútorná motivácia? Lebo v tomto veku už naozaj musí chcieť sám.:(

@shee11 ako to berie syn ? Nijak, keď ho volám von povie, že nechce. Aj dedo voláva vnuka von no jemu sa nechce. Najradšej je doma. Môže to byť jeho diagnózami

Strana
z2