Ako riešiť nadváhu u detí vo veku 10 - 12 rokov?
Maminky kt. majú cca 10-12 r. deti a majú nadváhu, ako to prosim znížiť, jednoduche je povedať nejesť tazke alebo veľa, zdrave a pod. dieta ma chuť, vieme upravovať , znižovať a ubrať z taniera, co robim , ale nie vzdy viem ustrážiť ako školské obedy duple a pod. … nechce cereálie, krupicu, puding nechce nic lahke šaláty, potrebujeme zhodiť minimalne 5-7 kg, . Mame 11 r , vysku 150 cm a váha 53 kg, oslovila ste niektora lekara alebo poradte poprosim iba tie kt. niecim bojovali alebo bojujú. Nejake rady prip. na koho sa obrátiť… co upraviť , co pridať. Uberam potajomky z vecere, uberam z raňajok, pridávam viac zeleniny, menej pečiva, viac pitný rezim, ale nejde to nejde… to nie je ako dospely clovek kt sa vie ovládať , pridali sme bicykel, trampolínu, korcule , ja uz neviem ako to zastavit.
Za mňa je to práve vek, kedy dieťa najviac na seba naberie, ono to už potom ide už len dole, alebo skôr do výšky a váha sa stráca tým pádom.

Mozno keby si to tolko neobmedzovala doma, prestal by hladat moznosti, kde sa toho moze prejest. Poznam vela deti v jeho veku, ktore sa musia doma zdravo stravovat a potom hocikde mimo domu extremne jedia nezdrave jedla. Vsetko s mierou. A pridat pohyb, ktoreho asi u starych rodicov moc nema. A nakoniec, ako tu uz nejaka mamicka pisala, nemusi schudnut, este bude rast. Len aby extremne nepriberal.