icon

Ako riešiť nočné pocikávanie dieťaťa po operácii?

3. jún 2026

Dobry den. Dcera (3 roky). Je odlienkovana uz 3/4 roka aj na noc. Od zaciatku odplienkovania bola na noc bez plienky. Nikdy sa nepocikala. Vydrzala necikat do rana alebo ma v noci prisla zobudit, ze jej treba cikat.
V 3 rokoch mala operciu-veber mandle, cize isla do narkozy. Odvtedy sa neustale kozdu noc pocura. Neni to len cvrknutie, byva uplne cela docurana. Cez den sa nepocikava.
Ked si dam budik na polnoc a zobudim ju, vycika sa a spi do rana sucha. Lenze napr dnes som v spanku len vypla budik (co si ani nepamatam) a spala som dalej. A teraz o pol 3 tej som ju bola skontrolovat, ci som ju bola dat cikat a len si to nepamatam alebo som si len vypla budik. No a samozrejme cela docurana uz bola.
Mam prejst znovu na plienky na noc? Mam v plane dnes volat pediatricke.

anonym_2ce6d4
3. jún 2026

@anonym_autor moja ma 4,5 roka, odplienkovana od 3 rokov, ale plienku na noc davam do dnes. Neriesim, netlacim na to.

anonym_ed2d6a
3. jún 2026

Moja tiež 4 a pol roka a ešte nosí v noci,aj na obedny spánok plienku. Pritom plienku na deň nemá už cca 2a pol roka. Riešila som aj z dr. Vraj do 5tich rokov s tým na urológii nebudú ani nič robiť, pokiaľ nemá oslabené panvové dno.

kikush182329
3. jún 2026

Ona len tak tvrdo spi vdaka skúsenosti z narkozi. Ked by si pod nu do postele dala nepremokavu plachtu a ona by viac citila, ze lezi v mokrom, tak by sa na to mala zobudit a opat to zacat vnimat. Ale kazdopadne netlac na to.

autor
3. jún 2026
@anonym_2ce6d4

@anonym_autor moja ma 4,5 roka, odplienkovana od 3 rokov, ale plienku na noc davam do dnes. Neriesim, netlacim na to.

@kikush182329 ma nepremokavu plachtu. Par krat sa stalo, ze sa v noci pocikala, rano prisla ku mne a mala suche nohavice. Este som si povedala, ze super, nepocikala sa. Ale ked som isla ustielat postel, tak jasne, ze bolo nacikane a vsetko mokre. Takze tie nohavice na nej stihli uschnut (smrdeli mocovinou).

@anonym_ed2d6a
@anonym_2ce6d4 ona uz odplienkovana na noc bola... 3/4 roka sa nepocikavala v noci

basska_b
3. jún 2026
@anonym_autor

@kikush182329 ma nepremokavu plachtu. Par krat sa stalo, ze sa v noci pocikala, rano prisla ku mne a mala suche nohavice. Este som si povedala, ze super, nepocikala sa. Ale ked som isla ustielat postel, tak jasne, ze bolo nacikane a vsetko mokre. Takze tie nohavice na nej stihli uschnut (smrdeli mocovinou).

@anonym_ed2d6a
@anonym_2ce6d4 ona uz odplienkovana na noc bola... 3/4 roka sa nepocikavala v noci

@anonym_autor Do 5 rokov je to OK, poznam kopec chlapcov, co to tak mali, ide o to, ze musi dozriet nejaky hormon,ktory blokuje tvorbu mocu v noci. Ta narkoza jej asi nieco urobila, nie je to bez rizik... davaj jej plienku a hadam casom sa to da do normalu

anonym_759ecd
3. jún 2026

Dala by som vyšetriť moč a možno sono obličiek.
Toto by som nepripravovala narkoze. Moje deti tiež mali vyber mandlí a narkozu v 3 rokoch a nezačali sa z toho pocikavat.
Príčinu by som hľadala inde

anonym_703ffa
3. jún 2026
@basska_b

@anonym_autor Do 5 rokov je to OK, poznam kopec chlapcov, co to tak mali, ide o to, ze musi dozriet nejaky hormon,ktory blokuje tvorbu mocu v noci. Ta narkoza jej asi nieco urobila, nie je to bez rizik... davaj jej plienku a hadam casom sa to da do normalu

@basska_b určite to do 5r nie je ok. Dcera sa pocikavala podotýkam 2x v priebehu jedneho týždna a zistili jej cukrovku. Určite aspon dať vyšetriť moč.
Ako píše komentár nadomnou, to narkozou nebude..

anonym_8e0bb6
3. jún 2026

Môj syn ma 4 roky a tak isto som budila v noci, aby sa siel vycikat, inak sa docúral ... teraz uz dam iba predtym, ako idem ja spat a vydrzi do rana v pohode. Zrejme to chce cas

kikush182329
3. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_ed2d6a

@anonym_autor to naozaj vyzerá na ten prilis tvrdy spanok. A to veeu narkoza robi aj s despelymi. Myslim, ze teraz mozog potrebuje cas aby sa naucil budit sa na túto potrebu alebo na nepohodlie sposobene nehodou. Plienku by som určite naspat nedavala.

ema22270
5. jún 2026

Asi sa opytaj doktorky a informuj sa ci to moze byt tou operaciou.