Ako riešiť nočné pocikávanie dieťaťa po operácii?
Dobry den. Dcera (3 roky). Je odlienkovana uz 3/4 roka aj na noc. Od zaciatku odplienkovania bola na noc bez plienky. Nikdy sa nepocikala. Vydrzala necikat do rana alebo ma v noci prisla zobudit, ze jej treba cikat.
V 3 rokoch mala operciu-veber mandle, cize isla do narkozy. Odvtedy sa neustale kozdu noc pocura. Neni to len cvrknutie, byva uplne cela docurana. Cez den sa nepocikava.
Ked si dam budik na polnoc a zobudim ju, vycika sa a spi do rana sucha. Lenze napr dnes som v spanku len vypla budik (co si ani nepamatam) a spala som dalej. A teraz o pol 3 tej som ju bola skontrolovat, ci som ju bola dat cikat a len si to nepamatam alebo som si len vypla budik. No a samozrejme cela docurana uz bola.
Mam prejst znovu na plienky na noc? Mam v plane dnes volat pediatricke.
Moja tiež 4 a pol roka a ešte nosí v noci,aj na obedny spánok plienku. Pritom plienku na deň nemá už cca 2a pol roka. Riešila som aj z dr. Vraj do 5tich rokov s tým na urológii nebudú ani nič robiť, pokiaľ nemá oslabené panvové dno.
Ona len tak tvrdo spi vdaka skúsenosti z narkozi. Ked by si pod nu do postele dala nepremokavu plachtu a ona by viac citila, ze lezi v mokrom, tak by sa na to mala zobudit a opat to zacat vnimat. Ale kazdopadne netlac na to.
@anonym_autor moja ma 4,5 roka, odplienkovana od 3 rokov, ale plienku na noc davam do dnes. Neriesim, netlacim na to.
@kikush182329 ma nepremokavu plachtu. Par krat sa stalo, ze sa v noci pocikala, rano prisla ku mne a mala suche nohavice. Este som si povedala, ze super, nepocikala sa. Ale ked som isla ustielat postel, tak jasne, ze bolo nacikane a vsetko mokre. Takze tie nohavice na nej stihli uschnut (smrdeli mocovinou).
@anonym_ed2d6a
@anonym_2ce6d4 ona uz odplienkovana na noc bola... 3/4 roka sa nepocikavala v noci
@kikush182329 ma nepremokavu plachtu. Par krat sa stalo, ze sa v noci pocikala, rano prisla ku mne a mala suche nohavice. Este som si povedala, ze super, nepocikala sa. Ale ked som isla ustielat postel, tak jasne, ze bolo nacikane a vsetko mokre. Takze tie nohavice na nej stihli uschnut (smrdeli mocovinou).
@anonym_ed2d6a
@anonym_2ce6d4 ona uz odplienkovana na noc bola... 3/4 roka sa nepocikavala v noci
@anonym_autor Do 5 rokov je to OK, poznam kopec chlapcov, co to tak mali, ide o to, ze musi dozriet nejaky hormon,ktory blokuje tvorbu mocu v noci. Ta narkoza jej asi nieco urobila, nie je to bez rizik... davaj jej plienku a hadam casom sa to da do normalu
Dala by som vyšetriť moč a možno sono obličiek.
Toto by som nepripravovala narkoze. Moje deti tiež mali vyber mandlí a narkozu v 3 rokoch a nezačali sa z toho pocikavat.
Príčinu by som hľadala inde
@anonym_autor Do 5 rokov je to OK, poznam kopec chlapcov, co to tak mali, ide o to, ze musi dozriet nejaky hormon,ktory blokuje tvorbu mocu v noci. Ta narkoza jej asi nieco urobila, nie je to bez rizik... davaj jej plienku a hadam casom sa to da do normalu
@basska_b určite to do 5r nie je ok. Dcera sa pocikavala podotýkam 2x v priebehu jedneho týždna a zistili jej cukrovku. Určite aspon dať vyšetriť moč.
Ako píše komentár nadomnou, to narkozou nebude..
Môj syn ma 4 roky a tak isto som budila v noci, aby sa siel vycikat, inak sa docúral ... teraz uz dam iba predtym, ako idem ja spat a vydrzi do rana v pohode. Zrejme to chce cas
@anonym_ed2d6a
@anonym_autor to naozaj vyzerá na ten prilis tvrdy spanok. A to veeu narkoza robi aj s despelymi. Myslim, ze teraz mozog potrebuje cas aby sa naucil budit sa na túto potrebu alebo na nepohodlie sposobene nehodou. Plienku by som určite naspat nedavala.

@anonym_autor moja ma 4,5 roka, odplienkovana od 3 rokov, ale plienku na noc davam do dnes. Neriesim, netlacim na to.