icon

Ako riešiť onanovanie a pomočovanie u dieťaťa?

7. okt 2024

Dobry den, prosim, ktorá z maminiek, príp. Otcov mate s tým skúsenosti... ako to riešite? Samotne toto by mi nevadilo, viem, ze je to určite aj zo stresov, chodí dcera na viac krúžkov a ako to začalo, vsimla som si toto (vela som o tom citala, ze to deti len upokojuje).

A to co mi ozaj vadi, že sa pri tom pocikava.. ci sa to deje aj vašim dievčatám. Už som sa jej opatrne spýtala ze ci sa pocika aj keď sa predtym nevycika, vraj nie. Ale už som posledne 2 týždne prala asi 5x pocikane veci alebo periny. A to mi naozaj uz vadi a neviem co s tým. Ako to komunikovat opatrne. Vsimla som si to vždy večer pred spaním. Ďakujem za rozumné odpovede.

Strana
z2
maialeo
8. okt 2024

@sickynickyobsadene a kto urcuje v akom veku je v poriadku?

rozovykon
8. okt 2024

podľa mňa to nerieš, nechaj to plynúť a skús vydržať aj to pocikanie. Časom to prejde.

annm81
8. okt 2024

@maialeo 8 rokov je naozaj skoro na dennú masturbáciu z dôvodov sexuálneho uspokojenia, a aj sama autorka potvrdzuje, že toto nie je motivácia dcéry. Súčasne je osem rokov príliš neskoro na to, aby dieťa nepoznalo iné spôsoby vyrovnania sa s každodennou záťažou.

pralinka86
8. okt 2024

8 rokov je dieta, nema mat stresy, ma mat detstvo.. Je to nejaka vazna sportovkyna? Ked ma tolko kruzkov ..
Začala by som tu, nech ten stres ide preč.. ak sa da, ubrat z kruzkov alebo co jej sposobuje stres. A nasledne sa pomaly jemne porozpravat o intimite a hygiene (aj jej vlastnej) a pod, vsetko so vsetkym suvisi asi v tomto pripade. Este ma dost rokov na to, aby potrebovala stres ventilovat a to uz hocijakym sposobom

maialeo
8. okt 2024

@annm81 silne pochybujem, ze si 8 rocnw dieta tuto cinnost spaja so sexualitou ako ju poznaju dospelaci.

leidin
8. okt 2024

Masturbacia je fyzicka zalezitost. Aj male dievcata maju cyklus a hormony takze proste ked maju moc hrube stehna, citia tlak klitorisu a fyzicky ich obtazuje vzrusenie dokym si neulavia. Nema to nic so psychikou. Prestan ju prekrmovat, nechaj ju jest mensie porcie a nebude citit proste efekt estrogenov…

leidin
8. okt 2024

Keby to tu niekto nepochopil, ja som mala priemernu postavu od malicka a porcie ako moj starsi brat. Jediny moment kedy som sa zbavila neustalej nadrzanosti bolo ked som schudla. Aj som kvoli strave vyrastla ovela viac nez moja matka a sesternice ktore teda mali normalne porcie doma take ze jedine u nich som nebola prejedena a pritom ich rodicia in dali lepsi geneticky zaklad na rast kedze su vyssi nez moji. Takze proste nedplietajte tu nezmysly jak moj otec ze som bola pretazena a co ma trapi a bludy ked neviete ake to je odjakziva citit spontanne orgazmy cely den a ze sa vam na chvilu ulavi iba ked si to urobite. Niekto proste k normalnosti potrebuje nie premerne bmi ale nizke. A nemala som ani skory menzes , az od 14. mat hormony a rovno kramy su dve veci…a tiez som to neudrzala ani v skole niekedy lebo to bolo neznesitelne a jediny moj psychicky problem bol ze ma potom kazdy ponizoval za to. Takze proste musis sa zamysliet nad zivotospravou svojej dcery inak ju znicis psychicky, okolie ju bude odstrkovat.

estellas
Autor odpoveď zmazal
annm81
9. okt 2024

@estellas A presne to som napísala. Autorka ale nehovori o malom dievčatku, čo masturbuje, lebo je jej príjemný ten dotyk, ale o školáčke, ktorá potrebuje masturbáciu ako každodennú formu uvoľnenia stresu.

iwesska
9. okt 2024

Mna skor dojima,ze vies,ze to zacalo po tom,co ste ju prihlasili na vela kruzkov,ale riesis pocikanu postel. Naco je dobre dieta tak pretazovat? Tak male dieta potrebuje aj priestor na hru,neorganizovany cas a nie stale drinu na kruzkoch.

zuzubb007
9. okt 2024

Však budem večer pri dieťati a nič také robit nebude, a čo sa týka krúžkov pretažovať dieťa je tiež úžasný nápad rodičov, nejdem vravieť kto je na vine

estellas
9. okt 2024

@annm81 Treba ubrať z tých krúžkov. Menej je niekedy viac.

Strana
z2