icon

Ako riešiť opakujúci sa zápal stredného ucha u detí?

17. mar 2025

Ahojte, prosím vedeli by ste mi poradiť? Dcéra od septembra chodí do jasiel, to že je často chorá ani neriešim asi je to nástupom do kolektívu. Žiadne ťažké ochorenia nemá, ani kasel nič len stále sa opakujúce soplíky, ktoré bohužiaľ už druhýkrát spôsobili zápal stredného ucha. Dali ju druhýkrát na ATB liečbu. Naposledy to bolo v decembri a teraz znova. Máte niekto skúsenosti? Nejaké tipy alebo triky? Zlepší sa to časom? Čo by som mohla robiť okrem odsávania? Kedy by ste to riešili vážnejšie? Nie je to nejak moc že už druhýkrát ATB za takú krátku dobu? Sorry za 1000 otázok 😅 a ďakujem za každú odpoveď.

andreakotesova
17. mar 2025

Moje deti mali časté zápaly stredného ucha. Lekár im vybral nosné mandle a odvtedy majú pokoj.

kimina21
17. mar 2025

Preplachy nosa

simonecka008
17. mar 2025

Nám pomohol výber nosnej mandle.. tiež sme mali 2x do roka .. nosna mandla už 3-4stupen ..

mariynka
17. mar 2025

Cisty nostek, m33 do nosa striekat. Podporit imunitu napr forimunom abo immuse abo laktoferin.ja davam aj omega a probio stastne brusko.

vakatko
17. mar 2025

Nasaďte spomínané omega3 a probiotiká + Protizápalová strava.

alenka2101
17. mar 2025

@andreakotesova ako dlho su uz po vybrati nosnych mandli?nasmu 3 rocnemu tiez odporucili vyber mandli..stale chory,sopliky,naposledy 2x po sebe zapal str.ucha..ma zvacsene nosne mandle

andreakotesova
17. mar 2025

@alenka2101 9 rokov. Pomohlo to veľmi. Dcéra mala dokonca zlý sluch kvôli opuchnutej eustachovej trubici. Po polroku sa jej upravil aj sluch. Všetko vyriešilo vybratie nosných mandlí.

ukulela
17. mar 2025

Smrkat, odsavat, striekat, preplachovat... skratka snažiť sa udržiavať čistý nos.

mamutka
17. mar 2025

Nás mával tak veľa hlienov kvôli alergii a z toľkých hlienov tri krát za rok zápal stredného ucha. Už mu chceli vybrať mandle. Ale akonáhle sa podchytila alergia, bolo aj po hlienoch aj po zápaloch. Mandle ma dodnes (prešlo odvtedy asi 12 rokov)

miroslavaa31
17. mar 2025

Moja dcéra nástupom do škôlky to isté,skoro každý tretí mesiac nádcha a vždy jej to bola udrelo len praveho uska-atb. a atb.kvapky nasadené. Tiež dr.zvazovala vybrať mandle,ale nechcela som. Teraz má 6r. a bolesť v usku mala jeden deň po skoro trištvrte roku,takze u nás sa to vekom zlepšuje.

chichua
17. mar 2025

Dcére v lete vybrali nosnú mandlu a teraz v januári mala zápal stredného ucha aj jej praskol bubienok.dokonca mala horší priebeh ako syn,kt.mal tiež v rovnakom čase zápal stredného ucha ale on mandlu vybratú nemá. Tak isto aj minulý rok v takomto čase mali zápal stredného ucha..dr.vravela že to môže byť dedičné.. ja som dostala typ na homeopatiká beladona 9ch. Máme ich ale odskúšané zatiaľ len na doliečenie. I

alenka2101
17. mar 2025

@mamutka prave ze nas chodi aj na alergologiu a ta prva navrhla vybrat nosne mandle

mamutka
17. mar 2025

@alenka2101 áno, aj nám to navrhovali, ako taky všeliek. Potom sme našťastie našli dobrú alergol.a všetko sa zmenilo. Ale samozrejme každé dieťa je iné a ak liečba nezaberá, tak možno zrovna to vybratie u vás pomôže

nikolette75
5. sep 2025
@andreakotesova

@alenka2101 9 rokov. Pomohlo to veľmi. Dcéra mala dokonca zlý sluch kvôli opuchnutej eustachovej trubici. Po polroku sa jej upravil aj sluch. Všetko vyriešilo vybratie nosných mandlí.

@andreakotesova Dobry den prave citam ze aj vy nosnu mandlu kvoli zlemu sluchu. Syn uz je po operacii nosnej mandli, odsatie usi a zmensenie krcnych 5 rocny - 2.5 tyzdna ubehlo od operacie a ja zatial ziaden wau efekt nevidim, co sa tyka sluchu - len ten sme riesili. Aj v skolke mi dnes povedali ze nereaguje ze musia hlasnejsie. Mam sa obavat alebo je to stale este v procese hojenia? Na kontrole sme boli ta tympano krivka uz nie je B ale C. No stale to nie je A. Ma nasadeny zodac kvapky a mometasone sprej. Kedy ste vy videli rozdiel co sa sluchu tyka?

andreakotesova
5. sep 2025
@nikolette75

@andreakotesova Dobry den prave citam ze aj vy nosnu mandlu kvoli zlemu sluchu. Syn uz je po operacii nosnej mandli, odsatie usi a zmensenie krcnych 5 rocny - 2.5 tyzdna ubehlo od operacie a ja zatial ziaden wau efekt nevidim, co sa tyka sluchu - len ten sme riesili. Aj v skolke mi dnes povedali ze nereaguje ze musia hlasnejsie. Mam sa obavat alebo je to stale este v procese hojenia? Na kontrole sme boli ta tympano krivka uz nie je B ale C. No stale to nie je A. Ma nasadeny zodac kvapky a mometasone sprej. Kedy ste vy videli rozdiel co sa sluchu tyka?

@nikolette75 synovi sa sluch upravil hneď po operácii, dcére po polroku (musela denne fúkať nosom do Otoventu).

nikolette75
22. okt 2025

Momentalne mame prave usko krivka A cize uz normal ale lave usko preslo z B krivky na C cize u nas to ide pomalsie ( operacia bola v polke Augusta )