Ako riešiť pretrvávajúci hlienový kašeľ po antibiotikách?
Dobrý deň, 3 rocna dostala antibiotika vitamín tie nezabrali po 8 dňoch dostala klacid už ich ma 3 deň a žiadne zlepšenie, crp ma pod 5….. mali sme triffed ….co mám ešte skúsiť ? Nos ma čistý …..v noci nekasle vôbec ….zacne kašlať silne hlienovito až niekedy pred obedom….. hlienovity kasel pretrváva cely deň poraďte čo mám skúsiť ?
Nakrájaj na drobno veľkú Cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, zázvor, šalviu (aj sušenú ak nemáš čerstvú), pridaj 10 klinčekov, 1 lyžičku škorice a 1 lyžičku kurkumu, čierne korenie.
Zalej celé medom, dobre premiešaj a znovu pridaj med. Nechaj fermentovať v izbovej teplote.
Užívať 1 lyžičku ráno a 1 večer pred spánkom. Neobsahuje žiadnu chémiu.
Užívame počas zimy na posilnenie Imunity, proti vírusom a chrípke.
Moja trojročna tak kašlala niekoľko týždňov, sople nikde ale kašeľ hlienovity, dostala ATB Megamox duo, Solmucol.Nezabralo, bol z toho zápal priedušiek, dostala ďalšie ATB Sumamed, Ventolin sirup, Solmucol... Konečne prestala kašľať, dúfam že nie len na pár dní. Ešte som dávala zábal z husacej masti a cibuľový sirup.
Je normálne, že kašeľ pretrváva po chorobe aj 2 týždne. Kým sa dajú priedušky dokopy to chvíľu trvá. Píšeš, že má mokrý kašeľ a tiež že ho má len cez deň. To je dobre. Na regeneráciu priedušiek a pľúc je veľmi dobre inhalovanie vincentkou, trochu znížiť športy (aby sa neudychalo dieťa, lebo vtedy veľmi námaha pľúca a priedušky) a nám napríklad pomáha aj cibuľový sirup.
A čas - telo a jeho časti naozaj potrebujú nejaký čas na regeneráciu, nie hneď znova ATB.
Syn keď mal zápal priedušiek, tak po dobrati ATB kaslal ešte asi 3 týždne ... Ak sa jej kašeľ nezhorsuje a kašle mokro, tak to len znamená, že ešte zvyšny hlien potrebuje vykašľať von a to chvíľu trvá. 🙂
Ked nema teplotu a crp 5, tak atb su zbytocne. Vitaminy, vela vody, nieco na vykasliavanie...
Tannen sirup zo smrekových výhonkov z Justu ste náhodou neskusali? Veľa mamicirk ho chváli, tiež mam s nim dobrú skúsenosť. Plus tymianovy krem, ktorý podporuje vykašliavanie hlienov.
Moja malá to isté, ale išli sme bez antb. Nakoniec jej zabral erdomed.
Z trifedu mala taký hnusný kasel skoro sa zadusila. Aký máte trifed? Lebo malej nerobil absolútne dobre, na druhý deň som volala dr a hneď sme to vysadili
Ked ma Crp negativne, tak nema bakterialnu infekciu, ale virusovu. Atb na to nezaberaju. Liecba ako pri nachladnuti, alebo chripke-podla priznakov.
Suhlasim so
@stanulienkat
Inhalovanie na ten kašeľ, a odsávanie hlienov 👍
Možno to je z alergie a chcelo by to lieky na alergiu

Solmucol pastilky