icon

Ako riešiť problémy so stolicou u dvojtýždňového dojčeného bábätka?

Dnes o 11:39

Ahojte, poradite mi prosim? Moja mala ma 2 tyzdne. Doteraz kakala a prdela v poriadku. Je plne dojcena. Posledne 4 dni sa puci, ma akoby krce - potom si prdne a je zrazu ok. Ale nekakala, tlaci tlaci a nic. Pomohli sme jej vcera rúrkou, pomohlo jej to a vyslo z nej obrovske mnozstvo stolice. Potom sa ukludnila. Dnes to je opat to iste. Viem ze rúrka sa nema pouzivat stale, ako jej mozem pomoct ? Nasadila som espumisan, masírujem brusko. Co este ?:( je to zacinajuca kolika ?

anonym_96fbbe
Dnes o 11:41

Dcéra kakala s rurkou do cca 7-8 mesiaca a je v dokonalom poriadku. Bola plne dojcena. Teraz ma 15 rokov.

ariannazara
Dnes o 12:04

No po 2 tyzdnoch vacsinou zacinaju bruskove problemy. Kludne pouzivaj pri prvom som pouzivala do 3m bol na UM pri druhom ani raz je na materskom mlieku.

anonym_72e25d
Dnes o 12:06

Skuste viac cvicit s nozickami a davat na brusko. Teple sprchy na brucho. Keby to bolo zase neunosne tak pomoz s rurkou. Espumisan je myslim ba prdy, nie na kakanie.

A ty skus zaeadit kako-friendly stravu s vlakninou a dostatkom tekutin 😄

anonym_f8f866
Dnes o 12:06

nemá alergiu na mlieko ? kamošky mála sa nevedela vykakať preto že mala dlho trvalo kym to zistili

anonym_98cbfb
Dnes o 14:15

Cvicili sme s nozickami ako keby byciklovala. Tiez je krem Pupik, ktorym sme masirovali brusko a ano pouzivali sme rektalnu rurku, ked bolo treba. Obzvlast ked ju a nas to zobudilo uprostred noci. Po pouziti rurky bol klud (lepsie ako v strede noci hodinu masirovat a cvicit). Dieta je uz velke a uplne ok. Tak isto aj u nasich dalsich 2 deti.

ewwe
Dnes o 14:41

moja dcera presne to iste, plne dojcena, ale vyprazdnila sa iba s pomocou trubicky, fungovala tak do prvých prikrmov, potom zacala kakat sama