Rektálna rúrka u novorodenca: Ako riešiť problémy?
Ahojte, dcera je plne dojcena, ma 4 tyzdne. V tyzdni prestala kakat, cakala som par dni, ked sa objavili bolesti bruska a nafúknutie, rurkovali sme. No nekaka doteraz. Dr kazala nasadit espumisan 5 kvapiek kazde jedenie, probiotika, cvicit. Vsetko robim, ale ziadna zmena. Rurku viem ze nie je dobre pouzivat, Natahujem to na kazd 2-3 den, ale aj to cez jej trapenie … prosim, co mam robit ? :( bojim sa ze si na tu rurku navykne..
@anonym_autor my sme mali microlaxx tuby, super to zabralo. Nam to dal lekar a potom som to kupila v lekarni
Este by som chcela dodat, ze vzdy pri rúrke vyjde obrovske mnozstvo riedkej stolice. Nema ju tuhú, tak asi to zapcha nie je, :(
@kiki68 myslis ze by aj tak toto pomohlo ? Ako casto ste to používali ?
Kto povedal,ze rurky pouzivat nie je dobre? Treba,tak pouzivaj.A pridaj masáž bruška naolejovanymi prstami kruh v smere hodinovych ručičiek.a nechavat rozbalenu.nech si kope.
Používanie rektalnej rúrky nie je absolútne problém. Kto Ti povedal, že to nie je dobré? My sme používali pri oboch detoch. Pri jednom dlhšie ( asi 3 mesiace). Brat pri dcere dokonca pol roka. Nikomu sa nič nestalo..
Pouzivanie rektalnej rurky vobec nie je problem. Pri druhom dietati nam to zachranilo zivot. 🤣 Bez toho otrasny vecer a este horsia noc.
Ak nekaka, nie je problem. Plne dojcene babatka mozu aj tyzden, az 10 dni nekakat. Takze kym dcera nevykazuje problem, netreba, ale akonahle ma, ano, uplne spokojne rurkuj. My sme pouzivali cca od 3-6 mes.
Coliprev, a ak nic uz nepomoze, najst UM, ktore jej sadne, kedze tvoje mlieko jej nerobi dobre.
@anonym_autor vsetky 3 deti som rurkovala ked bolo treba,syna dlho,kedze mal diastazu a nevedel kvoli slabemu brusku tlacit.cvicenie mu velmi pomohlo,a aj rurka.vobec nie je skodliva
Este by som chcela dodat, ze vzdy pri rúrke vyjde obrovske mnozstvo riedkej stolice. Nema ju tuhú, tak asi to zapcha nie je, :(
@kiki68 myslis ze by aj tak toto pomohlo ? Ako casto ste to používali ?
@anonym_autor Kazde 3 dni, narodila sa 2 tyzde pred terminom a zial velke a nezrele dieta. Lekar povedal, ze je taka krehka a musime jej dopriat cas bez namahy. Tak sme pouzivali a potom uz iba raz za mesiac a teraz uz nemusime vobec. Ked videl jej modre paty aj po 2 mesiacoch od toho pichania, tak nevahal ani minutu.

@anonym_autor my sme mali microlaxx tuby, super to zabralo. Nam to dal lekar a potom som to kupila v lekarni