Ako riešiť špičkovanie u 9-ročného dieťaťa?
Ahojte, mamičky potrebujem poradiť. Môj už 9rocny syn spickuje, normálne chodí ako baletka. Začalo to okolo 5rokoch samozrejme sme to riešili. Učiteľka zo škôlky trvala na tom aby sme navštívili psychológicku ( že tam bude určite nejaká diagnóza) a tak nasledovali rôzne vyšetrenia ( neurológi, psychológ logoped) všetko v poriadku. Odľahlo mi , keďže má učiteľka presviedčala že určite to bude autizmus ( syn bol v škôlke tichší, čo doma je samozrejme úplný opak).
Ortopéd nám predpisoval vložky, chodili sme na rehabilitáciu, tam nám povedali že jednu nohu má úplne krivú že on sa už ,, normálne,, chodiť nenaučí. Cvičí aj doma no bez výsledku. 4roky snaženia a žiadna zmena. Myslíte že ak bude väčší zmení sa to alebo naozaj tak baletkovo bud chodiť už navždy. V poslednom období už ani nechce cvičiť radšej hra vonku futbal že jeho to už nebaví keďže stále je to chodenie také aké je...
kam ste chodili na rehabilitaciu a ako dlho uz cvicite? poctivo kazdy den alebo obden? hladala by som sukromne fyzio, ale zda sa mi to trocha neskoro, po styroch rokoch... :(
kam ste chodili na rehabilitaciu a ako dlho uz cvicite? poctivo kazdy den alebo obden? hladala by som sukromne fyzio, ale zda sa mi to trocha neskoro, po styroch rokoch... :(
@deedol neskoro? Celé 4roky to riešime. Chodili sme na rehabilitáciu do našej nemocnici. Potom sme tie cviky cvičili doma, snažím sa mu tie nohy narovnavat . Každý deň po 10min cvičíme.
neskoro v tom zmysle, ze keby som nevidela dajme tomu po roku nejake zlepsenie, tak by som hladala inu fyzio, ineho rehab lekara... mozno maju naozaj pravdu a ma to vrodene a nic sa s tym neda, len chcem povedat, ze by som skor hladala "druhy nazor". tak hladajte teraz, nech sa nanho pozrie niekto iny este. zo skusenosti so synom mozem odporucit tetis v dunajskej luznej, ale neviem, odkial ste, mozno to mate daleko. pripadne poznam dobru detsku fyzio v galante.
Ono,keď tak dlho špičkuje, nemá už aj šľachy skrátené?
Hľadaj iného lekára. 9 ročný by mal už chodiť normálne pokiaľ nemá diagnózu respektíve sa tým nezabáva. Kratšiu nohu nenatiahneš ale to nemá so špičkovaním veľa spoločné.
@anonym_autor A nemôže to byť obuvou? Sestrin syn tiež tak spičkoval, ale keď nosil papučky alebo topánky až po členok tak vtedy menej. A doma ho samozrejme napomínali. Teraz má 12 rokov a ešte to sem tam robí. Jemu zistili, že je hyperaktivny a má poruchu pozornosti.
Mali sme v rodine a potom az vyssia vaha ho uzemnila a prinutila vzdat sa baletenia, ale chudak uzil si od staresinov z rodu prezyvky "Harapes" 🤣 ked ucitelka videla autidieta spickovat, neznamena, ze kazdy baletak bude auti ⚡⚡
@anonym_autor to treba riesit, zmenu ortopeda. Susedina 14r spickuje par rokov, pobehali dr, rehabky, nepomohlo.
Ale ked ma kratsiu nohu...podla snimku panvy to zistili, ci len dr.? Lebo ak ma kratsiu, tak to sa riesi bud specialne vyrobenou vlozkou ked len 1cm. Ak viac, tak specialnu obuv z Protetiky, kde na mieru urobia topanky a jedna bude vo vnutri vyssia.

@anonym_autor ešte dodám že mu zistili kratšiu nohu.