icon

Ako riešiť vyrážky na rukách a nohách u dieťaťa?

g_rastislav96
28. aug 2026

Dobry den prajem pisem ako otec dietaťa. Malý ma 18 mesiacov a na rukach a nohách sa mu naprv objavili červené hladké bodky a nasledne sa nam takto škaredo zväčšili ma takych vyrazok asi 5 na roznych miestach mimo trupu. Pediatrička akurat dovolenkuje a na pohotovost sa nam moc nechce ist kedze odtial si môžeme odniest nieco "horšie". Vedeli by ste poradit o co ide?

Vopred dakujem za vsetky odpovede.

danielahamar
28. aug 2026

Kiahne?

katusik456
28. aug 2026

@g_rastislav96 7 choroba? Nemá teploty? Papa pije bez problémov? Afty v ústach? Ak to je to vyrážky zvyknúť pribudnúť, malo by ich byt oveľa viac. Zvýšená teplota pár dni, potom to syna prešlo. Bol mladší mal 10 mesiacov. Ku pediatricke sme šli ukázať mimo ordináciách hodín lebo mala som podozrenie na kiahne, ale nakoniec to bola 7.choroba

oblecenie99
28. aug 2026

Nebola očkovana pred cca dvoma týždňami (aj menej)? Naša po očkovaní na osypky, mumps a ruzienku sa vyhádzala poriadne. Najprv len malé bodky, potom sa to zväčšovalo a vysyp sa tri dni stupňoval. Viem, že toto ockovanie sa dáva skôr, len mi napadlo, či ste nepresuvali.

jumama
28. aug 2026

Ruky nohy usta sa vola taka choroba, ak sa vyrazky spravia na rukach na nohach na prstoch aj na dlaniach... to si budete isti. Je to virusova choroba. Nasa nemala tych vyrazok vela ako byvaju ilustracne obrazky, len par. Mali to ale vtedy decka v skolke, tak som vedela, ze je to to. Niketore maminy hobvorili, ze detom sa potom aj zacala trochu supat koza na prstoch. Nasej nie.