icon

Ako riešite stráženie detí počas choroby?

29. júl 2022

Všetci dobre vieme že v škôlke deti bývajú často choré.Moj nastúpi v septembri do škôlky a chcem sa na to pripraviť.Ako riešiť situácie keď bude chorý.Ked raz za čas,tak zoberem si ocr naňho.No keď príklad týždeň bude v škôlke a tri týždne doma,takto každý mesiac.Tak ako riešiť stráženie?Babky nemáme k dispozícii.Dat postrážiť dieťa niekomu cudziemu by som nedala.Nemam prácu na HO.V robote mi určite nebudú tolerovať tak často chýbať.Ja neviem,to budem musieť ostať doma ako nezamestnana?Ako to riešite vy?

Strana
z2
autor
29. júl 2022

@saxana000 Imunoglukan to mám dávať každý deň počas celého roka?Kamoška že dávala jeden mesiac celý september a aj tak mala choré dieťa.
@sundew Písala som tri týždne podľa toho čo mi kamošky hovorili,keď chytí dieťa hnačky a vracacky aj celý mesiac je doma.Ony tak mali.Ja ešte nemám skúsenost,som zvedavá ako dopadne moje dieťa.

ropucha6
29. júl 2022

Normalne, bud sa na OCR strieda muz so zenou alebo opatrovatelka (ci uz znama alebo neznama). Ine moznosti, ak sa nechces nechat vyhodit, nie su.

saxana000
29. júl 2022

Pred nastupom do skolky idealne aspon 6 tyzdnovponechat september oktober kludne aj do marca.. A potom sama uvidis dalsi rok

autor
29. júl 2022

@saxana000 Takže každý deň od jesene do jari,a koľko vydrží jedno balenie?

saxana000
29. júl 2022

Asi dva tyzdne
Pri pravidelnom uzivani zalezi od velkosti..ale nemusis davat ten najdrahsi pozri zlozenie.ja som davala betaglukan od natures stoji o polku menej alo imunoglucan.a este obsahuje aj C-vitamin..mozno ho ani nebude chciet su vseliake rakytnicky cmulacky martankovia vsetko mozne..

autor
29. júl 2022

@saxana000 Cmulave a gumené cukríky môj ešte nezje.Najlepsi by bol neaky sirup.

saxana000
29. júl 2022

Vyskusaj su velmi chutne skoro vsetky tieto sirupy.este sme nemali taky co by malej vyslovene nechutil..

autor
29. júl 2022

@saxana000 Vyskúšam,chcem spraviť všetko aby som zvýšila malému imunitu.Aj keď ktovie či to pomôže.To sa ukáže časom keď nastúpi do škôlky.

saxana000
29. júl 2022

Tak urcite mu to neublizi moze to len pomoct.nasa chora nebyvala ked neratam nejakych par soplov a dve-tri virozy ktore trvali cca 48 hodin jeden krat covid a jedny kiahne..

marlent
29. júl 2022

Mam cudziu hodila som inzerat na fb...stretli smr ds 1x 2x 3x na 15 minut sami von na pol hodku proste fajt to inak nespravim pravda je ze ak je chory chory (teplota a ze mu je proste zle) tak v tej akutnej faze dom s nim ja...opatrovatelka na "doliecovak" ked to este nie je na skolku ale uz nie je problem..
Platim jej 5.5€
Chodi k nam maly ma navarene nakupene

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
30. júl 2022

@sundew nemôže ísť s trochou sopla do škôlky, nikto mu nos fúkať nebude, a teraz také deti rovno domov posielajú.

sfet
21. okt 2022

@h2 práve to, stve mňa to, vždy na očr len ja. Muž hovorí, že u nich v práce je to nemožné, že keby si to raz dovolil, tak pri rozdeľovaní prémií by naňho ,,zabudli", pri znižovaní stavu by prvý letel ten, čo chodil na očr, ale ked sme sa raz skoro rozvádzali, tak povedal, že si malého chcel vziať on do opatery, tak to fakt neviem, ako by riešil, keď on na očr íst nemože a ešte hovorí, či mňa nebaví byť matkou, ale to dieťa má snád oboch rodičov. Minulý rok som s ním bola na očr asi 10x. sa divím, že z práce mňa ešte nevyrazili, i ked reči už mali a moj plat škoda reči.

h2
21. okt 2022

@sfet No tak by raz nedostal prémie. Čo také by sa stalo? Či len tebe môžu pokašľať plat? Akože, aby si ty bola 10x na OČR a on ani raz?! Neexistuje!

amanta5
21. okt 2022

Dieťa nemusí byť choré vôbec a môže byť choré nonstop. Uvidíš, až keď k tomu príde.
Ale nedá mi nereagovať:
1. Muž by sa nevie postarať o malého? A čo keby si skončila na 2 týždne v nemocke s vážnou chorobou, kto by sa asi o malého staral? To nie je že nevie, on nechce, ....pravdepodobne ho to nebaví starať sa o choré dieťa....tak sa tak i chová. Alebo možno robíš aj ty niekde chybu....možno mu dávaš nejako najavo, že ty to vieš najlepšie....tak sa ani netrhá.
2. Malý je na ma naviazaný preto opatrovateľka atď nie.... V škôlke mu to nebude vadiť, že je od teba odlúčený? Poviem ti, že bude, ale časom si zvykne.
3. Muž sa nepostará, OČR nemôžem mať stále len ja, opatrovateľka nie,.... nuž tak jedine ostať doba bez peňazí ti ostáva. Alebo budeš mať šťastie a dieťa choré takmer nebude.
Nejako bude. Poradili si iní, poradíš si aj ty 🙂

sfet
21. okt 2022

@h2 minulý rok, ked dávali prémie pred Vianocami, tak horekoval, že mal najmenej, lebo začiatkom jesene chytil angínu, toto sa nemože stat, že do firmy zásadne iba mužov prijímajú, aby neboli problémy s tehotenstvami, porodmi, materskými, ošetrovačkami atd. jediná žena je tam majitelova žena, ktorá robí vela veci z domu, je účtovníčka. Už ma to fakt nebaví. Hlavne, že ked bol tento rok chorý 3x, to bol doma, to sa do práce nebral, ale byt doma s dietatom, to nie.

veveveronka
5. dec 2022

@ddaassuullaa . môžem sa opýtať dávali ste choré dieťa ku ďalšiemu? Píšeš že pani na RD s dieťaťom

veveveronka
5. dec 2022

@matkahelka môžem sa opýtať. Opatrovanie ste mali iba počas choroby? A ako ste našli opatrovateľku ktorá prišla iba keď bolo dieťa choré, teda sporadicky. Ďakujem

ddaassuullaa
5. dec 2022

@veveveronka kym len soplil (bez teplot a priesvitne), tak mi ho vzala s tym, ze dcera zvysuje beznu imunitu a do skolky uz pride zodolnena. A potom som ho stiahla na pol.roka zo skolky po porade s pediatrickou a chodil len k opatrovatelke. Prisla jar, skusili sme navrat do skolky, plavanie a odvtedy chory nebol

terry658
5. dec 2022

Tak nechcem strašiť ale moje deti začali byť choré až keď nastúpili do škôlky. Teraz keď su 3 týždne zdraví tak oslavujem. Riešim to HO alebo menením služieb s mužom. Môj sa tiež nevedel starať o deti ale naučil sa lebo musel. Vždy mu nechám inštrukcie na papieriku aké lieky a kedy.

Strana
z2