Ako riešiť konflikty s neprispôsobivým kolegom?
Čaute, zakladám diskusiu lebo ma zaujíma názor ostatných ľudí na kolegu.
Začnem tým že chodíme do práce spolu vyše roka, pracujeme v zahraničí a ide o to že kolegovi sa treba stále prispôsobovať a vôbec nepozerá nato čo by som ja chcel. Celý rok som sa prispôsoboval kedy a na ako dlho budeme chodiť domov ale potrebujem ostať v septembri doma kvôli rodine lebo budem mať rušný mesiac + idem na dovolenku a keď som to spomenul kolegovi tak bol dosť výbušný a tvrdil že prečo tak dlho, že on nebude teraz dlho v robote len kvôli tomu že ja chcem, vraj pozerám iba na seba, on chce byť v septembri týždeň doma a nie celý mesiac. Povedal som mu že keď on chcel byť doma tak ja som sa prispôsobil a keď raz ja chcem tak on nemôže, jeho dôvod bol že on má už deti a ja nie.
Mám nájsť iného kolegu alebo čo by ste robili vy ak by ste boli v mojej situácii ?
@anonym_autor nech ide po svojej osi, nemusite chodit spolu. Kazdemu sa nieco obcas vyskytne. Stoj si za svojim.
Moj muz tiez chodi do zahranicia s dvoma kolegami, teraz ma jeden zdravotne problemy, tak chodia bez neho.
Ked tvoj kolega bude ofucany, nech je. Aj ty mas pravo na volno ake potrebujes.
@anonym_autor nič, brat pracuje v zahraničí viac ako pätnásť rokov, istí čas chodili dvaja s bratrancom. Už desať rokov chodí sám. Nikto ho nevidí za ručičky, odsoferuje si viac než 1000km sám a príde domov lebo sa mu zachce.
Ty sám do práce bez kolegu netrafíš?
si zavisla na tom,ze ta vozi? alebo vozis ty jeho? ved ty mozes ostat doma a on nech pracuje... nepises ako ste jeden na druhom pracovne zavisly ale zrejme vam to nefunguje -preto by som zvazila iny odvoz .. ci uz vlastny alebo s inymi ludmi
@anonym_autor nič, brat pracuje v zahraničí viac ako pätnásť rokov, istí čas chodili dvaja s bratrancom. Už desať rokov chodí sám. Nikto ho nevidí za ručičky, odsoferuje si viac než 1000km sám a príde domov lebo sa mu zachce.
Ty sám do práce bez kolegu netrafíš?
@anonym_5b7055 trafim bez problémov a aj odsoferujem.
@anonym_autor Mozete pracovat len spolu? Ci ide o cestu tam a spat?
@dskjhfdlkdjhl pracujeme spolu vo firme a chodíme dvaja na aute
si zavisla na tom,ze ta vozi? alebo vozis ty jeho? ved ty mozes ostat doma a on nech pracuje... nepises ako ste jeden na druhom pracovne zavisly ale zrejme vam to nefunguje -preto by som zvazila iny odvoz .. ci uz vlastny alebo s inymi ludmi
@anonym_34520d závislý na ňom niesom. Tento turnus som viezol ja jeho a sme na mojom aute. No mohli sme byť v práci ďalšie 2 týždne a on si zmyslel že o týždeň chce ísť domov tak musím ísť aj ja keďže on sa nechce prispôsobiť.
@dskjhfdlkdjhl pracujeme spolu vo firme a chodíme dvaja na aute
@anonym_autor tak či onak zacnite chodiť každý sám, prospeje vám to obom
Ste ako malé deti, fakt
@anonym_34520d závislý na ňom niesom. Tento turnus som viezol ja jeho a sme na mojom aute. No mohli sme byť v práci ďalšie 2 týždne a on si zmyslel že o týždeň chce ísť domov tak musím ísť aj ja keďže on sa nechce prispôsobiť.
@anonym_autor normálne ako chlapi si to pri pive vyjasnite. Keď chceš ostať teraz dlhšie v robote ty, tak nech ide domov sám - vlakom/autobusom/letecky. Prežije to😉. A v septembri nech sa tiež sám dopraví z SK do práce v zahraničí. Nič mu nebráni chodiť na svojom aute sám.
@anonym_autor veď nech ide domov,čo ty s tým máš?
Ja by som sa mu neprisposobila, lebo ja domov ist nechcem.On nech ide sam po vlastnej osi. Poznam tento system, ze jeden berie auto a vozi dalsich a striedaju sa. V tomto pripade ale vznikaju zbytocne konflikty, takze by som chodila sama aj za cenu vyssich nakladov.
@anonym_autor ja ze ste zrasteni nejakou castou tela 😅 a ups, ide len o spolocnu cestu autom. Prezradim ti tajomstvo - absolutne sa nemusite jeden druhemu prisposobovat. Chcel ist skor ako ty? Nech sa paci vlak / bus / lietadlo / kon / bicykel. Chces ty zostat dlhsie doma? Ziadny problem, on pojde sam kedy chce a ty tiez. Nemas za co.
@anonym_5b7055 trafim bez problémov a aj odsoferujem.
@anonym_autor tak potom tam choď. Načo zakladáš tému? Kolegu to nezmení čo si o ňom myslí Ferko Mrkvička a Jožka Kalerabová. Keď si chce raz zarobiť nebude trčať doma tri týždne len kvôli tvojim pekným očiam.
@anonym_autor a on sa bojí sam chodiť do práce, či aký má problém. Ved ty v septembri zostaneš doma, a on môže pracovať, nechápem prečo by musel aj on ostať doma. Je to nejaký trulo, co sa bojí sam bez teba chodiť do práce?
@anonym_autor tak či onak zacnite chodiť každý sám, prospeje vám to obom
Ste ako malé deti, fakt
@anonym_c75730 ty si sofer -ty urcujes..chce ist domov-nech si najde odvoz
@anonym_autor no nie, nemusel si ist aj ty. Mohol ist kolega vlakom/busom alebo si najst nejaku inu partiu, s ktorou by sa zviezol. Moj muz tiez obcas vozi niekoho mimo partie. Chodievajte spolu len vtedy, ked to obom vyhovuje a musi to byt dohodnute vopred. Ak to jednemu nevyhovuje, musite ist kazdy svojim autom. Neprisposobuj sa mu ty stale, bud raznejsi a stoj si za svojim.
@anonym_autor a on sa bojí sam chodiť do práce, či aký má problém. Ved ty v septembri zostaneš doma, a on môže pracovať, nechápem prečo by musel aj on ostať doma. Je to nejaký trulo, co sa bojí sam bez teba chodiť do práce?
@bielasovicka veď nemusí ostať doma v septembri. Len potrebujeme naplánovať turnus a ja by som chcel ostať dlhšie teraz v práci keďže v januári a februári sme neboli v práci keďže sa kolegovi narodil syn a teraz ideme skôr domov zo zákazky lebo on chce ísť a sme na jednom aute. Ak som spomenul že zoberieme 2 auta a každý pôjde po svojom tak už bol výbušný že prečo sa nechcem prispôsobiť a tak. Hlavne že teraz som sa ja musel prispôsobiť a celý rok to tak bolo...
@anonym_c75730 ty si sofer -ty urcujes..chce ist domov-nech si najde odvoz
@anonym_34520d veď som vravel že som ochotný sa poslednýkrát prispôsobiť ale už viackrát nebudem že na ďalší turnus si beriem ja svoje auto aj on a už vymýšľal že prečo nechcem ísť na jednom aute a tak.
@anonym_34520d veď som vravel že som ochotný sa poslednýkrát prispôsobiť ale už viackrát nebudem že na ďalší turnus si beriem ja svoje auto aj on a už vymýšľal že prečo nechcem ísť na jednom aute a tak.
@anonym_autor ale ty si veľmi pasívny a on na tebe doslova orie
Už si dostal radu a dosť dobrú. Pozvi ho na pivo a ako chlap nie ako trasoritka mu povedz: Miro mne to takto nevyhovuje, pôjdeme každý osve. Každý mame inak naplanovane veci a nebudeme sa tu kvôli tomu hádať
Snáď nepracujete na Marse, aby sa tam nevedel dostať.
@anonym_autor normalne mu povedz ako chlap chlapovi - nevieme sa zhodnut na turnusoch ja sa nemozem stale prisposobovat a hold pojdeme kazdy svojim autom ..viac sa s nim nemusis bavit a ani vysvetlovat ...
@anonym_autor Ty sa vôbec nemusíš prispôsobovať. Trochu viac sebavedomia a asertivity! Je to Tvoje auto, ideš si, kedy Ty potrebuješ. Prečo sa mu prispôsobuješ? Nech sa prispôsobí on alebo si ide svojím autom alebo dopravnými prostriedkami. Ak si mu to teraz sľúbil, dodrž to, ale viac sa už nenechaj zneužívať.

Že je čas každý ísť sám po svojom a bude kľud