icon

Ako rozoznať atopický ekzém od kvasinkovej infekcie?

jasmika
29. aug 2018

Ahojte mamky. Prosím tie co sa v znáte, ako sa dajú tieto dva kožné problémy rozoznať aby som vedela o co ide. Syn má ekzém a boli sme aj u Dr. Ta len dala maste a hotovo. Viem ze problém je v črevách pravdepodobne. Už dva týždne mame prísnu diétu a je zelené potraviny k tomu. Veľmi sa mu to zlepšilo a teraz znova sa to zhoršilo trosku. Chcela by som zistiť o co presne sa jedna. Mame protikvasinkova a protialergicku diétu a už ani neviem čo variť.

Ako rozoznať atopický ekzém od kvasinkovej infekcie?Ako rozoznať atopický ekzém od kvasinkovej infekcie?
Strana
z2
simonkaa27
31. aug 2018

Zienky mna trapi atopicky ekzem uz od malicka a pomaha mi kupanie sa v slanej vode a obmedzenie cokolady a mlieka 🙂 Odporucam pouzivat iba bavlnene oblecenie a pravidelne mazat kremom 🙂

majkahouston
5. sep 2018

Moj syn mal atopicky ekzem na ocnom viecku a bola som uplne zufala. Stale si to skrabal, lebo ho to svrbelo. Kozicku mal uplne popraskanu a krvacalo mu to. Nic mu nepomahalo. Najhorsi pocit v zivote, ked vidite, ze vase dieta sa trapi a vy mu neviete pomoct. Ani doktori nevedeli. Jeho detska lekarka ho poslala ku koznemu, ktory mu predpisal kordikoidny krem. Ten pomohol iba pokial sme ho pouzivali (1 tyzden). Ked sme prestali, zhorsilo sa to. Neskor nas jeho doktorka poslala k ocnej. Aj ona mu predpisala hormonalny krem - ako doktor predtym. Malo to rovnaky efekt. Zlepsovalo sa to ale iba pokial sme to pouzivali. Ked sme prestali, boli sme zase na “zaciatku”. Svagrina mi vtedy poradila jednu pani (z Ciech), ktora vyliecila dieta jej kamosky. Tiez mu doktori nevedeli pomoct (ani ziadne kremy), az tato pani. Hned som jej napisala. Musela som sice cakat 2 mesiace, lebo nemala vtedy miesto pre novych pacientov, ale oplatilo sa. Trvalo nam menej ako 2 mesiace, pokial Adamka vyliecila a teraz ma krasne ocko. Skus jej napisat e-mail - ma ho na svojej webovej stranke http://verazikova.cz 😊 Mozno jej bude trvat par dni, aby odpisala ak bude mat vela ludi, ale mozno budes mat stastie a hned ta zoberie. Ona nam vzdy napisala, co budeme testovat (jedalnicek pre mna a Adamka, kedze ho kojim), tiez, aku kozmetiku mame pouzivat atd. Posielala som jej tiez svoj jedalnicek, aby videla, ci je moje jedlo dostatocne vyvazene po nutricnej stranke. Bolo to super, kedze nebyvame na Slovensku. A je to nenormalne mila pani. Vsetko mi vysvetlila, ked som sa jej na nieco pytala. Mala velku trpezlivost a som jej nesmierne vdacna, ze dokazala vyliecit Adamka. Pridala som niekolko fotiek, ako jeho ocko vyzeralo pred par mesiacmi a ako vyzera dnes. Prajem vela stastia 😊

jasmika
autor
5. sep 2018

@majkahouston ďakujem krásne. Už som s nou raz písala. Lenže som mala inú konzultáciu. A zatiaľ sa nám to zlepšilo... Keby niečo budem ju určite ešte kontaktovat

majkahouston
7. sep 2018

@jasmika Velmi rado sa stalo 😊

magda15
Odpoveď bola odstránená
martina8995
11. jan 2023

@guiseppinka Dobry vecer. Aj my name kvasinku dcerka od 7m. Presne vzhlad aky opisujete. Prosim Vas aku dietu a ako dlho ra dieta na trvat?

guiseppinka
11. jan 2023

@martina8995 trvala od asi oktobra do decembra a vela som o nej nasla na ceskom konovi v jednej skupine, ale uz neviem ako sa vola... Ale zaklad je ako semafor: vela zeleneho, oranzove obcas a cervene zaklad... Plus vynechat cukor, bielu muku, mlieko... Zo zaciatku masaker, ale potom to slo a objavila som veeeela roznyh novych priloh - bulgur, quinoa...

martina8995
11. jan 2023

@guiseppinka Aj my sa snazime. Quinoa pseno dcerke ma cerste 2 roky nechuti. ☹ Vysadili sme mlieko vajce lepok a teraz zavadzam po skoro 4m. Vajce domace ale skriabe sa ☹ lepok grah.rozky zostarnute 3 dnove skriabe sa...mliecne kozie madlo skruabe sa ....aj by som upiekla bezlepkove rozky chlebik domaci ale neviem robit s kvaskom. A drizdie asi vadi tiez ci?

guiseppinka
11. jan 2023

@martina8995 neviem. Mne mala vtedy dcera 6 mesiacov... Este bola kojena, takze som dietu riesila len u seba... Moc nepomozem... Ale asi by som sa objednala na alergo

martina8995
12. jan 2023

@guiseppinka boli sme ale kedze aj ona bola vtedy bez mlieka vajec a lepku nikdy jej okrem HIT nic v krvi neukazalo ani na koznych

Strana
z2