icon

Ako sa lieči hrbatosť detí?

26. mar 2022

Ahojte,
všimla som si, že 7 ročná dcéra má hrozne hrbatý postoj - dopredu zvesené ramená, zagulatený chrbát, vypučené brucho. Hýbe sa málo, viem, že treba cvičiť a svalmi podržať ten chrbát, ale neviem aké cviky cvičiť. Kedysi fungovala na základných školách opravná telesná výchiva pre deti so zlým držaním tela, teraz asi nič takého neexistuje.
Mám s ňou ísť do nejakého rehabilitačného strediska? Prepláca to zdravotná poisťovňa? Kde mi poradia vhodný pohyb?
Ďakujem, ak niekto vie poradiť.

Strana
z2
ritalein
26. mar 2022

Zatial cvicime len 2 tyzden, zo zaciatku bol z toho nadseny, postupne to opadalo ale vzdy sa mi podari ho nejako namotivovat. Ako uz bolo spomenute, tiez zvazujem tanecnu.

titla
26. mar 2022

Vo veku tvojej dcery som sa tiez velmi hrbila. Na zle drzanie tela upozornila mojich rodicov dokonca pediatricka. Na jej odporucanie ma prihlasili na balet. Behom polroka sa mi drzanie tela krasne upravilo a vzpriamene drzanie bolo pre mna uplne prirodzene. Balet a gymnastika su celkovo velmi dobra pohybova priprava pre dalsie sporty.

autor
26. mar 2022

@ritalein dakujem

autor
26. mar 2022

@titla dakujem, skusim ju namotat na ten balet.

miniminka
27. mar 2022

@mogaa ja si nemyslím že skolioza ale som laik. Skôr kyfoza(hrb a spoustene ramená) a lordoza (prehnutie v krížoch, vysunuté brucho)

autor
27. mar 2022

@miniminka , dakujem, tiez mi to nepride vykrivene do strany, ale sedenie doobeda v skole a poobede nad ulohami ochablo celu chrbticu.

krkavcia_mater
27. mar 2022

to chce fyzioterapeuta

Strana
z2