icon

Ako sa lieči novorodenec s dierou v srdci?

amaliagallikova
30. sep 2022
luliu
30. sep 2022

@amaliagallikova závisí na diagnóze, na stave, ja som bola sledovaná u kardiológa do 18r, raz za rok som chodila na kontroly. Žijem bežný život, v podstate mi nič nie je

andrejka1974
1. okt 2022

Moja dcéra sa tak narodila bola pravidelne sledovaná mala dve dierky jedna väčšia sa vekom spravila a druhú jej uzatvárali katetrizaciu asi v roku a pol

levandulova111
1. okt 2022

@amaliagallikova moja dcéra, keď mala 2 mesiace, zistili na kardiológii, že má 2,98mm dierku na srdiečku, nemali sme žiadne lieky, len som musela dávať pozor aby moc neplakala, aby sa nerozčuľovala, proste taký kľud aby mala... Kontrola o rok, bol to najhorší a najdlhší rok v mojom živote, ale na kontrole, keď mala 1r. a 2mesiace povedali, že sa dierka krásne zrastla sama a odvtedy sme nikde neboli.. teraz má 11rokov a nemá problémy žiadne 🙂 ale tiež povedali, že keby sa to nezrastie, tak to spravia jedným stehom, že je to vraj bežné tieto dierky, ale že väčšina sa zrastie sama bez potrebného zákroku...

mogaa
1. okt 2022

@amaliagallikova to je vždy individuálne....čo v danom prípade ti povie len kardiológ ktorý posúdi daný nález a aj celkový stav dieťatka....sú deti ktoré sa len sleduje lebo to nerobí žiadne ťažkosti , aj deti kde sa to musí operovať....

macilaci
1. okt 2022

@amaliagallikova myslíš Ductus? Ten sa ma do 3 rokov uzavrieť sám ak nie katetrizacia. Dcére ho robili v 3, 5 roku.

kluska
1. okt 2022

baby a to aj nejako vidno na dietati, ze ma tu dierku neuzatvorenu? myslim, ze ci ma nejake problemy to dieta. Tiez ako vam prisli na to doktori? A v poslednom rade moze to byt dedicne?

zuzanka.zuzu
1. okt 2022

@kluska
nie
po narodení
nie

luciazahornadska
2. okt 2022

@amaliagallikova My máme 4-ročnú dcérku, u ktorej sa to zatiaľ len sleduje a teraz sa nám narodil novorodenec, ktorý má rovnaký nález. 🤷🏻‍♀️ Dcérka má veľké problémy najmä v lete - neznesie teplo, horúčavy a pravidelne odpadáva (ale ona má aj ďalšie neurologické diagnózy). Nález musí zhodnotiť kardiológ, nakoľko každý prípad sa líši. 🙂

marrilyn
2. okt 2022

My sme s obomi detmi boli poslani na kardio kvoli selestu. Obom nasla dierku na srdci a pri oboch povedala, ze je to v podstate nalez zodpovedajuci veku, ze tie dierky sa u deti vyskytuju a potom sa same uzatvoria. Starsi syn (3 roky) to uz ma v poriadku, sledovany je uz len skrz selest. Postup asi zavisi od toho, aka velka ta dierka je a ako sa to vyvija.

levandulova111
9. okt 2022

@kluska dedičné to vraj nie je, to mi povedal dr na 3D v HC... Ale príznaky moja malá mala. Hocikedy prestala dýchať 🙈 aj keď som ju kŕmila, zrazu zostala bez pohybu, okolo úst a nosa začala chytať šedú farbu a hneď som vedela, že treba ju prebrať, jemne zatrast, nadýchla sa a papala ďalej, akoby sa nič nestalo 🙈 mňa ten rok porazalo, ani spať som nemohla poriadne, stále som sledovala, či dýcha... Ale už to máme za sebou 🙈 🙏