icon

Ako sa majú vaše deti astmatici v týchto dňoch?

xlucia
10. nov 2011

... a v tomto pocasi? u nas nastupom septembra cista katastrofa, a posledne dni total. mladsi tak brutalne astmaticky kasle, nic nezabera.
tak mi ho je luto, ani sa kvoli tomu nevyspi. starsi to iste pred tyzdnom
kebyze chodim teraz do roboty, tak som non stop na ocr

Strana
z2
gocrazy
9. okt 2012

@cairka mala si pravdu su to dutiny,na alergologii doktor tiez vravi ze dychanie krasne ciste, ze toto nema s astmou nic spolocne a hned nas poslal na krcne a tam vravi, hrdlo nadherne, uska v poriadku, nostek krasny priechodny ale vzadu dutiny plne soplikov a hnisu....dala nam kvapky ale vravi ze to ma strasne dlho cely mesiac a je to zanedbane takze tam kvapky nezaberu tak nasadili pre istotu antibiotika....no a co z toho vyplyva? ze na ktoreho frasa som ja mesiac chodila kua ku svojej lekarke na pocuvanie, ci mu to nejde na priedusky, ked mu to slo do dutin? normalne mam pocit ze ta nasa lekarka nie je asi uplne hodnoverna....nabuduce ked bude akykolvek problem s nadchou tak sa budem pytat na krcne vzdy, nech ho tam poriadne popozeraju, kedze uz ma vybratu nosnu mandlu a doktorka vravi ze potom deticky alergici mavaju s tymto dost casto problemy....no a astma uplne pod kontrolou, uplne minimalne priznaky, lekar bol spokojny, liecba pokracuje dalej v marci mame dalsiu kontrolu....

cairka
9. okt 2012

@gocrazy , tak fajn, že ste našli pôvodcu problémov. Držím palce, aby lieky rýchlo zabrali a malý bol už fit 🙂 A k tej doktorke... u nás sa na to tiež prišlo až po dlhej dobe, tiež som už začínala mať pocit, že si ten kašeľ snáď vymýšľam a k doktorke chodím, lebo sa doma nudím, veď dieťaťu nič nie je... 😝 A keď teda ORL doktorka určila diagnózu , tak ma naša obvodná ešte presviedčala, že to nemôže byť, pretože u detí sa tento problém nevyskytuje 😠 Takže sme si prešli rovnakou cestou a preto ma aj napadlo, že by to mohol byť tento problém aj u vás.
Ale to nič, teraz to už poliečia a bude dobre 😉

xlucia
autor
11. okt 2012

@gocrazy ako sa mate? atb. zabrali?

gocrazy
11. okt 2012

@xlucia ahoj, no dnes cez den to uz bolo lepsie, nekaslal tolko, noc bola relativne pokojna, zobudil sa iba raz a to kaslal hadam 20 minut a potom bolo dobre...ja verim, ze zajtra uz bude este lepsie a konecne sa vyspime....

sonia.
27. dec 2012

@gocrazy Ahoj, tak ja som tiez dostala 4 injekcie na dozretie pluc, ked som cakala malu. Vraj urcite predcasne porodim. Nakoniec sa narodila v termine (sice vraj zazrak, ale nastastie to tak dopadlo). Mala je tiez prieduskarka, ma prieduskovu astmu, zachvaty... Teraz, ked je hmla a taketo pocasie, ani nehovorim.... ved to pozname asi vsetky 😒 . Ale vrta mi v hlave, ci to nesposobili tie injekcie. Pediatricka nam povedala, ze to tazko povedat....ci by to aj mala aj bez nich alebo nie. Pytala si sa vtedy alergologicky?

gocrazy
27. dec 2012

@sonia. ja som sa pytala snad kazdeho lekara, ku ktoremu sme sa dostali, uzivala som salbutamol, isoptin alebo tak nejako sa volali tie lieky plus magnezium az do porodu, teda dva mesiace, navyse tie kortikoidne injekcie k tomu...reakcia kazdeho lekara bola, ze vtedy to lekar povazoval za nevyhnutne, aby nasadil takuto liecbu a ci to mohlo mat nejaky vplyv na samotne pluca babatka je tazko povedat...lekar nepojde proti sebe....v danej situacii chceli aby babatko bolo schopne samostatne dychat, ked sa predcasne narodi...a vedlajsie ucinky neriesia....nas alergolog je navyse primarom a celkom kapacita a tiez len tak vyhybavo odpovedal, ze by to nemalo mat nejaky ten vplyv...iny lekar zas pripustil zeby to mohlo mat nejaky suvis, ale nie je nic dokazane...

nas sa ma momentalne realtivne dobry, zahlieneny je stale, ale nastastie sme nikdy nemali ziadne zachvaty, a preto nam nie je jasne, preco vlastne sme na takejto liecbe...vzdy ked chyti nejaku infekciu priedusiek, tak ma tie astmaticke prejavy, piskoty ale ani vtedy nam ziadne spraye nezaberu,ani tie spraye zachrany, ... kym nenasadia antibiotika, nam nic nezaberie....teraz v marci ideme na kontrolu a doktor povedal, ze to skusime vysadit a uvidme...tvrdi mi, ze to bola neliecena alergia ktora nam prerastla do astmy....na gastre nam zas teraz tvrdila lekarka ze syn je ucebnicovy alergik, najprv atopicky ekzem, potom potravinova alergia, z ktorej ale moze vyrast a potom to vsetko prejde do respiracnej alergie....takze on vobec nemusi mat astmu, len je jednoducho len teraz alergik na pele, navyse je predpoklad na znizenie imunity, ale aby mu lekar spravil potrebne testy, to nie...neviem na co sa caka....cely nas system a samotny system liecby lekarov mi nie je vobec logicky....

sonia.
27. dec 2012

@gocrazy To mas pravdu, proti sebe nepojdu... Najhorsie je, ze mu zaberu len antibiotika... Ale to, ze mu neurobili testy je zle...najma prenho. Mojej malej uz robili vselico. Sice sa pele minuly rok nepotvrdili, ale vraj sa to u takychto malych deti nemusi ukazat hned a preto jej testy budu opakovat. U nas je uplne jasna alergia na brezy. Az nam opucha, dusi sa. Tento rok sme to zvladli, lebo sme v tom case odisli na liecenie (zamerne vtedy, aby sme sa im vyhli, ked kvitnu). Na lieceni sme boli 2x zatial, ale vyrazne sa jej zlepsil stav (no viac okolnosti zohralo rolu, ze jej je uz lepsie). Okrem toho nema imunitu a pod. Toto vsetko jej automaticky robila alergologicka. Asi by si mala na tom trvat, nech mu to spravia, aby ste vedeli aj vy, na com ste....

Strana
z2