Ako sa prejavuje anafylaktická reakcia u detí?
Ako sa u vašich deti prejavila?
Zacne ma skrabat na jazyku a v hrdle a zacnem sa potiť ..jazyk zacina puchnut .. a tazko sa mi dýcha
Syn ma tiez anafylaxiu a ten zas zacne kaslat hlienovito ale tak ze cakam kedy sa zadusi ..do toho zvracia alergen ktory zjedol .. opuchaju mu sliznice, tazko dýcha, ..je spoteny ale skor taky ako studený pot .. obidvaja to mame bez vyrážok výhradne po kontakte s alergénom do 5’ začínajú vsetky príznaky ..
Ja som mala anafylakticky sok zo Zinnatu a začalo to hneď po uziti lieku .silne svrbenie celého tela sčervenané kože silný opuch tvare a hneď nato trojminútove bezvedomie po prebratí strata kontroly nad vlastným telom pobyt na Are .tlak 50/30 dýchanie som nejako neregistrovala ale mala som neznesiteľne bolesti brucha .spustil sa mi aj cyklus -čo som vôbec nemala mať mendzes keby obraz rozhádzaný a cca ešte mesiac som sa po tom dávala dokopy
Synovi opuchlo podnebie vzadu po cukriku s aroniou. Opuch mi sám volal že mu nejako napuchlo hrdlo a následne som ho prstom nahmatala - hore nad koreňom jazyka cca 1,5x 3 cm hrboľ. Kým som volala RZP tak mu to odpuchlo. Stalo sa to niekomu? Má aj histamínovú intoleranciu a alergiu na sóju a na mlieko.
Tak to vôbec nie je anafylakticka reakcia .neviem ako vyzeral opuch ale mne tiež po Cukriku ostáva podráždene podnebie
To podnebie si mohol tým cukríkom len podráždiť.
@3petka mal tam opuch a dusil sa 😡
Baby spuchlo mu hrdlo, sama som to nahmatala. Mal rám poriadnu hrču navretú a plus sa spotil.
A zdravotníci vraveli čo?lebo nič tak rýchlo samo neodpuchne
@barbora854 stalo sa to prvý krát. Prvý krát reakcia nemusí byť celotelová. Alergia je opakovaný stret s alergénom a reakcia sa môže stupňovať, nemusí byť hneď najsilnejšia. Ja sa nepýtam či to bola anafilaktická reakcia, ja sa pýtam na priebeh či ste niektorá taký prvý krát zažili. Áno volala som s pohotovosťou, mali sme ho sledovať vzhľadom na okolnosti ktoré tu rozpisovať nebudem.
@barbora854 prosím takéto súdy nepíš keď zjavne nevies o čom píšeš.
Nebuď precitlivelá viem veľmi dobre o čom píšem .nie som hlupana🙂ani pohotovosť k vám nevyšla tak to neuznali za akut.a áno sleduj si dieťa .vidim že o alergií niečo vieš tak snáď bude všetko ok
@barbora854 pohotovosť bola na ceste a keďže mu to odpuchlo, zrušila som výjazd a kázali nám sledovať. Zjavne hlupaňa si keď tu trepeš a nevieš o čom.
@barbora854 si zdravotmíčka? Lebo ja som. Netrep tu prosím ťa, lebo opuch hrdla je životohrozujuci stav a radšej sa nevyjadruj keď ideš odveci písať.
Tá potom tu nezakladaj témy keď si taká zdravotnícka a iné názory tá nezaujímajú a nedokážeš ich ani prijať
Predstáv si tiež mám pár rokov na zdravotne za sebou plus sok som zažila na vlastnej koži a ty si jedine tak zdrvena krava keď tu urážaš človeka !a ešte jedna vec opuchnuté hrdlo za desať minút zeby odpuchlo😂nereálne
S pánom bohom múdrana.skoda viac reagovať na takúto osobu a kaziť si deň
@barbora854 žena zlatá 🙏
@barbora854 áno odpuchlo. Keď si zdravotníčka tak vieš že telo si v prípade ohrozenia vytvára adrenalín a kortizol samo. Mohla by si to vedieť. Už tu prosím nepíš.
@barbora854 mudraňa si jedine ty a zdravotníčka ťažko keď dokážeš drístať že je ok mať spuchnuté hrdlo.
Neviem si predstaviť ako si volala záchranku 😂a o päť minút nato ju rušila 😂😂😂😂😂že už nemusíte chodiť už odpuchol😂sory .ja som pri alergií bola spuchnuta ešte dva dni na are a to do mňa páchali čo sa dalo
Môj pohľad :decko si podrazdilo hrdlo dusilo sa cukríkom a po chvíli všetko ok 🖕
Radšej si sleduj decko a nie modrý konik💪😃
@barbora854 bývame pri nemocnici a čo si ty nevieš predstaviť je mi šuma fuk. Bože chráň od takých ako si ty.
@barbora854 dnes je už ok. Ďalšia reakcia ho môže zabiť tak už tu nedristaj žena lebo mi je z teba fakt zle.
@barbora854 podrazilo hrdlo a preto sa dusilo a navrhla mu hrča v hrdle 1,5 x3 cm? Ty si fakt dobrá slepica.
@barbora854 keď si podráždis hrdlo tak si odkasleš a zapijes vodou, nenavrie ti hrča ty sliepka sprostá.
@barbora854 si mimo nechaj si svoje mudrosti. Autorka je matka, vie co zazila, opuch hrdla je velmi vazna vec. Telo reaguje rozne
@liv1 Bože ochraňuj nás pred takou zdravotníčkou.
Bože tak keď všetko vieš načo sa pýtaš tu? Ak to same odpuchlo alergická reakcia to určite nebola.
@3petka a už vôbec nie anafylakticka .a urážať jej ide jedna radosť 🤷🏻♀️
Mohol tam alergickú reakciu ...ale tak ako to opisujete to anafilaxia určite nebola 🙂 ..anafilakticka reakcia je akútny život ohrozujúci stav ktorý sám od seba za 5 min veru neprejde a často bez skorej intervencie skončí aj smrťou pacienta zial

Reakcia “anafylaktickeho typu”. Opuch tela, vyrazky, aj v ustach, slabost, zavrate. Dychanie nastastie ovplyvnene nebolo, ale podali sme kopec liekov a sli sme hned do nemocnice - hospitalizacia, infuzie.