Ako sa vyrovnať s diagnózou postihnutia dieťaťa?
Ahojte, ..ako ste sa vyrovnali s diagnózou, že máte postihnuté dieťa?
@anonym_autor Hmm nevyrovnala nie preto,ze sa starám24/7 to nie je to moj zivot moj princ nic mi nevadi ani ze nespím len ma 24 hodin denne straší a prenasleduje conbude snim keenjantu nebudem kolko sa dožijem kolko s nim budem ked tu nebudem bude ma hladat? Ako zaspí bezo mna ako vstane ako mu bude budensi myslieť ,ze som ho opustila toto je pre mna peklo na zemi prisaham bohu .....nie starostlivost ale toto
@anonym_autor ahoj, mrzí ma, čo prežívaš… nie som, našťastie, v tvojej koži. Je tonurcite veľmi veľmi náročné a nikto ti nemôže zazlievať žiadne tvoje rozhodnutie. Mám už viac rokov a prežila som si kadečo…. Tak ak smiem- nerozhoduje sa hneď. Nemusíš, a asi to ani tak rychlo nepojde. Hluchotu, teda úplná strata sluchu, nie je konečná. Mame v škole 2 detičky, v bežnej ZŠ, ktoré majú takmer úplnú stratu sluchu v kombinácii s MR. Vyzerá to, že sa jednému podarí implantovať kochlearny. Čiže začne od nuly. Ale sme pripravení pomôcť rodine, aby nemusel zostať na posunkoch. A ak by aj zostal, aj tak sú cesty, čo ďalej…takéto deti sú neskutočne vďačné. Každý pokrok je vydretý, ale prináša množstvo radosti dielne danému dieťatku. Ak sa rozhodneš umiestniť dieťatko do DSS, ak sa rozhodneš postupne získať prepojenie, ci skúsenosti a zžijete sa spolu…. Vždy to bude tvoje rozhodnutie. Prajem, aby ste sa rozhodli správne a hlavne- dokázali ho ľúbiť, nech žije kdekoľvek…
@anonym_autor Hmm nevyrovnala nie preto,ze sa starám24/7 to nie je to moj zivot moj princ nic mi nevadi ani ze nespím len ma 24 hodin denne straší a prenasleduje conbude snim keenjantu nebudem kolko sa dožijem kolko s nim budem ked tu nebudem bude ma hladat? Ako zaspí bezo mna ako vstane ako mu bude budensi myslieť ,ze som ho opustila toto je pre mna peklo na zemi prisaham bohu .....nie starostlivost ale toto
@jeliz59 Doplním ešte kym žiť budem nikdy sa ho nevzdám nikdy kym žiť budem
Niektoré komentáre naozaj nedokážem pochopiť. 🤔 Mamička sa očividne nedávno dozvedela, že jej dieťa má zdravotné znevýhodnenie a niektorí jej tu píšete, že "to nie je život pre rodičov", a že "90% manželstiev s postihnutým dieťaťom sa rozvedie?" 🤦🏻♀️Prosím vás, nešírte takýto pesimistický pohľad na život so ZŤP dieťaťom! Rozumiem, že každý rodič to vníma inak - ale všetko je o nastavení. Keď budete všetko vidieť takto negatívne, tak ten život naozaj taký aj bude... Aj so zdravotne znevýhodnenými deťmi sa dá žiť pekný život!!
Ake stare je dieta? Pricina hluchoty sa vie? Pricina mr sa vie? Ako bola mr zistovana? Autorka, viem, ze je to sok, daj tomu cas. Moj syn pri porode skoro zomrel, pol roka nas strasili roznymi dg vratane dmo a oneskoreneho pm vyvoja. A usi mu na prvy raz tiez nenamerali. Ak si tesne po porode, hormony pracuju, tak skus nerobit zavazne rozhodnutia a chvilu pockaj. A nezabudaj, ze aj zdrave dieta moze ochoriet, ten matkovsky strach v nas je uz navzdy. ❤️
Niektoré komentáre naozaj nedokážem pochopiť. 🤔 Mamička sa očividne nedávno dozvedela, že jej dieťa má zdravotné znevýhodnenie a niektorí jej tu píšete, že "to nie je život pre rodičov", a že "90% manželstiev s postihnutým dieťaťom sa rozvedie?" 🤦🏻♀️Prosím vás, nešírte takýto pesimistický pohľad na život so ZŤP dieťaťom! Rozumiem, že každý rodič to vníma inak - ale všetko je o nastavení. Keď budete všetko vidieť takto negatívne, tak ten život naozaj taký aj bude... Aj so zdravotne znevýhodnenými deťmi sa dá žiť pekný život!!
@luciazahornadska nie na slovensku
žiadna odlahčovacia služba
buzeracia a dokazovanie na uradoch
žobranie o komepnzacie, večne odvolavania a žiadosti
žiadne denne stacionare, respektivne je ich tak malo že to považujem za žiadne
škola / škôlka drvivá väčšina rodičov dochadza aj 50 km , nikoho nezaujíma že finančne ani časovo nedáva sa vratit domov, tak sa ponevieraju po meste ale sedia v aute ,lebo družina pre tieto deti väčšinou proste nie je
večný boj s financiami , lebo dost vela terapii si platíš
požiadaš o nekaku kompenzáciu tak ti zoberu aj tie čo máš, nájdu jedno dve slova a už ti to beru, takže väčšina rodičov radšej nič nepýta ,stači aby si mala v sprave že dieta spolupracuje a už to ide , že spolupracuje zrovna tu jednu hodinu lebo je namotivované ale potom máš peklo dalšie tri dni to nik nerieši
na slovensku je neskutočne tažký život s takymto dietatom
nehrozi ako v anglicku že ti pridu po dieta a zoberu ho do školy ..tu si na všetko doslova sama
nehovoriac že drvivá väčšina slovakov zazerá, čumi , má sproste poznámky ktore rania a ktoré počuješ a psychologicka pomoc na sk nie je terapia rozhovorom ale hlavne napchame liekmi a ideš
ja mám len adhd dieta ale miestami z tohto systému padam na hubu a čo mám kamaratky ktoré maju aspergrov alebo pas dieta to je ešte horšie ,
ja pišem tak ako to je
jediné čo bolo pozitivne že zdvihli opatrotvatelsky prispevok vdaka tlaku eu lebo to bolo neunosné ale všetci vieme že sa chystaju velké zmeny nik poriadne nevie aké lenže to bude zaujímavé ,to bude vyliečených deti zrazu , však ked je všetko v poriadku nech to predstavia ,nech daju šancu sa odbornikom vyjadrit
ak to je novorodenec, a robili mu skrining zvyknu sa mylit
domáci test: dieta by malo reagovať na hlasné zvuky, ako je tlieskanie alebo náhle zvuky, napríklad prásknutie dverami, trhnutím alebo zmenou dychu. Potom rob záver ....
Ohladne retardacie by som bola tiež opatrná , daj si urobit diagnostiku aj inde
tiež sa zvyknu mylit aj v 5 rokoch lebo daju zly test alebo ho zle vyhodnotia
@anonym_autor sú páry, ktoré by prijali aj takéto dieťatko. Dať mu takúto možnosť?
@anonym_1d0919 preboha kto by si už len dobrovoľne adoptoval postihnuté dieťa?
@1sally12 ehm, niektorí silne veriaci jedinci isto
@anonym_autor aké je staré? Co tak adopcia?
Ak to je čerstvé mala by si vyhľadať psychológa.Ja som s takými rodičmi pracovala 98%z nich spravia aj nemožné pre dieťa, hľadajú kontakty, liečbu, ale aj oni sami potrebujú pomoc a ten sa nebran.Retardacia vznikla počas ťažkého pôrodu?
Poznám veľa rodín s ťažko postihnutým dieťaťom aj veľa známych osobností Noga, bývalý primátor Ba má ťažko choré dieta.Poznam rodinu kde dieťa nemalo hovoriť, chodiť a chodí a trocha rozpráva.Poznam pani ktorej dve deti sú na vozíku majú DMO jedna rozpráva, druhá nie a majú vyše 20 r mile, nekonfliktne obe sa narodili v 7 m ťažký pôrod.Velmi pekne sa o ne starali cvičili vojtovku, venovali sa a mali byť ležiaci na hadickach sú síce ležiace, ale normálne chodia von s 2 vozickami aj na dovolenku, žijú ako ostatní bez hadiciek
@1sally12 sú aj takí ľudia čo sa tak sprosto pýtaš?
@1sally12 ehm, niektorí silne veriaci jedinci isto
@anonym_698089 tam musi byt väčšia kontrola od statu......pri adopcii znevyhodnenych
@luciazahornadska nie na slovensku
žiadna odlahčovacia služba
buzeracia a dokazovanie na uradoch
žobranie o komepnzacie, večne odvolavania a žiadosti
žiadne denne stacionare, respektivne je ich tak malo že to považujem za žiadne
škola / škôlka drvivá väčšina rodičov dochadza aj 50 km , nikoho nezaujíma že finančne ani časovo nedáva sa vratit domov, tak sa ponevieraju po meste ale sedia v aute ,lebo družina pre tieto deti väčšinou proste nie je
večný boj s financiami , lebo dost vela terapii si platíš
požiadaš o nekaku kompenzáciu tak ti zoberu aj tie čo máš, nájdu jedno dve slova a už ti to beru, takže väčšina rodičov radšej nič nepýta ,stači aby si mala v sprave že dieta spolupracuje a už to ide , že spolupracuje zrovna tu jednu hodinu lebo je namotivované ale potom máš peklo dalšie tri dni to nik nerieši
na slovensku je neskutočne tažký život s takymto dietatom
nehrozi ako v anglicku že ti pridu po dieta a zoberu ho do školy ..tu si na všetko doslova sama
nehovoriac že drvivá väčšina slovakov zazerá, čumi , má sproste poznámky ktore rania a ktoré počuješ a psychologicka pomoc na sk nie je terapia rozhovorom ale hlavne napchame liekmi a ideš
ja mám len adhd dieta ale miestami z tohto systému padam na hubu a čo mám kamaratky ktoré maju aspergrov alebo pas dieta to je ešte horšie ,
ja pišem tak ako to je
jediné čo bolo pozitivne že zdvihli opatrotvatelsky prispevok vdaka tlaku eu lebo to bolo neunosné ale všetci vieme že sa chystaju velké zmeny nik poriadne nevie aké lenže to bude zaujímavé ,to bude vyliečených deti zrazu , však ked je všetko v poriadku nech to predstavia ,nech daju šancu sa odbornikom vyjadrit
@sara07 Mne o tom písať nemusíte - sama mám 2 ZŤP deti s ťažkými diagnózami. Viem, ako náš štát zlyháva vo všetkých týchto sférach... Rodičia si musia hradiť rehabilitačné pobyty, pomôcky a mnoho ďalšieho...Ale vždy sa dajú nájsť možnosti. Nie je všetko len čierne. ;)
@sara07 Mne o tom písať nemusíte - sama mám 2 ZŤP deti s ťažkými diagnózami. Viem, ako náš štát zlyháva vo všetkých týchto sférach... Rodičia si musia hradiť rehabilitačné pobyty, pomôcky a mnoho ďalšieho...Ale vždy sa dajú nájsť možnosti. Nie je všetko len čierne. ;)
@luciazahornadska nie každy ma žaludok na pytanie si 2% alebo donyo, ak máte menej alebo nie moc vidno postihnutie prachy tažko zhanate ,nie každy ma okolie taku komunitu aby mu vyšlo na ten pobyt ...
ja to vidím reálne, su dg kde odklepnu čo len si zmyslite ale su dg kde aj ked je to napisane že mate narok tak realne nemáte narok
prečo jej malovat ako bude dobre a potom padat na hubu
nemusi patrit medzi tých čo sa nerozvedu lebo viera a čo by povedali ludia a viera
načo zatvarat oči pred realitou , lepšie je jej sa postavit a každého to zvalcuje inak ...
aké možnosti myslíte sa daju nást ? to by ma zaujimalo ?
Najlepšie by bolo keby sa tu nevyjadrovali také osoby ktoré nemajú ani šajnu o com je takýto život... Nepíšte veci v ktorých nemáte skúsenosť, neviete nič o "živote" s takýmto dieťaťom o každodennom boji od rana do noci... Tak sa nevyjadruje a nepíšte že taki ľudia žijú bežný život .. nie nežiju a ani žiť nebudu.. my máme dieťa s inými dg a viem o čom píšem... Je to celoživotny nikdy nekončiaci nepretržitý boj

Stále máš možnosť odovzdať dieťa do hniezda záchrany, vyliečiť telo aj dušu a skúsiť to znova.