icon

Ako sa vysporiadať so stafylokokovou infekciou v nose?

15. apr 2024

Prosim mamicky stretli sa s tym?? Na nete hororove scenare neviem co robit pediater odporucil novy vyter a potom sa uvidi, orl lekar sa k tomu nevyjadril, neviem co robit ideme cela rodina na vytery tiez
Dieta pred mesiacom hospitalizovane v nemocnici tam vyter negat

Strana
z2
autor
16. apr 2024

@majamat ak mala pri prijme v nemocnici negativny vyter tak neviem ci od niekoho z rodiny

msnesquik
16. apr 2024

V nemocnici, my sme boli hospitalizovane s inym a toto vyslo z vyteru, pravdepodobne z domova pre seniorov sme to mali, teb roztok sa volal octenisept, dali nam to priamo v nemocnici a mala to len v nose

majamat
16. apr 2024

to si nenapisala, ze pri prijme , ale opakujem, moc to riesis.
ak bude treba,dr nasadia liecbu, spravnu liecbu. je uplne normalne, ze sa stretavame z roznymi bakteriami, nemozes ju drzat v skleniku, nikdy nezistis, ci to chytila v tej nemocke, ci niekde inde. to, ze mala negativny vyter nic neznamena, to sa len nemuselo zachytit, pripadne mohla dlho odolavat pri kontatke sniekym z rodiny, alebo aj od znamych, pripadne sa to da chytit aj niekde vonku, ale pri nejakom oslabeni uz neodolala a ma to. je zbytocne patrat po tom, odial to ma aj zbytocne takto to riesit, lebo jej to nemusi vobec nic sposobovat.

nivea777
16. apr 2024

Už aj manžel si povedal, že ešte raz tak aj on si dá spraviť autovakcinu. Pretože u nás ( muz ja syn)to bolo vždy na koži. Švagriná to chytila pravdepodobne od dcerky, doniesli si to z porodnici. Malá to ma v nose,švagriná na koži

autor
16. apr 2024

@msnesquik dakujem skusime ten co som objednala na dekontaminaciu mrsy a ked tam kuoim toto

autor
16. apr 2024

@nivea777 a ako riesili ten nos?

autor
16. apr 2024

@majamat chapem ze uz neprideme na to odkial to chytilo dieta to mi je jasne ale dost ma to rozhodilo

lulu2014
16. apr 2024

Je velka pravdepodobnost ze z nemocnice. To ze mala pri prijme negat.vysledky neznamena ze pocas pobytu ho nechytila. 😞☹️😔drzim palce aby ste sa ho zbavili. 🍀

nivea777
16. apr 2024

Nos nijak lebo je to novorodonec a zistili to krátko po pôrode. Svokra brala na nos tiež antibiotiká, aj babeina brala ATB,my doma tiež. Svokor nemal nič

anavixy
16. apr 2024

Dekontaminacia mrsy sa stale robi, u nas na detskom ked je dieta prijaté s mrsou resp ked sa vie ze ju ma, tak sa dekontaminacia robi tusim 2-3x denne. Urcite je vhodne mrsu preliecit, ked vieme, ze ju dieta/clovek ma (mam bohate skusenosti z prace), ale stale plati ze obrovske mnozstvo ludi je nosicom a ani o tom netusi, kym sa na to nepride nahodne. A ano, tak sa ta bakteria aj siri, ale tak da siri KAZDA bakteria. Rozdiel je len v tom, ze mrsa je citliva len na minimum atb, preto je potrebne vzdy davat atb podla citlivosti a preto bezne sirokospektralne atb na nu vacsinou nezaberaju. Nic to nemeni na tom, ze samotny fakt, ze niekto ma mrsu v nose NIE JE tragedia. U nas na odd sa z mrsy robi obrovska veda, je nam tvrdene, ze nikde inde ju nemaju, len u nas (HA HA), je to samozrejme hlupost, ale opatrenia, ktore su u nas nie su nikde, to som si ista. Napriek tomu stale sa objavia pripady, niekto ju dostane a niekto nie, niekto ma z nej problemy a niekto nie, tak ako pri vsetkych bakteriach. Z casti chapem tvoj strach, si laik a docitala si sa na internete hrozne veci (ktore ale absolutne nemusia byt vas pripad), beriem ze je to mrsa a je to trosku ine, ale priprav sa na to, ze ak sa dietatu, hlavne po nastupe do kolektivu, budu robit stery castejsie, budu mu stale vychadzat nejake pozitivity na rozne bakterie a pokial bude dieta bezpriznakovr, tak sa to nebude riesit, lebo nema vyznam to riesit!
Prikladma link na postup dekolonizacie v nemocnici, toto nie je potrebne robit ked ti to neodporuci lekar! Ale pytala si sa, tak nech sa paci aj s pripravkami (u nas sa pouziva aj debriecasan roztok aj gel):
https://www.detskekardiocentrum.sk/rs/publish/D...

msnesquik
16. apr 2024

My sme nastriekali tycinku do usi tym sprejom, dali do nosnej dierky a pritlacili kridelka nosika, 5 sekund takto a druha dierka, do druheh dierky samozrejme druhu stranu tycinky. A tiez som bola uplne na zrutenei, ked som to zistila a precitala som si na internete hrozostrasne scenare, ale neboj sa, ak ma len v nosiku, tak to bude dobre, ja som bola na odd s nou, cely cas pri mbe lezala a ja som v tom case uzivala imunosupresiva, nechytila som to, aj napriek horsej imunite.
Ale velmi ma to hnevalo, ze aj bezpriznakovu mi ju nechceli pustit do skolky, druhym rodicom by sa to tiez podla mna nepacilo, keby vedeli, ze take dieta chodi do skolky. Ale personal si k nej chodil hocijako, tak som si hovlrila, ze dospeli to mozu takto prenasat a malu mi tak separovali, ked sme vysli z izby na chodbu, tak uz sestricka kricala nechnide hned do izolacie 🙈

autor
16. apr 2024

@lulu2014 dakujem

autor
16. apr 2024

@msnesquik ved prave ja som zodpovedna a mne by sa tiez nepacilo ze v skolke maju vsade mrsu boze ide ma porazit z toho

autor
16. apr 2024

@anavixy dakujem citala som ten postup
Bactroban uz mam, zajtra pride prontoderm do nosa
Dnes sme dali kontrolny vyter
Ja viem chapem to ze v skolke to bude divocina ale nie rovno mrsa

Strana
z2