icon

Ako sa zbaviť atopického ekzému u dieťaťa?

anicka2626
Dnes o 19:22

Ahojte mám synceka ,ktorý od 3mesiaca má atopický ekzém .
Skúšame hocičo a stále sa trápime .
Maste sme skúšali aderma ,Biolane , z LR zinkovou masťou natierame ak sú nové ložiská a aj koncentrát mám od LR .
Probiotiká sme skúšali rôzne z lekárne a aj z LR +aj colostrum z LR ...na alergologii na vyšlo mlieko ,vajce a breza ...
Na prikrmy strašne reaguje skroo na všetko takže som zúfalá ..bola som aj v kurze Anny Marouskovej ešte ,keď synček bol len kojeny nemal prikrmy ...ale nejako sme ako keby v začarovanom kruhu raz je dobré a skúsim niečo dať a už je celé bruško a fľaky po tele už som zúfalá 😭
Skúšali sme a jačmeň a chlorellu a aj od značky ROOT clean.slate a Restore .
Mám strach ,že sa toho nikdy nezbavíme .
Ďakujem krásne za rady nejaké .
Som.aj na eliminacnej diete,keď.kojim .
Ďakujem

fujo
Dnes o 19:54

Mam syna, ktory mal tiez atopicky ekzem/ uz ma cez 40.../ Skusali sme vsetko mozne, dokonca svokra mi zo zahranicia dala mast - nejako Gentaline - zaberala perfektne, ale lekar nam povedal ci sme normalni a ci mu chceme natrvalo poskodit oblicky...
Syn je mimoriadne, ale mimoriadne citlivy /aj nadany v 5 rokoch cital a vie 3 jazyky/ a niekto nam poradil / mam este 2 deti/ aby sme sa mu viac venovali, ale tak , aby bolo jasne ze sme tu momentalne len pre neho a doraz dali na dotyky aj pohladkanie, denne a viackrat. Bolo to velmi narocne pri 3 detoch. Malo to vyznam aj vysledok, nejako z toho vyrastol - bez liekov a masti. Mozno sa vam to bude zdat ako blbost - ale vlastna skusenost je to. Snad to pomoze, drzim palce.

anonym_48cb40
Dnes o 20:00

@anicka2626 nám pomáha skin-cap

anonym_d1ba3e
Dnes o 20:04

Nás toho zbavilo more, slaná voda je zázračný liek za nás na ekzém

anonym_a10d9d
Dnes o 20:32

Pravda je taká, že atopia je autoimunitné ochorenie a vážne sa toho nikdy nezbaví (bavíme sa o vážnejších prejavoch ako suchý krúžok na nohe). Avšak do určitej miery sa s tým dá pracovať. Dosť pomáha morská voda a vzduch, takže miesto kupovania ďalších blbosti si užite dovolenku. Nič z LR ťa nezachráni - je to marketingový bordel (bohužiaľ). Vyššie spomínaný skin cap a časté mazanie krémom na atopiu z lekárne (bioderma, eucerin, la roche posay) vie pomôcť celkom pekne ale stačí malý výkyv - viac stresu, časom puberta,… a je to späť. 🙂

euka210
Dnes o 20:56

@anicka2626 ako pisu, je to "porucha" pokozky. Moje 2 z 3 deti ho ako mali mali, teraz uz menej a je to pod kontrolou, viem si s tym poradit doma. S prvym som chodila na kozne ako na klavir 2r 🤦‍♀️
Skus obycajny Hylak. Na svrbiace cervene zabera Eucerin atopi control alebo par dni sudocrem. Ak zbledne, tak premastovat a premastovat...Excipial, teraz pouzivame Lactovit lactourea.