icon

Ako sa zbaviť atopického ekzému u dieťaťa?

anicka2626
26. máj 2026

Ahojte mám synceka ,ktorý od 3mesiaca má atopický ekzém .
Skúšame hocičo a stále sa trápime .
Maste sme skúšali aderma ,Biolane , z LR zinkovou masťou natierame ak sú nové ložiská a aj koncentrát mám od LR .
Probiotiká sme skúšali rôzne z lekárne a aj z LR +aj colostrum z LR ...na alergologii na vyšlo mlieko ,vajce a breza ...
Na prikrmy strašne reaguje skroo na všetko takže som zúfalá ..bola som aj v kurze Anny Marouskovej ešte ,keď synček bol len kojeny nemal prikrmy ...ale nejako sme ako keby v začarovanom kruhu raz je dobré a skúsim niečo dať a už je celé bruško a fľaky po tele už som zúfalá 😭
Skúšali sme a jačmeň a chlorellu a aj od značky ROOT clean.slate a Restore .
Mám strach ,že sa toho nikdy nezbavíme .
Ďakujem krásne za rady nejaké .
Som.aj na eliminacnej diete,keď.kojim .
Ďakujem

fujo
26. máj 2026

Mam syna, ktory mal tiez atopicky ekzem/ uz ma cez 40.../ Skusali sme vsetko mozne, dokonca svokra mi zo zahranicia dala mast - nejako Gentaline - zaberala perfektne, ale lekar nam povedal ci sme normalni a ci mu chceme natrvalo poskodit oblicky...
Syn je mimoriadne, ale mimoriadne citlivy /aj nadany v 5 rokoch cital a vie 3 jazyky/ a niekto nam poradil / mam este 2 deti/ aby sme sa mu viac venovali, ale tak , aby bolo jasne ze sme tu momentalne len pre neho a doraz dali na dotyky aj pohladkanie, denne a viackrat. Bolo to velmi narocne pri 3 detoch. Malo to vyznam aj vysledok, nejako z toho vyrastol - bez liekov a masti. Mozno sa vam to bude zdat ako blbost - ale vlastna skusenost je to. Snad to pomoze, drzim palce.

anonym_48cb40
26. máj 2026

@anicka2626 nám pomáha skin-cap

anonym_d1ba3e
26. máj 2026

Nás toho zbavilo more, slaná voda je zázračný liek za nás na ekzém

anonym_a10d9d
26. máj 2026

Pravda je taká, že atopia je autoimunitné ochorenie a vážne sa toho nikdy nezbaví (bavíme sa o vážnejších prejavoch ako suchý krúžok na nohe). Avšak do určitej miery sa s tým dá pracovať. Dosť pomáha morská voda a vzduch, takže miesto kupovania ďalších blbosti si užite dovolenku. Nič z LR ťa nezachráni - je to marketingový bordel (bohužiaľ). Vyššie spomínaný skin cap a časté mazanie krémom na atopiu z lekárne (bioderma, eucerin, la roche posay) vie pomôcť celkom pekne ale stačí malý výkyv - viac stresu, časom puberta,… a je to späť. 🙂

euka210
26. máj 2026

@anicka2626 ako pisu, je to "porucha" pokozky. Moje 2 z 3 deti ho ako mali mali, teraz uz menej a je to pod kontrolou, viem si s tym poradit doma. S prvym som chodila na kozne ako na klavir 2r 🤦‍♀️
Skus obycajny Hylak. Na svrbiace cervene zabera Eucerin atopi control alebo par dni sudocrem. Ak zbledne, tak premastovat a premastovat...Excipial, teraz pouzivame Lactovit lactourea.

elz1920
27. máj 2026

Nepomáhala nám chémia, zúfalstvo ma priviedlo k striebornému gelu argentum gel. Oproti tomu z LR je bez parfému a aj cena je lepšia. A kúpala som v sóde bikarbóne. Je to dobré na rôzne problémy, viac nájdeš na internete. Ľutovala som len jedno, že som to neskúsila skôr.
Ak má ekzém škaredý, treba zvážiť aj ďalšie očkovanie, minimálne posun.

llucia7
27. máj 2026

Ahoj, asi uz nedavas, ale pre istotu, colostrum z kravskeho mlieka by som mu nedavala, keď je alergický na mlieko, mne nerobia dobre ani kozie výrobky, neviem, ako synček... mne robia dobre na atopicky ekzem produkty od "Protozejsi" , biokozmetika z ČR, zinková masť Senzitive , ovsený kupeľ od nich...ale tiez mi ho nevyliecia zazračne...pomaha mi vyradiť mlieko, obmedziť cukry a bielu muku, lepok...viac ako vselijake probiotika mi zabera tiez Hylak, ale neviem ako dlho ho moze syncek brať...

anonym_b04c7e
27. máj 2026

Mala som v detstve a vlastne stale mam obcas prejavy, ale uplne v pohode teraz, obcas lozisko prepukne, viacmenej je to koncentrovane na ruky, skor prsty ako dlane. Ked som bola mala, bola som hospitalizovana, mam skoro 46, takze vtedy ma mazali vselicim. Postupne sa to upravilo, potom zas v puberte sa vratilo viacmenej na tie ruky, kortikoidy zabrali a potom som dlho mala pokoj, teraz obcas. Davam pozor na stravu, co najmenej histaminu, mam strednu intoleranciu z krvi zistenu, potom som este na urcitu travu majovu alergicka (dokonca som opuchla 2x, ked som sedela vo vysoke trave). Neviem, ci stres skodi, u mna to az taky vplyv nema. Ked mal fliaciky starsi, kupuia som mu novu spodnu bielizen inej znacky, mal to na zadku hlavne a nasadila hylaka, odvtedy sa to nevratilo. Viem napriklad, ze na zeler mal reakciu, ked sme testovali jedno, na nic ine. Ma to travenie take po mne, citlivejsie.
Cize ja som ten pripad, ked sa po intenzivnej terapii vselicim moznym ekzem stratil, objavil sa v puberte a potom zase zmizol a teraz je to zalezitost, ze mam lozisko, 5 pluzgierikmi a o 2 tyzdne je prec. Mastim si ruky biodermou atopickou, neviem, ci to ma efekt, pouzivam ju uz dlho, ale bola som bez ekzemu aj pred pouzivanim.
Si na antihistaminovej diete? Skus, mne pomaha jest cerstve veci, ovocie, zelenina, vyvar, nejest 2-dnove jedlo, inac mozem mat bolesti hlavy, ziadne kremove polievky, inac mi je na zvracanie, ziadne susene alebo pecene paradajky, inac si zelam, nech ma niekto zastreli. Kecup alebo surove paradajky su ok. Eliminacna dieta nepomoze, ked je problem histamin, lebo 2 kurcata rozne pripravene aj roznej znacky ti daju roznu reakciu. Mam taku kolegynu, co ma odskusane, v ktorej restike si kura moze dat, a ktore kupit v obchode. Mozno aj sebe skus Hylaka.

anonym_f2efc3
27. máj 2026

@anicka2626 jed8ny sposob ako sa toho 6bavite je vyhnut sa alergenom aj v stopovych prvkov. Tiez mame mlieko a zeller ak je dieta kojene musis prejst na dietu podla jeho alergie aj ty. Podrobne citat zlozenie vsetkeho co kupujes (a ano aj v pasteke je mlieko) inak to nepojde. Nam velmi pomaha zarabany krem z lekarne s kyselinou mliecnou na loziska ale mazat mazat mazat k3n krem je na predpis od koznej. Este weleda telove maslovvtakom zelenom kelimku z dmky ten vydrzi do nekonecna ak momentalne nemam ten z lekarne. Ale hlavne sa vyhnut alergenom. Ak sa odvolavas na vapnik v mlieku tak si nastuduj zlozenie jednotlivych pitravin taky mlety mak ho obsahuje mnohonasobne viac ako mlieko ale musi byt cerstvo pomlety tesnebpred konzumaciou nie kupeny v sacku mlety v obchode inak straca velni rychlo ziviny takze ano dieta moze zit aj cely zivot bez mlieka a mat dostatok vapnika.

anonym_3808d4
Autor odpoveď zmazal
anonym_3808d4
Autor odpoveď zmazal
anonym_3808d4
Autor odpoveď zmazal
annel19
27. máj 2026

Moja malá do 3 rokov,potom sa to zlepšilo,až zmizlo.davam pozor v čom periem.

anonym_3808d4
Autor odpoveď zmazal
anonym_3808d4
Autor odpoveď zmazal
sheridon65
28. máj 2026

@anicka2626 dobry den.skuste osloviť p.Pauli Gálová,je na FB. Venuje sa tomu.Jej dcérku z toho vyliečila.