icon

Ako sa zbaviť ekzému u trojročnej dcérky?

lenik788
Dnes o 19:33

Prosim vas uz neviem co mam davat dcerke:( ma ekzemy po rukach , krku , zahyboch ( na rukach a nohach) premastujuce kremy od koznej su neucinne, dala nam krem afloderma ( kortikostereoidny ) pouzivame spchovaci bioderma atoderm a krem aderma - exomega , ekzemy stale pretrvavaju , nepapa mliecne, sladke , kysle , nepije sladke vody, dzusy, ovocie tiez neje, prosim poradte mi co robit ..

anonym_6dfe81
Dnes o 20:26

Ekzém je vnútorný problém. Píšeš, že neje mliečne, teda žiadnu kravsku bielkovinu alebo len bezlaktozove? A co lepok? Bola na gastre, robili jej testy na intolerancie? Ak nezistís co jej škodí, ekzém sa bude stále vracať.
Synovi pomáhala kúpeľ v hypermangane a hydratacne krémy, nie premastujuce. Aby si nekupovala drahé krémy pokus-omyl, popros v lekárňach o vzorky.

anonym_37ec46
Dnes o 20:28

Tak ja som bola staršia 16 ročná mala som ten istý problém a to mi ešte predpisovali injekcie jedine čo mi pomohlo bola jedna stará pani čo sa vyznala v bylinkách a z toho som pila čaje a zmyvala som sa takou vodou čo mi nosila testovali vás aj na potraviny či nemá alergie alebo zvieratá atd

anonym_d95115
Dnes o 20:48

@lenik788 skúste protizápalovú stravu + rybí olej s omega3..

anonym_d05c02
Dnes o 21:51

Ekzému sa nezbavís. Syn má ekzem atopicum od malička. Už je dospelý a stále to ma.
@lenik788

anonym_2279b0
Dnes o 21:57

@lenik788 niekedy nie je problém strava, ale kozmetika. Ja mám tiež ekzém. Keď ho má už sa ho nezbaví na trvalo. Bude sa vracať, ale dá sa "uspať". To je štádium keď je pokoj. Čo najdlhšie ho udržať a keď sa vráti rýchlo pomôcť masťou kým je to ešte v začiatkoch. Tak to robím a fungujem normálne. Nepoužívam takmer žiadnu kozmetiku a len prírodné mydlá a šampóny. Prací prášok bez vône a žiadnu aviváž. Tiež sa vyhýbam vlhčeným obrúskom. Skúste to. Možno pomôže.

euka210
Dnes o 22:15

@lenik788 ma cervene ci len suche? Moji 2 z 3 ho mali a maju, ale vekom sa to zlepsilo a je to pod kontrolou.
Ked je cerveny svrbiaci tak bud sudokrem alebo eucerin atopi kontrol...alebo nieco take, neviem, ci ho este vyrabaju. Ked to zbledne, tak premastujem a premastujem suchu pokozku...lactovit lactourea, excipial z lekarne, modra indulona.
Ked to nie je od jedla...co nam nic take nevyslo, tak skus este davat hylak.
Nam kortikoidne maste pomohli stale len na chvilu a stale sa loziska vracali, tak som skusila ten sudokrem a hylak, co som niekde davno citala.