Ako sa zbaviť soplíkov u škôlkarky?
Ahojte
Naša 4 ročná začala chodiť do škôlky, jasne že prvý týždeň ju chytili sople. Chodila už aj predtým do jaslí, takže ostalo to zatiaľ len pri tých stolíkoch. Avšak odvčera stratila aj hlas a sem tam jej preskakuje, inak nemá horúčku ani boľavé hrdlo . Len tie sople nechcú ísť von, inak jej chuti jesť aj sa hrá. Od augusta som začala dávať betaglukan na imunitu . Neviem, či ju dať zajtra do škôlky slebo nehať doma ? Poprípade vedeli by ste poradiť domáce recepty a triky na tie sople ? Naparovať sa moc nechce , ale skúšam .
Ďakujem
Najinfekcnejsie su prve sople, nie zelene .. zelene alebo zlte, to uz je je znak, ze choroba pokrocila, je v dalsom stadiu. Cize aj tie obyčajné tečúce su infekcne...
Za dalsie, je nedoliečena, cize okrem toho, ze to siri dalej, ma ona sama oslabenu imunitu a lahsie chyti nieco dalsie, co predĺži uzdravenie.
Konvickovat sa odporuca len ak je clovek zdravy, ako prevencia, nie ked uz ma nejaký infekt, lahsie si ho moze zaniesť dalej...
Ak nema upchatý nos, ze nemoze dychat, spreje na uvoľnenie nie je treba. Staci vincentka alebo iný sprej s morskou vodou, striekať, vyfukat, precistit nos/dutiny
Tuto to dobre zhrnula detska dr na IG:
https://www.instagram.com/p/Cx581EirE8w/?igsh=N...
@pralinka86 ďakujem 🙂
@ailiba ja som trvala najprv na naparovaní s prevarenej vodou s morskou soľou, trosku eukalyptovrho olejceka . Malá stále utekala prec z "bunkra" boli sme zakryte uetarok a dýchali... že ju to rozculuje. A čo urobila ? Dala som jej z tej vody so soľou ale bez olejceka do misky a ona sama si prepláchla nos... skoro som odpadla
@ivka67 inhalovanie je super aj ako prevencia na precistenie dychacich ciest. U nas kanvicka tiez nepochodila, ani ine preplachovanie 🙈 ale uprimne ja mam z toho tiez “paniku” ked som si chcela v sezone kvoli alergii preplachovat, takze chapem aj nase deti.
Ja mam 4,5r a ked je chora ja jej vysavacom odsavam, nech nema vysuchany nos, takze nastrikam slanu vodu a odsajem.
No a do skolky by som take dieta nedala, lebo dnes je to tvoj problem a o par dni bude dalsich xy rodicov riesit co s detmi, kt tvoja dcera nakazila. Mala by aj v tomto fungovat nejaka empatia a ak by to tak robili vsetci rodicia, tak mozno viac krat by si ani ty nemusela riesit, ze zas tvoja dcera sa od niekoho v skolke nakazila 🤷🏼♀️
@milanemila malú som nedala do škôlky ostáva doma cely týždeň boli sme u dr pre istotu, ja práveže myslím na ostatných, len škoda že nie každý takto premysla a potom sa tocia choroby ... na druhej strane našu dali medzi predškolákov čo už niesu tak často chori, keďže ten prvý rok to býva zevraj najhoršie ... tak uvidíme ako to pokde dalej... v neposlednom rade aj chápem rodičov ktorí skutočne nemajú kam tie deti dať :/
@milanemila ja som použila odsávačku ale to nešlo nič... ona aj led si kychne tak nič . A stále rozpráva akoby "cez nos"... boli sme u dr a snáď bude fit , nehala som ju doma a neham radšej cely týždeň lebo to má riadne upchate

@mims138 áno, len neviem teraz keď má taký slabý hlas aby to nebolo horsie