icon

Ako šetrne riešiť fúziky u 11-ročnej?

29. jan 2024

Ako jej pomôcť nejak šetrne , viete aké si dnes deti aby sa jej nesmiali

ibatanecnica
30. jan 2024

@lavender94 ja si na nohách občas pinzetou vytrhávam, keď nie sú ešte veľmi dlhé a jemné a keď sa podarí vytrhnúť aj s korienkom, nové mi už nerastú. Keď idem pred letom na depiláciu, a potom postupne vyrastajú, stíham vytrhávať a celé leto mám pokoj. Teiž nemám pocit že slabnú, sú stále rovnaké ale ak si vytrhnem chlp aj s korienkom, mne už mnohé nenarástli.
Ale to iba na predkolení

lavender94
30. jan 2024

@ibatanecnica ja sa môžem šklbať koľko chcem, teraz skúšam ipl, tak snáď budú nejaké výsledky

riesska123
30. jan 2024

@laurita285 tak to by si sa čudovala že keď to tak máš ty tak to neznamená že to tak majú všetci 😀 a to že nikto v okoli tvojom taky nie je, za to nemôžem. Je nás dost takých dievčat, proste vidno rozdiel keď oholiš a keď vydepiluješ. Ak to tak nemáš, môžeš byt rada za to a nie presviedčať ľudí, že rozprávajú bludy. Každý chlpok máš iný

karolinkasky
1. feb 2024

@luliu nepýtala som sa na radu, neholi sa preto, aby nemal strnisko 😆

karolinkasky
1. feb 2024

@egonsk ty si pi.. ci sa iba snažíš na ňu hrať? Pod LGBT sa zarad sama a môjho syna nechaj na pokoji!!! Je to 13r chlapec a sam povie ze nechce sedieť v lavici s fuzikmi ako španielsky milovník. Samozrejme, že to nebude robiť do 30tky ty trubka!!

gleep1
1. feb 2024

Ak mas na to peniaze a ak chceš mladej spraviť radosť, kúp jej lumeu, ja si neviem predstaviť ze by som znovu mala mat tie hrozne fuziky alebo ze by som ich holila alebo nebodaj trhala... Lumea je proste lifechanger a podla mňa jeden z naj darčekov pre dievca v puberte s problémami s chlpkami

yanni
1. feb 2024

@tanyan to fakt 8 rocna mala ochlpenie po pazuchami?🙈

luliu
1. feb 2024

@gleep1 lumeu by deti používať nemali, nie je to vhodne

yanni
1. feb 2024

@bluka2 to fakt? Si svetly typ (mas svetle vlasy, chlpy)? Ja si tiez upravujem obocie vytrhavanim tiez uz vyse 20 rokov ako kocka hore a mne to vzdy dorastie. Ale napr. nohy si holim a mne hladke mesiac vydrzia. Taky nejaky fenomen alebo som mimozemstan. A mam tmave vlasy (ale som taky pomiesany typ, mama blondyna, otec tmave vlasy).

gleep1
1. feb 2024

@luliu tak dievča v puberte už nie je dieťa, 13 ročnej by som ju pokojne kúpila a samozrejme vyskúšala citlivosť, teraz ešte dieťa je preto som písala o dievčati v puberte, že keď už bude v takom veku nech ju kupi

tanyan
1. feb 2024

@yanni Nielen pod pazuchami, aj dole... Boli sme aj na endokrinológii, aj na rozšírenom testovaní a je iba vývojovo popredu, žiadna porucha či iná odchýlka. Má teraz 9 rokov, 154 cm, noha 38... Ona mala už pri pôrode 60 cm a vyzerala akoby mala hneď aspoň 3 mesiace.

yanni
1. feb 2024

@tanyan fuha, no nezavidim. Moja ma 8,5 roka a o puberte vdaka bochu este nechyrujeme. Neviem si to fakt predstavi, ze by mala mat uz menzes atd.

tanyan
1. feb 2024

@yanni To na šťastie zatiaľ nie, ale už som jej vysvetľovala, že žena približne raz za mesiac krváca (ako keď sa odtrhne chrasta), lebo sa vajíčko nespojilo so spermiou a nebude v nej rásť bábätko, takže vajíčko musí odísť. Rozoberáme takéto veci skôr technicky.

yanni
1. feb 2024

@tanyan Tak toto uz mame aj my vysvetlene a nastudovane.

bluka2
1. feb 2024

@yanni časti, ktoré mi nedorástli ani po 20 r. netrhania. tie čo dorástli rastu niektoré trochu iným smerom ako tie, čo som netrhala, čo nepridáva na estetike. Tiež som miešanec blonďaveho modrookého a tmavsieho rodiča… a btw, to nad obočím červené miesto je čo mi raz voskom depilovali tie chĺpky nad obočím pred asi 7 rokmi. Nebol horúci, to vytrhnutie mi tak iritovalo tu kozu

yanni
1. feb 2024

@bluka2 to je fakt zaujimave. Idem si ja "prestudovat" to moje😂

bluka2
1. feb 2024

@yanni je to na figu, moc neštuduj…každopádne ja sa experimentom už skôr vyhýbam 😂

luliu
1. feb 2024

@gleep1 neodporúča to ani výrobca, 13 ročné dievča nie je dospelá osoba

yanni
1. feb 2024

@bluka2 no ja tiz neexperimentujem, Uz somm aj tak na experimenty stara. Ja poctivo vsetko holim a obocie vytrhavam. a bodka.

Inak autorka, co tak potrie peroxidom. Volakedy to moja spoluziacka na gymply tak robila. Ona mala fuziska. Ale tiez neholila, peroxidom vybielila a take svetle vydrzali straaaasne dlho.

bluka2
1. feb 2024

@yanni ja tiež, ešte som pre istotu aj orezala tu fotku, aby vrásky boli prec, čo už. Očividne ma každý vek svoje úskalia 😄

gleep1
2. feb 2024

@luliu výrobca neodporúča lebo to nebolo na takých testované, nie lebo By to malo byt nebezpečné ale okej, nevravím ti ze to máš ty dat, ja by som dala a Keb som ti ja dostala skákala by som radosťou a ze by to ublížilo pochybujem, na samotné IPL vekové obmedzenie nie je, akurát sa odporúča kura až po poberte lebo hormonalne zmeny v puberte môžu vyvolať znovu aj po kúre rast chĺpkov a to je jediný dôvod, keď ma lumeu vylumuje sa znovu a ma...

jana_eyre_2
2. feb 2024

Ja som hnedovláska a v takom veku som mala aj veľmi bielu pokožku, každý chlp mi bol na tvári vidno.. tiež to moje "kamarátky" riešili, aké fúzy mám.. pritom to boli jemne chĺpky, jednoducho tmavé na svetlom.. potom to bol chrbát, ruky, hrubé obočie.. stále sa niečo našlo.. približne vo veku 11-12 som si začala trhať obočie aj tie fúziky, neskôr som si kúpila depilacny krém a nad perou som si ich odstraňovala.. prišlo.mi to ako najlepšie riešenie..

Keby sa jednalo o moju dcéru tak by som sa s ňou porozprávala o Tom aki sú ľudia a pomohla jej s odstránením, asi najskôr s tým depilacnym krémom.. neviem.. moja dcéra je tmavá po manželovi takže nemá takýto problém, uvidíme v budúcnosti..

erikad82
26. jan 2025

Ahoj! Ako ste vyriešili? Mám 10rocnu a fúziky,obočie jej dosť vidno... 😔 A samozrejme pár spolužiakov už začína podpichovat...

mimka19
18. feb 2025

Ako ste to vyriešili nakoniec

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
19. feb 2025

@kittykat22 o mesiac? Keby som si oholila tvár, vidno mi strnisko hneď na druhý deň.. neviem či si tmavovláska, ale teda holiť si tvár ziletkou rozhodne neodporúčam, nie každému chlpy vidno až o mesiac..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
19. feb 2025

@kittykat22 bože čo sa tebe stalo, ako.sa somnou bavis? To ako somnou komunikujes je sila a trápne, sa trocha uvedom, nie sme v krčme.. ak sa chces pohadat, nájdi si niekoho naživo a neodbavuj sa tu..

dúfam, že vieš že keď chlp ostrim pretnes, tak potom rastie tým pretnutym von, takže to je potom vidno ako strnisko.. ja som mala vždy chlpatu tvár, aj v 10tich, skúšala som všeličo a tak viem ako rýchlo mi rástli chlpy aj v Tom veku.. rozhodne to nebolo raz za mesiac a nechcela by som si holiť tvár každý druhý deň..

A neviem či si postrehla, ale keď teda veda sa pohla míľovými krokmi, nerad holenie tváre

lavender94
19. feb 2025

@jana_eyre_2 nám naozaj nerastú fúzy ako mužom, ak nemáme hormóny zvýšené, tak je úplne dostačujúce to urobiť buď - dva krát za mesiac ziletkou, alebo raz za 4-6 týždňov voskom. A žiadne strnisko sa nekoná. A to som tmavovláska, chlpy mi rastu ako divé.
Inak aj keby si ten fuzik musela holiť každý týždeň tak by to bolo lepšie riešenie ako chodiť fúzatá so sebavedomím niekde v suteréne.

jana_eyre_2
19. feb 2025

@lavender94 nikde netvrdím že zarastame ako muži, ale keď je raz chlp oholený, rastie inak ako keď je odstránený iným spôsobom, pretože koniec je pri holení zakončený rovno a potom pôsobí inak.. svojej dcére by som určite neradila holiť sa každý týždeň na tvári, ak to tak robíš ty je to tvoja záležitost..

(Momentálne.fuziky odstraňujem voskom.. keď som bola dievca trhala som si tie tvrdé, pretože aj také mi rástli, tak isto ako som si trhala obočie a nemám z toho traumu.. ani fúzatá som nechodila.. svojej dcére budem radiť podľa svojich skúseností a poviem aj nevýhody.. v holení vidím dosť veľké nevýhody - keďže to.treba robiť často, chlpy rastu pretate a hrozí aj poranenie, na tvári by som jej to proste neodporučila.. a práve ma 11r, možno si odomna takú radu bude pýtať..)