icon

Ako správne ošetriť kurie oko u dieťaťa?

Včera o 19:55

Ahojte, syn ma kurie oko. V lekarni mi odporucili duofilm, plus sme prelepovali liecivymi naplastami. Teraz mu to vyzera takto po 2tyzdnoch. Ale po pravde, asi som nieco robila zle, lebo sa mi to nepaci. Ma to takto vyzerat? Ako vybrat ten koren?
Odmocime, trosku pilnikom obrusim, ale velmi mi to nejde. Dame duofilm a ked zaschne naplast…
Ale asi bude treba ist koznej, ze?
Dakujem za kazdu radu

Ako správne ošetriť kurie oko u dieťaťa?
martinmmartin
Včera o 20:15

a pricina bola aka? ked furt nost tie iste boty co mu to otlacili tak to mozes struhat donekonecna.

andreakg
Včera o 20:17

To je skôr bradavica ako kurie oko

romino
Včera o 20:21

Este ttzden dva natieraj tym duofilmom, kazdy den, predtym vzdy co najviac obrus, ja som sa s tym nemaznal, aj som odcvakaval stikatkom na nechty 🙂 po cca 3tyzdnoch som prestal ...nasledne som uz tusil, ze je vsetko ok ...lebo dane miesto uz nebolo bolestive, co predtym stlacenim bolo. Ten pocit, ako keby clovej na kamienok stupil...bol prec. Uz sa to len dohojilo.

autor
Dnes o 02:45
@martinmmartin

a pricina bola aka? ked furt nost tie iste boty co mu to otlacili tak to mozes struhat donekonecna.

@martinmmartin male kopacky, uz ma ine

autor
Dnes o 02:46
@andreakg

To je skôr bradavica ako kurie oko

@andreakg nemyslim si, nema to cierne bodky. Vyzera to presne ako kurie oko. Ale uvidime teda

autor
Dnes o 02:47
@romino

Este ttzden dva natieraj tym duofilmom, kazdy den, predtym vzdy co najviac obrus, ja som sa s tym nemaznal, aj som odcvakaval stikatkom na nechty 🙂 po cca 3tyzdnoch som prestal ...nasledne som uz tusil, ze je vsetko ok ...lebo dane miesto uz nebolo bolestive, co predtym stlacenim bolo. Ten pocit, ako keby clovej na kamienok stupil...bol prec. Uz sa to len dohojilo.

@romino on praveze neciti nic, ani ked chodi 🤷‍♀️😁

viestta
Dnes o 05:55
@anonym_autor

@martinmmartin male kopacky, uz ma ine

@anonym_autor duofilm nikdy nesmie ist na okolitu pokozku, ma rozleptane aj okolie

lasona
Dnes o 05:59

Chod k pedikerke, poradí ti, vie to vybrat

autor
Dnes o 06:07
@viestta

@anonym_autor duofilm nikdy nesmie ist na okolitu pokozku, ma rozleptane aj okolie

@viestta praveze som nedavala. Len na ten stred 🤷‍♀️

anonym_d58461
Dnes o 13:31

ak chceš bio liečbu - cibuľa.
Ako decko som mala kurie oko 2x. Na noc mu daj na nohu cibuľu namočenú v octe, obviaž obväzom a daj ponožku. Opakuj 3-4 noci po sebe. Mne zliezlo prakticky samé. Žiaden duofilm.

akvi
Dnes o 13:41

Mala som to presne takto po tom duofilme, ta koža, ktorá zbelela, tak som si ju strhla, vôbec to nebolelo. A znova som natierala ten koren, kým nezmizol úplne. Trvalo to dosť dlho, ale bolo to bezbolestné.

akvi
Dnes o 13:45
@anonym_d58461

ak chceš bio liečbu - cibuľa.
Ako decko som mala kurie oko 2x. Na noc mu daj na nohu cibuľu namočenú v octe, obviaž obväzom a daj ponožku. Opakuj 3-4 noci po sebe. Mne zliezlo prakticky samé. Žiaden duofilm.

@anonym_d58461 cibuľa namocena v octe a duofilm fungujú na rovnakom princípe. Ide o tú kyselinu, ktorá pomáha tej zrohovatenej koži.

autor
Dnes o 15:12
@akvi

Mala som to presne takto po tom duofilme, ta koža, ktorá zbelela, tak som si ju strhla, vôbec to nebolelo. A znova som natierala ten koren, kým nezmizol úplne. Trvalo to dosť dlho, ale bolo to bezbolestné.

@akvi lebo pisu, ze nepouzivat dlhsie ako 2t… no tak to este skusime este potiahnut do konca tyzdna a ked nic, tak skusim tu pedikerku

akvi
Dnes o 20:17
@anonym_autor

@akvi lebo pisu, ze nepouzivat dlhsie ako 2t… no tak to este skusime este potiahnut do konca tyzdna a ked nic, tak skusim tu pedikerku

@anonym_autor mne by tie dva týždne nič nevyriešili. Pretože tá zrohovatena koža proste musí zliezt. A keďže je to hrubá vrstva, tak to ide postupne. Mne sa pekne aj ten koreň toho oka takto vybielil a keď bol biely, tak som ho dokázala odlupnut nechtom, ale vždy len malú vrstvu.