Ako uvoľniť upchaté dutiny?
Ahoje, co davate malym 2r detom, ked pocujete, ze ma hlieny ale tak vzadu, ze jednoducho nejdu von?
Dakujem
@misickaa4 lutujem vas. My sme s tym bojovali dlho. A vracia sa to. Moja mala asi od 3 rokov nemala normalnu nadchu.. ziadna sviecka pod nosom. Vsetko tieklo vzad. Inhalovali sme..preplachovali konvickou (10 dni sme sopel rozhanali, potom 10 dni konecne vyplachovali a fukali, 10 dni rekonvalescencia a do tyzdna spat). Davali sme vzdy nieco na alergiu, aby opuch splasol a sople tiekli. Nakoniec sme objavili kombinaciu nasonex a zlty trifed. Obe na predpis, ale uz rok nas zachranuju. Soplik sice husty ale do 2- 3 dni ide von. Inak este pomaha nahrievat dutiny suchym teplom, horuci kupel a inhalacie. Ale je to vzdy beh na dlhu trat
@nikpa dakujem, pozriem.
@mucuinka presne toto mame tento rok aj my, par dni v skolke, dva tyzdne doma s hustym bielym soplom a kaslom. teraz dostal prvykrat zlty trifed, tak aspon v noci sa vyspi. pozriem este ten nasonex - davala som doteraz len olynth, ale samozrejme len prvych 7 dni. konvickovat sa chudak naucil par dni dozadu, tak aj to robime, ale teraz ho rozboleli usi, tak sa trocha obavam pokracovat (prilis silno fuka podla mna).
ako nahrievas dutiny suchym teplom? teda cim presne?
@mucuinka môžem sa spýtať.... Teraz dala dr malému prvýkrát žlty trifed lebo mal dlho kašel, hneď mu zabral 🙏 vám ho dáva aj na niečo iné? Tie nekonečné príbehy so soplami čo opisujete dôverne poznám a už som z toho zúfalá. Najhoršie, že starší mi vždy nakazi aj malé bábo, ten nevie smrkat, dusí sa, katastrofa každú noc nespíme.
@misickaa4 ano sinupret kvapky na papanie...nasa asi tyzden toto mala kym to konecne preslo. Aj som skusala vysavat ale skoro nic som nikdy nevysala, iba som stale pocula ako jej to tam vzadu pri dychani a hlavne v spanku chrci. Este teda som si spomenula, ze fenistil som davala na spanok aby sa jej lepsie dychalo.
@deedol presne aj my sme mali problem s uskom, tak konvicku uz nepouzivame. Konvickujem max. Ja 🙂 co sa tyka sucheho tepla, tak zatial nahrievam len vankusik so supkami (uz neviem z akej rastlinky) a prikladame. Ale na vianoce asi jezisko prinesie infralampu. Inak ten trifed je na alergiu a na splasnutie sliznic, takze tiez nam pomaha prexit noci...
@janinah ja to virm, odporucila nam to lekarka orl. Sme sledovani, mandla sa nam dokonca zmensila. Uzivame pri kazdej nadche, pretoze opacne koncime na antibiotikach. Takze lokalny kortikoid je mensie zlo. Inak aj deti to maju po mne. A nasonex som uzivala aj ako tehotna. A to nemam s detmi rovnaku orl lekarku. Tak sa tym utesujem
Konvička (striekačka) so solnym roztokom, inhalovat vincentku (u nas jedine priputany v stolicke jedalenskej a s mobilom pred nosom ale prezijem to tu chvilu).. do nošteka ak kojite odstriekavajte mliecko, potierajte eukalyptovou mastou (lekaren). Ak ste liekovy typ (ja nie kedze u nas sople trvaju 10 dni aj s unifloxom aj bez) tak davajte uniflox na striedacku s framykoinom/pamyconom .to vypise lekar na zaklade vyterov.
@misickaa4 ja teda nemám skúsenosti také bohaté, ale vždy keď mu začínaju sople, tak nasadíme stopkasel a vždy mu pomohol hneď v štarte. Detský obsahuje betaglukan, môjmu to chutí a tak dávam dlhodobo. A dlhodobo sme nijake sople ani nemali. Ale v kolektíve ešte nebol, tak neviem čo nás čaká.
@deedol usi mozu boliet aj z konvickovania, vraj sa tym pocas akutnej infekcie moze zaniest bakteria aj do usi, cize podla orl, obvodnej aj nacitaneho mam info, ze az ked prejde najhorsie, tak potom sa moze zacat konvickovat. My mame ten isty problem - netecuce sople, ale upchate dutiny - uz 4.tyzden teraz (moraxella), 3 tyzdne lokalne antibiotika a nic... ked uz neboli sople uplne zelene, skusila som konvicku na vycistenie a chyba, opat sa to vratilo naspat k zelenemu, takze uz ozaj neviem, co robit... kedze mame tieto problemy nonstop uz 2 roky, brali sme dokola imunoglukan a rinimun, zeleny trifed, na alergiu rupafin - vsetko presladene sirupy - znicili sme malemu zuby, co nas nasledne dostalo az do narkozy, plombovania a trhania vo velkom. A to uz mam 5 rocne dieta. Ale snazim sa vincentkou niekolkokrat denne cistit nos a riedit hlieny, uz vie pekne fukat, predtym siel vzdy vysavac... pripajam sa, ze sinupret trochu pomaha, nasivin na noc - cca tyzden, ked je najhorsie, bylinkove caje, vela tekutin. Ja davam teraz kazde rano pol lyzicky rakytnikoveho oleja a devit 2 kvapky vecer na podporu imunity, sirupy uz nechcem ani vidiet. A samozrejme vetrat, neprekurovat, chodit na prechadzky a vecer kludne olivovym olejom na usnej palicke potriet zvnutra nostek na skludnenie. Vsetko toto nam pomaha, aby to neschadzalo na priedusky a zatial sa nam to akotak dari udrzat len hore... ked bol mensi, zvykla som este podlozit matrac vankusmi, aby bol mierne vo zvysenej polohe, dost to pomahalo, aby mu to tak nezatekalo do hrdielka. Drzim palce vsetkym...
ak môžem pridám moje skúsenosti, s dnes už 6 ročnou...........riešime od jej 2 rokov, v 4 jej chceli brať nosovu a zmenšovať krčné, nakoniec i tie brať............... z operácie zislo pre covid pandémiu a my sme v stave ked niečo takéto riešime už nie čo mesiac, ale len 1-3 do roka.... a operácie už nie sú nutné.... máme i inhalátor, lebo jej to vždy sadlo na priedušky - ale už je založený nepotrebný v komore, nič moc to nepomáhalo - dôležité je dostať sople čím skôr von, teraz máme takú preventívnu rutinu, i ked nie je chorá, večer vždy konvičkou prečistíme nos (vždy prevarená voda plus morská nie hrubozrnná soľ) a každý večer kloktá šalviový odvar (čaj), plus ráno rinimun sirup (vyskúšali sme viaceré, tento sa javí ako naj pre nás)..... teraz je aktuálne chorá (od júla prvý krát), zadná nádcha s teplotou okolo 38, konvičku viac krát denne, pozor na prisilné fúkanie, vtedy začnú bolieť i uši, ale to vyriešim, ak sa stane hned a skraja burow instiláciou na knôtiku na noc do ucha, plus sinupret, nurofen pri teplote a bolesti hlavy, a na z toho vždy začínajúci kašel dávame solmucol, plus tesne pred spaním nahrievame suchým teplom (také to staré horské slnko po starkých ale na nastavení nie uv ale len teplo) a večer ked sa podarí nohy do teplej slanej vody vyhriať..................................to pomáha nám, zatiaľ bez antibiotík už vyše 1,5 roka....
Dievčatá, je jedna vec ktorá vždy zaručene pomáha mne a všetkým dospelým ktorých poznám - coldastop. Dnes sme boli u rodičov, mama soplava, hneď som jej ho naordinovala a tu som si všimla, že je vhodný od 3 rokov. Je voľne dostupný v lekárni, trochu drahý ale stojí za to. Ja som ho nepotrebovala už pár rokov, preto ma to nenapadlo hned. Za vyskúšanie nič nedáte.

Do nosteka physiomer, ak sa zle dycha tak na noc nasivin a 3x denne sinupret kvapky na zriedenie soplika. Naposledy som davala aj Stopkasel sirup aby to nezislo na priedusky kedze tiez z nosa sopel netiekol ale zatekal dole.