Ako voláte pohlavné orgány detí?
Ahojte, čakáme prvé bábo - dievčatko a neviem ako ju naučiť volať pohlavné orgány. Keby je to chlapec tak asi mám jasno, ale na dievčatká som už toľko skomolenin počula že neviem.. 🤷🏻♀️
@monkasponka Tak ale pomenovanie vyžaduje už dvojročné, naša skoro päťročná ešte k otázke rozmnožovania nedošla, takze to nie je také "urgentne" sa nad tým zamýšľať :D
Pipulka, pipka a bimbas
Šuška a pipík vravia moje deti..
No tak, ako ju voláš ty. A anonym zaváňa uchylakom v pozadi. Tak preto ti to baby vyčítajú.
@ukulela veď vysvetľuje, že je na rizikovom s prvým dietatom, premýšľa nad čímkoľvek a tak aj nad týmto.. myslím že internet je plný toľkých dostupných nechutnosti, že uchylak nebude vyhľadávať názvy čo napíšu mamičky, má bohužiaľ na nete celú plejadu obrázkov, príbehov a čohokoľvek čo si zmyslí..
@danieladugard vagína je časť pohlavných orgánov u dievčat a žien a pri bežnej hygiene sa neumýva. Takže veta umy si vagínu ide úplne mimo podstatu.
Podľa mňa úplne normálna otázka 🤷 ja mám už 3 ročnú a stále mám s tým pomenovaním problém a občas nad tým rozmýšľam 😅 mňa to naši naučili volať cikulka, tak som to zaviedla aj u nás doma, lebo nič lepšie som nevymyslela, ale nie som s tým stotožnená. Radšej by som ju naučila normálne názvy, ale zas "stipe ta pošva?" alebo "utri si poriadne aj pošvu" mi z úst fakt nevyjde 😅
Cikáčik a cikulka
Kamoska vola pipinu liduna, lidunka 😀 Takze to vie byt kreativne 😀
A ked si bola male dievčatko, mamka tvoja Ta ako naucila? Nemáš z domu zaužívaný názov na cikulu? Ja ma synov,tam je to jasné pipik,pipo.
@marcellka32 heh presne. Ked som cakala ja svoje prve dieta mala som ine “problemy” a nie ako budem volat jehi pohlavny organ🙈ale na konovi som zvyknuta na zvlastne otazky ktore idu mimo mojho chapania
Pipík a pičuľa
U nás je to pinďík a pulina…
@kiki68 🤣🤣 moja dcéra dostala od babky bábiku a nazvala ju lidunka..
@danieladugard síce ešte deti nemám ale som rada že niekto zdieľa môj názor. Nevidím dôvod prečo by som ich mala učiť nejaké iné názvy 🤷
Pipik, cikanka
Ked boli chlapci mensi, volala som ich ud ze pipik. S velkacom desatrocnym sa uz bavim normalne, ma penis a uz sme riesili aj onanovanie.
Mala ma cikulku alebo dierku 😀 a kakaju cez ritku.
Len tak od veci. V škôlke som mala kamarátku, čo mužské pohlavné orgány volala Kraken 😃😃😃. Doteraz mi je smiešne, keď si predstavím, odkiaľ to tak asi nabrala 😃
my sme mali šušurku
vagina? tak pravdepodobne sa obvykle nehovori o vnutre, potom by ste to mali volat pysky alebo klitoris. ja by som to ale svojim detom neurobila, to uz ta cikulka a pindik sa mi zdaju primeranejsie minimalne do tych 6 rokov. ani o politike a filozofii s nimi nebudem rozpravat exaktne, ale primerane veku
@c_est_la_vie tak toto je top,.že Kraken
..
Ucho je ucho, jazyk je jazyk, hlava je hlava... Tak i penis je penis a vulva je vulva 🤷🏼♀️ proč to děti učit špatně? Protože se to stydíme říct? Sami pak vedeme děti k tomu, že je špatné o tomhle orgánu mluvit... alebo by se za něj měli stydět. Osobně mě příjde úchylné tomu říkat šášulín, šulda, pipík, mušlička, šuška... Přišla bych si jako úchyl či pedofil😅
pipina a pipi/k
@egnivia prepáč, ale nechápem ako to vôbec môže napadnúť, že kvôli detskemu pomenovaniu by si si pripadala ako úchyl. 😒 Chápem že nie každý má tendenciu prezyvať pohlavné orgány, avšak to je trocha prehnané..
To potom děvčatům při prvé menstruaci budete říkat, že krvácá z pipinky? alebo že jednou jeji pipinka vyroste a bude vulva z které pak bude krvácet? 😀

ja keď som bola malá, volali sme to pipina 😉