icon

Ako voláte pohlavné orgány detí?

22. aug 2021

Ahojte, čakáme prvé bábo - dievčatko a neviem ako ju naučiť volať pohlavné orgány. Keby je to chlapec tak asi mám jasno, ale na dievčatká som už toľko skomolenin počula že neviem.. 🤷🏻‍♀️

Strana
z3
haanovajana
22. aug 2021

Cikula

gleep1
22. aug 2021

@egnivia a ty pomenujes hovno hovnom alebo exkrementom? A nepoužívaš ani slova ako havo a podobne? asi sa to v češtine nepoužíva ale určite máte svoje detské pomenovania ktoré som si ista že používaš. Tak naozaj nechápem prečo sa tu teraz hráš na hlúpu. (Alebo sa snažíš hrať na múdru? Ani neviem) A potom vysvetľujes svojmu dieťaťu že z hava sa stane pes a z kaki alebo hovienka sa stane hovno?

katkamatka7
22. aug 2021

Kým nerozpráva, tak nazývam ,,medzi nohami" pri umývaní. Keď začne trénovať na nočník, už má pár slabík za sebou, ktoré opakuje, jednoduché na opakovanie je ,,cika ciká".

via88
22. aug 2021

@gleep1 to hovoris viac sama sebe ako tomu dietatu

gleep1
22. aug 2021

@via88 nie, hovorím to dieťaťu. V 7 mesiacoch vedela čo je to plienka, ukázala si medzi nohy keď som sa spýtala kde je šušina a podobne. A nie nerobila som to pre seba, robila som to pre ňu aby sa vyznala vo svete a nebola ukricane malé decko čo nerozumie ničomu okolo seba. Ty si začala s dieťaťom rozpravat keď malo 3 roky? Nerozprávala si mu nič pokial si si nebola ista že nerozumie alebo ako mám chápať tvoj komentár o tom že do 3-4 rokov človek nepotrebuje povedať názov na pohlavne orgány? A keď si dieťa umývala tak si mu jednoducho smatrala medzi nohami, vôbec si nerozprávala čo robíš? A príde ti to v poriadku? Mne to v poriadku nepríde umývať dieťaťu zadok a nepovedať mu čo robím.

faustinocka
22. aug 2021

@h2 presne 😂

jana_eyre_2
22. aug 2021

@egnivia neviem ako tvoje deti, ale moje vekom menia výrazy, príde mi to úplne normálne.. moje deti totiž rastu a tým sa menia.. a keď moja dcéra dostane menštruáciu, tak sa infantilne rozprávať nebudeme.. kým sú ale mali, tak na tom nie je nič divné, jedine ak tebe.. čo ti samozrejme neberiem, je to tvoja vec ale toto vysmievanie z tých čo to majú inak mi príde hrozne detinske - viac ako nazyvanie šušky či pipíka..

nerya
22. aug 2021

@matejakub pre mňa je horšia vulva 😀

matejakub
22. aug 2021

@nerya mne sa nepáči ani jeden výraz ani pomenovanie pohlavných orgánov

maribell
22. aug 2021

@vanda323 prepáč, ale to nie je preklep? Pičula?

matejakub
22. aug 2021

@maribell Baby dosť bolo sexu ,ide sa na folklór😀

vanda323
22. aug 2021

@maribell anooo je pišuľa tam malo byť ☺️☺️😊

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
majulino
22. aug 2021

@soldi s 10 ročným? Onanovanie nestras preboha. Ja mam z toho rozhovoru hrôzu (syn mal teraz 10)

nevenka
22. aug 2021

@kiwi3 no asi tak...vagina je to vnutro, vulva je to cele vonku (klitoris, pysky, etc...)...takze vagina a posva, to mi pride uplne odveci. Lebo ona este netusi, ze ma tam nejaku dierku, teda inu, nez tu, z ktorej cika 😁. U chlapca je jasny pipik, to odmalicka bolo v pohode. No a teda zacala som to volat cikulka. Muz sa tomu uplne striktne vyhyba, jemu to pride divne, ale takisto aj vagina, posva, vulva 😅...no a mala mi hovori, ze mami, stipe ma dupa (tak volame ritku), a ja raz som nevedela, ci dupa naozaj alebo cikula. No tak som zacala hovorit cikulka a ona sa zacala smiat, ze cibulka, jeeeej, cibulka, cibulka...no tak ked sa dosmiala, tak jej hovorim, ze cikulka, lebo odtial cika. Ze jaaaaj, dobre...😁😅🤣

alazala
22. aug 2021

@birika a ty prečo nenapíšeš ako sa voláš?

soldi
22. aug 2021

@majulino moj to uz robi. Preto ten rozhovor

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zildo
23. aug 2021

Šušulka, šušula, šuška😀

miriam11
23. aug 2021

Cika

zuvelyn
23. aug 2021

Mame chlapca tak tam normlane penis, tam nie je o čom, a ma sa nám narodiť dievča a veru neviem ešte. Šuška ani cikula som nikdy nechápala prečo niekto volá a prieči sa mi to neskutočne, u nas doma ked som bola decko sme mali pišuľu, asi pri tom aj ostaneme keďže u nás doma sa neciká ale piška tak to asi dáva väčší zmysel. Ale suska? To mi vie niekto logicky vysvetliť? 😅🤷🏼‍♀️

kikavadi
23. aug 2021

Moje deti vravia pipík alebo pindur a pipiška. Ale odkedy je dcéra v škôlke už som toľko pomenovaní počula, že koniec, pičinka bola top 😱 že tak jedno dievčatko vraví, skoro ma trafilo...
Keď som bola malá, rodičia vraveli vagíne "frndulka" .. dodnes to slovo neznášam a je mi trápne 😂

ankare
23. aug 2021

Pipík a cikuľka

ankare
23. aug 2021

@kikavadi pičinka 😂😂😂

birika
23. aug 2021

@alazala a kto je zvedavy na tvoje meno? ved to vystupujeme pod nickom...ci?

alazala
23. aug 2021

@birika no však ty si sa tu vyššie rozculovala nad tým, že anonymne a ze autorka " nenapíše svoje meno" tak len poukazujem na to ze je to nezmysel ved aj nick je anonymný tak prečo ti to vadí?

birika
23. aug 2021

@alazala napisala som presne toto - opat anonymne....preco autorka nenapise ako ich vola? - skopirovala som moj povodny text, tak poprosim napisat, kde chcem vediet tvoje meno?

alazala
23. aug 2021

@birika no však toto prečo ta irituje, že anonymne?

saxana000
23. aug 2021

my ked sme boli mali doma bola to šuška.aj malu sme tak naucili..nepride mi to uchylne..

aknit22
9. jún 2024

@danieladugard Presne alebo pošva. Neznašam tie vymysli ako cikulka šušurka a podobne veci veď to trha uši. Deti sa aj tak v škole budú učiť to isté tak načo také vymyslené názvy 🤷🏼‍♀️

Strana
z3