icon

Ako vybrať najlepšie kvapky na koliky pre bábätko?

24. jún 2025

tých kvapiek na bruško je toľko že človek nevie vybrať. čítala som tu pár diskusii že treba iba skúšať ale uprimne, nepáči sa mi veľmi predstava vyhadzovať peniaze a produkty čo nepomôžu.
čo pomohlo vašim chlapcom? môj (o chvíľu 2m) prdi od narodenia ale v pôrodnici s tým nebol taký problém až teraz začína a narúša mu to denný spánok lebo ho to stále budí. máme espumisan ale neviem, možno ho treba dávať viac ale mám predtym rešpekt. maly je kojeny na požiadanie

jaass
24. jún 2025

Nám pomohli Sab Simplex 🙂

michaela329
24. jún 2025

Espumisan v riadnom dávkovaní podľa letáka, bio gaia probiotika, pupik a masáže. Keď už bolo najhoršie, teplý uteracik. Sab simplex je tuším od 3. mesiaca, ale účinná látka je to isté, čo v espumisane, len koncentrácia vyššie, tak stačí menej kvapiek.

autor
24. jún 2025
@michaela329

Espumisan v riadnom dávkovaní podľa letáka, bio gaia probiotika, pupik a masáže. Keď už bolo najhoršie, teplý uteracik. Sab simplex je tuším od 3. mesiaca, ale účinná látka je to isté, čo v espumisane, len koncentrácia vyššie, tak stačí menej kvapiek.

@michaela329 to nám aj dr vravela že ss je to iste ale že zvykne skôr zabrať ako espumisan.. a radila mi ho aj teraz keď ešte nemá 2m.. pri dcére sme mali biogaiu (len pri tej cene teraz ma až stiahlo) aj sab simplex ale pomáhal jej iba coliprev. a potom espumisan ale viem že každé dieťa je iné tak neviem..

michaela329
24. jún 2025

My sme napríklad prestriedali biogaiu s probiofix a teda po týždni sme sa vrátili, vtedy sa to dosť zhoršilo.

chrisencore
24. jún 2025

Ja odporúčam prírodne kvapky Coliprev.

anavixy
24. jún 2025

Espumisan/Sab simplex/Balonix med do kazdeho papania - ziaden respekt, nijako neublizi 🤷🏻‍♀️ Coliprev urcite stoji za vyskusanie- tiez s kazdym papanim, Bioagaia probiotika raz denne - obsahuju kmen s preukazanou ucinnostou pri kolike a bolesti bruska (po odozneni kolik uz su skor zbytocne). Nic ine nez musis sama vyskusat co vam zafunguje ti v podstate nikto nenapise, tak to proste je. Vsetko spomenute sa ma/moze kombinovat, kazde ma iny ucinok a kazde moze svojim sposobom pomoct. Zaklad je samozrejme masirovanie , cvicenie, polohovanie na brusko.

autor
24. jún 2025
@anavixy

Espumisan/Sab simplex/Balonix med do kazdeho papania - ziaden respekt, nijako neublizi 🤷🏻‍♀️ Coliprev urcite stoji za vyskusanie- tiez s kazdym papanim, Bioagaia probiotika raz denne - obsahuju kmen s preukazanou ucinnostou pri kolike a bolesti bruska (po odozneni kolik uz su skor zbytocne). Nic ine nez musis sama vyskusat co vam zafunguje ti v podstate nikto nenapise, tak to proste je. Vsetko spomenute sa ma/moze kombinovat, kazde ma iny ucinok a kazde moze svojim sposobom pomoct. Zaklad je samozrejme masirovanie , cvicenie, polohovanie na brusko.

@michaela329 a uterák vám pomáhal na prdkanie? nám ešte dr odporučila rúrku, to ste nemali?
@chrisencore a tie nie sú iba keď je problém s laktazou? či to koliky sú všeobecne spôsobené nedostatkom laktazy?
@anavixy a ak kojím na požiadanie tak ako? niekedy sa kojí aj 2h po malých dávkach.. probiotiká máme tie dr max, cvičím s nozkami to mu zvykne pomôcť na vyprdkanie aj keď ho dám na bruško

michaela329
24. jún 2025

Uterák uľavil, podobne aj teplý kúpeľ. Rúrku síce mám kúpenú, ale nepoužila som ju, snažila som sa najskôr s tými masazami a teplom mu uľaviť.

svetlonos
24. jún 2025

Ahoj, ja som to včera vzdala po 3 mesiacoch a isla prvy raz do lekárne kúpiť niečo proti kolikam. Pani mi dala ten sabsimplex a biomasu. Je to hotový zazrak! Mala uz len chvíľku a trochu poplach a koniec. Bohu dik aj tomu, kto to vymyslel! Predtým som ju aj hodinu nosila co tak hrozne plakala. Pevne dúfam, ze uz to bude len lepšie a čoskoro to vymizne. Drzim palce. A inak tiez som pri platení myslela, ze zke počujem 😁

chrisencore
25. jún 2025

Áno, bábätká mávajú koliky pretože majú nedostatok laktázy. Malinké detičky nemajú tráviaci systém na to, aby boli schopné tráviť laktózu z materského mlieka, a preto črevné baktérie spúšťajú proces kvasenia, čím vzniká nadmerné množstvo plynov a tým pádom kolika. Našťastie to je len dočasné a dá sa to krásne upraviť. Mne boli Coliprev kvapky odporučené od kamarátok, a ja ich zase odporúčam ďalej.

autor
26. jún 2025
@chrisencore

Áno, bábätká mávajú koliky pretože majú nedostatok laktázy. Malinké detičky nemajú tráviaci systém na to, aby boli schopné tráviť laktózu z materského mlieka, a preto črevné baktérie spúšťajú proces kvasenia, čím vzniká nadmerné množstvo plynov a tým pádom kolika. Našťastie to je len dočasné a dá sa to krásne upraviť. Mne boli Coliprev kvapky odporučené od kamarátok, a ja ich zase odporúčam ďalej.

@chrisencore ďakujem ta info. ja som predtym dcére kupovala coliprev a fungoval perfektne a nakoniec sme ich kúpili zas tak dúfam že opäť nesklamu 🙂