Ako vyliečiť dlhotrvajúci kašeľ u dieťaťa?
Syn kašle už piaty týždeň,liečený je samozrejme, aj atb aj všetko možné a kašle stále,má s niečim takým niekto skúsenosť? čo nakoniec pomohlo?
@janinah no moj syn kašle tiež už 4. týždeň a už sme vystriedali dva sirupy na kašeľ a aj antibiotiká mal a nič moc nepomohlo a naša ,,mudra,, doktorka mi na to povedala že načo ho dávam do školky že to bude stale kašľať, a čo ho mám doma zarveť na celý život či čo
No, tak to bude teda este zaujimave, my tiez uz kasleme asi siesty tyzden a nic nezabera, ziadne sirupy ani domace zvyky a tiez sme mali antibiotika... A aj nam brali aj stery z hrdla a krv a nic sa nezistilo a ako to tu tak citam, ze asi sa budeme tiez pytat na alergologiu ☹( Neviete mi este nieco poradit, co by pomohlo? Dakujem
Nas 4,5 rocny berie Xyzal dlhodobo (myslim ze to iste ako Zenaro), a tiez nam stale pokaslieva, v podstate od septembra striedame nadchy a kasel, na te sme tiez vybrali antibiotika, raz cielene podla vyteru a citlivosti, potom sirokospektralne - to sa v noci az skoro dusil 😢 po liekoch to prejde a o tyzden je to spat. ☹ K topmu na sucho potahuje nosom, zakladne testy na alergologii ma negativne, aj ked z krvi mal nejake zvysene hodnoty pre moznu alegriu.. Uz tiez nevieme co s nim, sirupy, babske recepty, stale sa tocime... 😒 Mozno by pomohlo odstahovat sa z mesta 😕
@danusa79 Ak chodi do skolky, zrejme tam maju bacilonosica, das ho zdraveho a znovu ochorie... Bohuzial :( Skus sa popytat. Potom na posilnenie imunity nam zabral Biopron probiotika. Ak uz zacina pokaslievat, nechavam ju hned doma, lebo inak sa to do 2 dni tak zhorsi, ze koncime na antibiotikach :( Nic ine totiz nezabera, v noci mava dcerka zachvaty, zaberie len cipok do zadku :( Je aj alergicka, ale ak jej davam Promethazin alebo Aerius, je "otapena", takze len v nutnosti, ale vtedy je to OK, kasel sa ukludni.
@danusa79 my bývame na dedine, prechádzky do lesa sú viac než časté...no nepomáha :/ presne ten istý scénar....od 1 roka užívame Xyzal (teraz už budeme mať 5 rokov) a od septembra (vastne od nástupu do škôlky) sa točíme dookola....3 týždne chorý na antibiotikách, týždeň v škôlke a odznova to isté....ja to mám ešte horšie v tom, že akonáhle to malý donesie domov, mám isté, že aj môj druhý syn(2r.) je chorý do týždňa...tak si to vieš predstaviť hotová pohroma! už nech je leto!
@danusa79 my máme to isté, tiež dlhodobo xyzal, ale brali sme aj antibiotika, chvílu je dobre a potom začne kaslať, soplí ale u lekára mu neukáže nič, chodíme aj k alerkologičke, ale aj ked mu zistila alergiu na srsť a latex, tak to v podstate doma nemáme a všimla som si, že aj ked sa hrá s nejakým psom, tak mu nič nie je, skôr to záleží od obdobia, hlavne topná sezona je zlá. Najviac ma stve lekárka, lebo ked prídeme na kontrolu, tak len sa pýta či nebol v kontakte so zvieraťom a ked jej poviem,že najskôr začne pokašliavať ked je zmena počasia, tak nič. No a rob čo chceš, fakt sa niekedy cítim veľmi bezradná, lebo mu chcem iba dobre, ale v kuse ho hnať po lekároch ked nevidím žiadne výslekdy mi príde hrozné. Verím,že z toho vyrastie a bude dobre. Takže držme si palce 😵
moju najmladšiu trápil kašel aj dva mesiace,dr nám antibiotika nedala a nakoniec som to nejak sama vyliečila,ale len na chvilu a teraz naposledy som skusila sirup Nasivin sinus a ten pomohol,sice je akože na nadchu a na uvolnenie dutin,u nas zabral,vyskušaj možno zaberie aj vam
@janinah Ok, dakujem za radu, nieco vyskusam, teraz momentalne sme jej zacali davat propolisovu tinkturu do caju, tak sa mi zda ze sa to o trosku lepsi a ak nie budeme to riesit po sviatkoch 🙂 Maly to mal tiez ale ten teraz dobral antibiotika a je po kasli a mala nic, ta stale kasle ... No a ma to take, ze cez den vykasliava a v noci kasle ako keby na silu a ma ako keby plny nos, ale pri tom nadchu nema... A vsetci mame antialergicke paplony a nove matrace
@andrea1201 No my sme uz mali vsetko mozne, najskor Mucosolvan, Stoptusin, Solmucol, do toho Fenistil, Mucoplant, antibiotika, mlieko s maslom, mast na hrudnik, cibulu s medom, karamelovo- cibulovy caj, teraz mame Sinecod, este sme uzivali Martankov a teraz Imunoglukan a nic absolutne nic nepomohlo a vlastne ani nepomaha. Dnes varime bylinkove caje z roznych bylin s medom, co su od kaslu ( rucne pozbierane) a davame jej do toho par kvapiek propolisovej tinktury
@mimamuska to som presne všetko skúšala,Sinecod nám pomohol aj Ditustat aj Stodal,pomohol ale nevyliečil,lebo ona vlastne kašlala väčšinou v noci okolo polnoci,ked som jej prestala dávat sirup tak za pár dni bol kašel naspät,a teraz nakoniec zabral ten Nasivin sinus,tak to som ju asi zle liečila,liečila som kašel a asi to bol ten zadný soplik,to neva aspon teraz je konečne zdravá 🙂
@matozazzo No my toez nasho nechavame doma hned ked rano vstane s upchatym nosom a sklenenymi ocami - ani teplotu nema, ale viem ze ked ho takto poslem do skolky, do dvoch dni sa zlozi uplne... 😒 Okrem toho chcela by som vidiet ako mu tam niekto bude caly den utierat nos, tlacit donho sirupceky a nalievat ho cajom.. 😕 Nechapem ako niekto moze decko v takom stave poslat do skolky, ved ja ked mam nadchu tak sa mi nechce zit, co to chudak decko v skolke..? O tom ze moze nakazit ostatnych ani nehovorim... 🙄
@mimamuska To si ma teda nepotesila, ja stale dufam ze ak by sa nam podarilo odstahovat mimo centra, ze by sme vyriesili vsetky nase dychacie problemy (aj moje aj manzelove)... 😨 Ja len nechapem, naco maju u nas v skolke izolacku. Ked sme sa hlasili do skolky, tak nam ju hrdo ukazali, ze akonahle sa im nejake dieta nezda, tak ide na izolacku a volaju rodicov... No hej.. 😝 No co uz, sestra dava malu do malej sukromnej skolky a tam sa oficialne mozu nosit chore deti aj s horuckou (a sirupom), podmienka je ze nesmu zvracat ani hnackovat... Dobre nie? 🤐
@danusa79 malý po nástupe do školky ostal dá sa povedať hned doma na 1/2 roka, Keby nebolo ochodty babiek tak neviem. Teraz je to tiež ťažké, ale už je to lepšie, v skôlke vynechá, alebo môže isť aj trosku chorý, ale bojím sa nástupu do školy. Hoci je to až o 2 roky tak niekedy ma chytá panika, hlavne ked vidím, že sa to nelepší. Teraz sa musím priznať že som ho zanedbala. Manžel si potrhal vazy v kolene a mali sme nejaké problémy tak sa všetko točilo okolo neho a malého som odsúvala trochu nabok, Nastastie nie je mu horšie, ale nestíham s ním chodiť po všelijakých výšetreniach. Tam teraz chodím s mužom a este aj pracujem a mám este staršiu dcéru. Už som si však dala závazok že sa zlepším a pri najbližšej možnosti s ním niekam pôjdem. Ani si neviem predstaviť aké to majú ťažké tie, ktoré majú fakt vážne choré deti. Držím nám všetkým palce a hlavne nech tí naši drobci z toho naozaj vyrastu 😵 .
Mna zaraza hlavne system nasich skolok. Lebo ako citam, tak vsetky bojujeme s tym istym. Neskutocne ma stve, ze niektore matky su tak nezodpovedne, ze kludne poslu dieta s kaslom a so zelenozltymi soplikmi!!!!!! Tak niekto sa o decko stara, mina peniaze na kadejake sirupceky, posilnuje imunitu, kupuje vitaminy .....ked sa mi nieco nezda, necham ho hned doma. Vsak tie ucitelky su tam s nimi cely den, vsak musia vediet, kto kasle, komu tecu sople....Preco napr. netrvaju na potvrdeni od lekarky, alebo neupozornia rodica, ze dieta kaslalo cely den.....My sme mali od septembra uz 4 antibiotik. Presne ako pisete tyzden v skolke 2 - 3 tyzdne doma. Je to na nervy, stale dookola to iste. A ked v satni cakam na maleho a pocujem tie prieduskove kasle, ide ma porazit od zlosti !!!!!
@andrea1201 Aha, no ozne to je, len este ma napadlo ze prave sme douzivali Pamycon do nosteka a stale kasle, ale vyskusam este ten sirupcek, sak za to nic nedam 🙂
@danusa79 No to je dobre, to by mohlo byt vsade, lebo presne ako hovorime, my si dieta vyliecime, pomaly je tri tyzdne doma a dva dni v skolke a presne je to tym, ze mamicky tam davaju deti nasoplene a kaslajuce. Tak isto aj ucitelky nazvladaju tolko deti a nechaju ich cabrat sa v studenej vode, podaktore chodia domov s okakanymi nohavickami atd. ....
@mia18112 Potvrdenie od lekarky nepomoze, sama viem ze nasa lekarka mi take daco vystavi na pockanie bez toho aby maleho vobec videla. Takze je to len papier... 😢 Je to len na mne ze syna neposlem do skolky choreho. Bohuzial, nezotpovedne maminy su aboli stale - moja mamka dodnes spomina ako moju starsiu sestru piplala z kazdej choroby 2-3 tyzdne a ked ju uplne zdravu niesla zase do skolky, stale videla nejake mamky, ktore odovzdavali deti aj s liekmi. A este jej v skolke povedali, ze jej dieta asi nie je skolkarsky typ, lebo stale vypadava a zabera miesto inym.. Mamku este teraz z toho dviha 😀 Takze je to asi len na nas, aby sme zorganizovali niekolko yktivnych mamiek a spravili v nasich skolkach cirkus - nech na take veci viac dozeraju... 🤐
@mia18112 zavisi to od konkretnych uciteliek,nie od systemu.nase ucitelky nemaju problem rano poslat dieta s rodicom naspat domov a nevzemu ho chore.to si na nich velmi vazim

@janinah skontrolovat nosnu mandlu /kukni do mojho fotoblogu ci nea aj ine priznaky/ a alergoimunologicke vysetrenie, pediater nech sravi odbery na plucne chlamydie a mykoplazmy