icon

Ako vyliečiť opakujúcu sa zapareninu?

bubla30
24. mar 2013

baby, trvá to už mesiac- stále dokola- malému pol ročnému sme odskúšali všetko, čo nám poradila lekárka alebo známe- po nepeknej červenej riťke, kotrú mal až do krvi, sme užívali dva týzdne imazol, no vrátilo sa to spať- prešli sme na látkovky, velka zmena sa neudiala. opat nam to po pár dnoch scervenalo, tak nám dali bactroban, ktorý sme mali kombinovat s imazolom. zabralo, opat na pár dni- vcera som ho po hodine prebalila, bol len trosku pocikany, a ritka ako v ohni. Uz tomu naozaj nerozumiem, co to moze vyvolavat- ma agresivny moc? Nieco v stolici, co ho drazdi? Nemali ste s opakujucou sa cervenou ritkou a zapareninami taketo skusenosti? ako ste sa finalne doliecili???? len dodavam, ze umyvame len cistou vodou, robime kupely v hypermangane, repiku, nechavame uschnut ritku, pouzivame separacnu vlozku a flisu- ak ma jednorazovky, casto prebalujeme, vyskusali sme uz sudocrem, bepanthen, weleda nechtikovy, rybilku....samozrejme, nie naraz, pocas cca mesiaca. Ako dat ritku spat do normalu? ako sa to podarilo vam a tiez sa vam to vracalo? nechapem, ved ani teplo teraz nie je:((( uz sme z toho zufali:(

ivkafr
24. mar 2013

@bubla30 stale...ked mal maly 3mesiace mal zapal priedusiek,skoncili sme v nemocnici a tam sa nam to zhorsilo tie zapareniny a sami nam to dali na zlepsenie..odvtedy nepouzivam nic ine...a poznam vela mamiciek co ho pouzivaju,kamaratka ma 4mesacne dvojicky a tiez ho pouziva..preto nechapem,ze preco od 10r??to prvykrat nieco take citam...viem,ze dakedy sa vacsinou iba pytiol pouzival...

bubla30
autor
24. mar 2013

@ivkafr no, vraj je tam nieco toxicke pre babatka, povedala mi to kozna, ktora mi ho vyslovene zakazala pouzivat- aj ked viem, ze sa pouziva- ty ho pouzivas aj ako prevenciu?

ekinkala
24. mar 2013

@bubla30 od pediatra mi sme mali tiez taku hnusnu zapareninu bolavu a do tyzdna bola prec

ivkafr
24. mar 2013

@bubla30 stale ho pouzivam..aj vela kamosiek co mam tak ho pouzivaju...lebo ked som davala ine,ritka bola hrozne cervena,ved to musi hrozne boliet drobcov

hameeda
24. mar 2013

@bubla30: my sme mali ten istý problém, nepomáhali žiadne kremy ani púdre, ani špeciálna starostlivosť, ak niečo pomohlo tak maximálne na pár dní, no nám nakoniec pomohlo kupanie v jode, normálne pridali sme par kvapiek jodu do vody a to nam pomohlo

hameeda
24. mar 2013

@bubla30: a zabudla som dodať že sme potom vysadili všetky mastičky a púdre

luciannka83
24. mar 2013

@bubla30 My sme mali taký istý problém. Snáď mesiac alebo dva sa to ťahalo. Vyskúšala som všetko čo bolo voľne dostupné aj na recept. Ten pytiol sa odporúča deťom až od 10rokov. Ale vraj zaberá dobre. Ja som ho nedávala. Nám pomohlo mlieko Tanno-Hermal Lotio. Po jednej aplikácií bolo po problému. Nechápala som! Obsahuje mastenec, zinok a syntetickú trieslovinu. Vyskúšaj!

jankagun
24. mar 2013

my sme vyhodili tolko penazi za tie drahe kremy odporucane lekarkami z lekarne a ziadny efekt..nakoniec nam pomohol Nivea krem- SOS Nutri sensitive,a behom dvoch dni bolo vsetko prec a odvtedy ani jedna cervena bodocka,a to uz pouzivame cca 8 mesiacov..ten krem je vyborny aj na ekzem alebo suchu pokozku a davali sme ho malej aj na tvaricku ked boli vonku mrazy 🙂

yidaky
24. mar 2013

@bubla30 Moja mladsia, ked mala asi 2 mesiac, tiez mala zapareniny asi 2 mesiace. Od koznej sme mali rozne kremy - imazol, uz potom aj kortikoidy a kadeco. Nevedeli sme sa z toho vyhrabat. odporucam, urcite dat spravit ster u dr. Mala mala uz ani neviem ake bakterie a este aj kvasinky.

masenkaa
24. mar 2013

@bubla30 Je to bez receptu, ale treba to hladat v nejakej poriadnej lekarni, lebo to sa miesa tam. My sme mali 2% ichtamolovú pastu, a doktorka nám súcasne kázala po kazdom kupeli poumývať malemu zadocek s hypermanganom (som cítala, že to ste mali). Hovorila, ze keby sa to zhoršilo, mám do ichtamolu dať aj kortikoidy (locoil), aby to stiahlo zápal, ale nakoniac nám stacil aj ichtamol. Keby v lekarni nemali ichtamol, ako prva pomoc stací aj gafrova masť s ichtamolom, alebo skôr pytiol. Nejaká mamička tu písala ten pytiol, ja osobne s tým skúsenosti nemám, ale kamoška to velmi chválila, a hlavnou zložkou pytiolu je tak isto ichtamol.

masenkaa
24. mar 2013

@bubla30 a urcite by bolo dobre spravit ten ster 😉

bocjanka
24. mar 2013

Nechať dobre vysušiť pokožku, poznám rodinu, kde dokonca fénovali zadoček.

bubla30
autor
24. mar 2013

@hameeda a jod ste kupili v lekarni ci kde?

bubla30
autor
24. mar 2013

@yidaky a ako to riesila? ako sa riesi, ked sa zistia taketo bakterie u malych deti? len informativne🙂

martinadurcova
24. mar 2013

tak nám pomohlo dať ovsenné vločky do vreckovky, namočiť pod teplú vodu a trochu vytlačiť, ono to púšťa takú mazľavú vodu, s tým sme umývali zadoček po každom prebalení a potom som ešte natrela Pityolovou masťou - jedine toto nám zabralo, ale tie vločky sú fakt dobré a mám to overené.... 🙂

johankaa
24. mar 2013

@bubla30 ahojky, nám na červenú riťku pomohol obyčajný púder - aviril. a poradila mi ho moja kožná. zabral okamžite...inak, nepoužívame vlhčené utierky, umývame teplou vodou a malého nechávam vetrať. nám červenal zadoček z konkrétnych plienok baby love, tie sme museli vymeniť. držím palce.

hameeda
24. mar 2013

@bubla30: ano v lekarni

sekina
24. mar 2013

....my používavame sudocrem, je výborný a žiadne vlhčenky, ani senzitive...stačí tampónik aj odličovací, bývajú aj také štvorcové...a umývať iba čistou vodou...🙂...

masenkaa
24. mar 2013

@bubla30 ešte teraz mi napadlo, že koziarka mi odporúčala namiesto vlhkých utierok vlažnu vodu a ako krém od Biodermy ABC Derm Change krém...údajne je velmi dobrý, ale som neskusala. Ja používam Pavlovičovu masticku a som s nou velmi spokojná. Tie zapareniny sme mali vtedy, ked sme pouzívali sudocreme ☹...

katren
24. mar 2013

@bubla30 NIvea SOS a do 3 dni mal zadok zas v poriadku.....a preventivne davam sem-tam 😉
a ked nie, tak kozna 😉

anickad77
24. mar 2013

@bubla30 ahoj 🙂 urcite by som na tvojom mieste skusila pytiol, moj 17 rocny prvorodeny syn, ked sa narodil - nebolo vela masticiek na vyber, mozno dve - my sme ho pouzivali, isiel strasne zle dolu z plienok, sklo na pracke bolo z neho lepkave 🙂 ale na ritku nam velmi dobre pomahal, sice nevonia, lebo neobsahuje ziadne parfemy - ale ucinky ma velmi dobre - vyskusaj, prajem skore uzdravenie 🙂
este ma napadlo, prasok na pranie, neskusila si aj to vymenit? ci ho nemoze aj to nejako drazdit, vysadit malinkemu avivaz z prania, prat len v Lovele - je jemna - osobite veci prat....vyskusaj aj to, niekedy je menej viac, ja som do prania davala vsetko mozne, aby vonalo pradlo, upustila som, menej prasku, nedrazdi potom pokozku, ak tak skus 🙂

sendy182
24. mar 2013

@bubla30 ahoj často prebalovať....nechať ho "kopkať" nahého...........ja som každé prebalenie používala detský olej johnson a na to rybaciu masť Galvex nahrubo.................večer som kúpala a ráno úmývala prevarenou vodou......a nemali žiadne zapareniny..........

mandarinka34
24. mar 2013

nam pomohol krem ktory obsahoval olej s treščej pecene, zinok a vitamin A,odvtedy ako mal sparenu ritku pouzivam len toto,

hameeda
24. mar 2013

@bubla30: moj syn to mal hrozné, to ani nebolo uz ako obycajny opar, ale uz mi to pripadalo ako infekcia a ked mu isli zuby tak to bolo este horsie, potom ked sme yacali kupat v jode tak cca za tri dni sa mu to zaliecilo, ale uz po prvom kupani bolo vidno znenu, mal normalne panicky strach z prebalovania a kremov, potom sa mu to zasa spravilo asi tak po dvoch mesiacoch, tak som ho uz kupala v tom asi tak mesiac a odvtedy uz mame pokoj, potom to iste mala aj dcera a ju som hned v tom zacala kupat tak jej to preslo rychlo a nevratilo sa

hameeda
24. mar 2013

no ja myslím že veľa príspevkov fakt je na nič, pretože baby tu večšinou píšu o zaparenom zadočku, ale len kto to zažil tak vie čo to je, my sme sa trápili 4 mesiace, skúšali sme všeto možné, no z večšiny kremov bolo šte horšie ako bez nich, no to ťažko ti niekto poradí, pretože reakcia pokožky môže byť rôzna, no mne bolo rýchlo jasné že všetky kremi a mastičky boli k ničomu, na tvojom mieste skúsim ten jod, ak nepomôže aspoň neublíži, maximálne z toho bude deň dva červený, no ak nepomôže tak skús skôr hľadať niečo čo je prírodné, niečo akoby to liečili pred 40 rokmi, nehovorím že to zabere, len konštatujem ako sme na tom boli my, a myslím že vy ste podobne lebo už ste tiež skúsili kadečo a z tvojho príspevku mám pocit, že sa teraz cítiš tak ako ja kedysi, sama vidiš a cítiš čo je pre tvoje dieťa dobré a čo nie skús sa riadiť aj pocitmi

excelent1
24. mar 2013

imazol

tyssa
25. mar 2013

skus potriet koloidnym striebrom, je to aj na ekzemy , nici bakterie, plesne,..ps-necitala som komentare,

yidaky
25. mar 2013

@bubla30 No u nas to bolo tak, ze mala asi 2 a polmesiaca. Spravil sa jej aj exem na tvaricke a aj ritku mala zaparenu. A nevedeli sme sa toho zbavit nieco cez 2 mesiace. Chodili sme ku koznej, kadejake maste nam davala. Aj kortikoidy. 2 ci 3 dni kortikoid a potom ina namiesana mast. Kortikoid zabral a potom sa jej to opat horsilo po vysadeni. A takto stale dookola. Tak jej zobrala ster z povrchu kozicky na ritke, kde to mala zapalene. Ked jej vysli take katastrofalne vysledky, potom uz vedela priamo nasadit liecbu. Nejake namiesane kremy a tak. A potom to uz preslo aj licka aj ritka. Na tej ritke jej to preslo inak az do exemu. Tiez som len oplachovala pod vodou, ziadne mokre utierky a tak. No na nervy som z toho bola. Inak mala take bakterie, co nie su ani bezne. Co sa skor vyskytuju v nemocniciach a tak. Bola prekvapena, kde sme to nachytali 😒. No tazko povedat, aj ked obaja svokrovci pracuju v zdravotnictve, a este starsia bola hospitalizovana tyzden kvoli zapalu pluc, tak nejako tak. Odvtedy uz sme mali uplne pokoj, ani len fliacik. Inak bezne pouzivam sudokrem, ten sa mi osvedcil pri oboch dcerkach. A inak, ono je to tazke, pretoze, tiez sa nemoze striedat 20 kremov naraz a skusat. Treba niekolko dni vyskusat jeden ak nezaberie potom az druhy. Mozno treba skusit ten ster u doktorky, nech je liecba cielena. Este ma napadlo, ze som jej to umyvala aj takou fialovou vodickou /rozpusteny hypermangan/. Treba vsak davat velky pozor na koncentraciu. Ma to dezinfekcne ucinky. A este nejake probiotika a tak.

mishita2401
25. mar 2013

Baby prosim neviete poradit aj mne?- moja mala ma zapareninu pod pazuškami- pediater nam dal na to imazol-ale že by to bola nejaka velka pomoc sa neda povedat, stale je to červene-a dost... pediater povedal že asi bude mat mala citlivu pokožku a viac neriešila.... ja už neviem čo jej na to dat... bepanthen-zaberal na začiatku... ostatne kremy su slabe, aj nivea, vyskušala som aj obyčajný puder... pazušky jej umývam dva krat denne-odkedy to ma zaparene...

eeffka
25. mar 2013

@mishita2401 hypermangan ( ta fialova vodicka) dieta je sice ako indial ale pomoze rychlo, nestipe, kupis v lekarni
pripadne rozried v o vode a ho v tom okup ak to ma na viacerych miestach, vtedy pozor na vanu zafarbi ( bielu)